ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ένα ξεχωριστό αποκριάτικο διήμερο στην Κομοτηνή

fonirodopis.gr

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΙ

Παραδοσιακό γλέντι με τραγούδια και χορούς από την ξεχωριστή αποκριάτικη βορειοελλαδίτικη παράδοση αλλά και άφθονο τσίπουρο και κρασί που θα συνοδεύσει μέχρι αργά όσους βρεθούν στην πλατεία θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το πρόγραμμα

Ο Σύλλογος Εβριτών Ν. Ροδόπης και η TRELACADEMY ένωσαν τις δυνάμεις τους, προκειμένου αυτές τις αποκριές να δημιουργήσουν μια ξεχωριστή εορταστική ατμόσφαιρα στην Κομοτηνή.

Έτσι το βράδυ της Τσικνοπέμπτης 3 Μαρτίου στις 9.30 το βράδυ θα γιορταστεί η παραδοσιακή αποκριά, με τις διονυσιακές ρίζες και τις αθυρόστομες σατυρικές αναφορές της, όπως απαντάται σε όλη την Ελλάδα. Με την συνοδεία του μουσικού συγκροτήματος «Εβρίτικη Ζυγιά» θα στηθεί στην Πλατεία της Κομοτηνής,  γύρω από την φωτιά, ένα παραδοσιακό γλέντι με τραγούδια και χορούς από την ξεχωριστή αποκριάτικη βορειοελλαδίτικη παράδοση. Συνδράμουν για το σκοπό αυτό, ομάδες από την Κοζάνη που θα ανάψουν το φανό στην Κομοτηνή, ο Μορφωτικός Όμιλος Ν. Σιδηροχωρίου με τους Σεϊμένηδες αλλά και το άφθονο τσίπουρο και κρασί που θα συνοδεύσει μέχρι αργά όσους βρεθούν στην Πλατεία.

Την επομένη, την Παρασκευή 4 Μαρτίου, η αποκριάτικη γιορτή συνεχίζεται. Καρναβαλιστές, μικροί και μεγάλοι, συγκεντρώνονται στις 8:00 το βράδυ έξω από τη Λέσχη Κομοτηναίων κι αφού διασχίσουν ολόκληρη την οδό Βενιζέλου, χορεύοντας και τραγουδώντας, καταλήγουν στην Πλατεία της Κομοτηνής. Εκεί το πάρτι συνεχίζεται και  τους καρναβαλιστές περιμένει o DJ Lagos αλλά και το μουσικό συγκρότημα «Underhill West» έχοντας ετοιμάσει ένα ειδικό, αποκριάτικο, εορταστικό, μουσικό πρόγραμμα.

Ήδη στην πρόσκληση της TRELACADEMY και του Συλλόγου Εβριτών Ν. Ροδόπης έχουν ανταποκριθεί διάφοροι φορείς, σύλλογοι, ομάδες από επαγγελματίες, από φοιτητές αλλά και μαθητές, προκειμένου όλοι μαζί να κάνουμε την φετινή αποκριά ξεχωριστή και για την Κομοτηνή.

Στις 3 και 4 Μαρτίου η Κομοτηνή στήνει το δικό της πάρτι, γιορτάζει και διασκεδάζει.

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ4 ημέρες πριν

Επενδύσεις στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής ζήτησε από τους Αμερικανούς διπλωμάτες ο Γιάννης Γκαράνης

ΕΒΡΟΣ1 εβδομάδα πριν

Μητσοτάκης: «Ο φράχτης στον Έβρο είναι το λιγότερο που μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση»

ΒΟΥΛΗ1 εβδομάδα πριν

Συκοφαντίες και λάσπη μέσα στη Βουλή εις βάρος μειονοτικών δημοσιογράφων της Κομοτηνής

ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ2 εβδομάδες πριν

Υφαντές: Ελλείψει πεζοδρομίου μαθητές περπατάνε καθημερινά πάνω στον κεντρικό δρόμο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 εβδομάδες πριν

Θωράκιση του Νοσοκομείου Κομοτηνής ενόψει πιθανής έξαρσης της πανδημίας, ζητάει ο Δ. Χαρίτου

ΡΟΔΟΠΗ2 εβδομάδες πριν

Ελένη Χατζηγεωργίου: «Νιώθουμε προδομένοι σαν λαός»

ΡΟΔΟΠΗ2 εβδομάδες πριν

Το παράνομο άνοιγμα των Βαρωσίων καταδίκασαν Κύπριοι φοιτητές στην Κομοτηνή

ΡΟΔΟΠΗ2 εβδομάδες πριν

Πορεία διαμαρτυρίας από Αρμένιους και Έλληνες στο τουρκικό προξενείο Κομοτηνής

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ