ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Παράταση της αποχής των δικηγόρων έως και την Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου

fonirodopis.gr

ΔΙΚΗΡΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Το δικηγορικό σώμα επανέλαβε την θέση του ότι ένας ουσιαστικός διάλογος προϋποθέτει την απόσυρση του προσχεδίου της κυβέρνησης και την έναρξη των συζητήσεων από μηδενική βάση

Ο δικηγορικός κόσμος επαναλαμβάνει  την αναγκαιότητα απόσυρσης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου

Παράταση της πανελλαδικής  αποχής  των δικηγόρων έως και την Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2016, αποφάσισε ομόφωνα η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας η οποία συνεδρίασε σήμερα   στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ενώ ο δικηγορικός κόσμος επαναλαμβάνει  την αναγκαιότητα απόσυρσης του επίμαχου ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Κατ΄  αρχάς η Ολομέλεια   ενημερώθηκε από το πρόεδρο της και πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών  Βασίλη Αλεξανδρή για τις έως τώρα εξελίξεις-συζητήσεις επί του ασφαλιστικού.

Σύσσωμο το  δικηγορικό σώμα επανέλαβε την θέση του ότι ένας ουσιαστικός διάλογος προϋποθέτει την απόσυρση του προσχεδίου της κυβέρνησης και την έναρξη των συζητήσεων από μηδενική βάση.

Όπως τόνισε ο   κ. Αλεξανδρής, δεν μπορεί να συνιστά βάση διαλόγου για ένα βιώσιμο και δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα, το σημερινό προσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο καταστρατηγεί θεμελιώδεις αρχές του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, είναι αναξιόπιστο, στερείται αναλογιστικής μελέτης και οδηγεί απροσχημάτιστα σε δήμευση του εισοδήματος των δικηγόρων.

Η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας θα συνεδριάσει την 5η Φεβρουαρίου 2016,   για να εκτιμήσει τα νέα δεδομένα που τυχόν προκύψουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ