ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ιλχάν Αχμέτ: Οι Σάπες χρειάζονται ειδικό αναπτυξιακό σχέδιο

fonirodopis.gr

ilhan sapes

Τις Σάπες επισκέφθηκε ο βουλευτής Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ προκειμένου να έρθει σε επαφή με τους πολίτες και τους επαγγελματίες της περιοχής. Ο κ. Ιλχάν Αχμέτ διαπιστώνει σταθερή κάμψη της αγοραστικής κίνησης στις Σάπες, μια περιοχή που αποτελούσε επί δεκαετίες πόλο έλξης για όλο το ανατολικό κομμάτι του νομού Ροδόπης.

Πλέον η αποψίλωση από κάθε είδους δημόσια υπηρεσία και οργανισμό, όπως είναι ή κατάργηση του Ειρηνοδικείου, της τοπικής ΔΟΥ, του ΟΤΕ, υποκαταστημάτων τραπεζών κλπ, η συρρίκνωση του ΒΙΟΠΑ Σαπών, η υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας, έχει οδηγήσει τις Σάπες σε τραγικά αδιέξοδα. Υποτονική αγοραστική κίνηση, κάμψη του τζίρου των επιχειρήσεων, διόγκωση της ανεργίας και της φυγής των νέων- κυρίως- ανθρώπων από την περιοχή, συνθέτουν την προβληματική εικόνα της περιοχής Σαπών.

Παράλληλα, υποδομές όπως το φράγμα του Ιασίου λιμνάζουν επί δεκαετίες χωρίς να δίνουν αναπτυξιακή διέξοδο στον πρωτογενή τομέα, που αποτελεί και την σημαντικότερη επαγγελματική ενασχόληση πολλών κατοίκων της περιοχής. Ο βουλευτής Ροδόπης τονίζει ότι ή διακλάδωση του  αγωγού φυσικού αερίου θα μπορούσε να περάσει σε δεύτερη φάση και από τις Σάπες έτσι ώστε οι πολίτες να αποκτήσουν πρόσβαση σε καθαρούς και φθηνότερους ενεργειακούς πόρους, όπως θα συμβεί με τα αστικά κέντρα της ΑΜ-Θ.

Ο κ. Ιλχάν Αχμέτ, πέρα από τις πρωτοβουλίες που λαμβάνει και θα λάβει προσεχώς σε επίπεδο κοινοβουλευτικού ελέγχου, επισημαίνει ότι για τον δήμο Μαρωνείας- Σαπών απαιτείται ή εκπόνηση ειδικού αναπτυξιακού σχεδίου. Με έμφαση στον τουριστικό τομέα και τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα που προσφέρουν οι παραλίες του δήμου που  μπορούν να αναδειχθούν σε αναπτυξιακό πνεύμονα για το ανατολικό κομμάτι του νομού Ροδόπης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ