ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ

Επιστρέφει στη Νέα Δημοκρατία ο Ιλχάν Αχμέτ

fonirodopis.gr

ΙΛΧΑΝ ΑΧΜΕΤ

Τον «γάμο» μεταξύ των δύο πλευρών έκανε ο πρώην Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ και νυν Δήμαρχος Σάμου, Μιχάλης Αγγελόπουλος – Η είδηση αποκαλύφθηκε από την εκπομπή «Σχολιασμοί» του ΡΥΘΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ 103,1 και επιβεβαιώθηκε στη ΦΩΝΗ από τον ίδιο τον Ιλχάν Αχμέτ

Δίαυλο επικοινωνίας με βουλευτές μικρότερων κομμάτων άνοιξε η ΝΔ, ύστερα και από την εκλογή στην προεδρία του κόμματος του Κυριάκου Μητσοτάκη, σε μια προσπάθεια διεύρυνσης αλλά και συσπείρωσης της εκλογικής βάσης.

Γράφαμε ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα ότι ο δικομματισμός που διαμορφώνεται στο πολιτικό σκηνικό δεν αφήνει πολλά περιθώρια επιβίωσης σε πολλούς βουλευτές, οι οποίοι βλέπουν με αγωνία πλέον το πολιτικό τους μέλλον.

Μεταξύ αυτών των βουλευτών συγκαταλέγεται και ο βουλευτής Ροδόπης με το Ποτάμι, Ιλχάν Αχμέτ, ο οποίος βλέπει με θετικό μάτι την επιστροφή του στο κόμμα της ΝΔ ύστερα από έξι χρόνια. Ο ίδιος μάλιστα διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με την οικογένεια Μητσοτάκη ενώ παλαιότερα υπήρξε και υποψήφιος βουλευτής με τη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη.

ΙΛΧΑΝ - ΝΤΟΡΑ

Τον «γάμο» μεταξύ των δύο πλευρών, της ΝΔ και του Ιλχάν Αχμέτ, τον έκανε σύμφωνα με πληροφορίες ο Δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο οποίος διατηρεί καλές σχέσεις με τον βουλευτή Ροδόπης από την περίοδο που διατελούσε καθήκοντα Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συνομιλία που είχαν οι δύο άνδρες, ο κ. Αγγελόπουλος διαβεβαίωσε στον κ. Ιλχάν Αχμέτ ότι θα έχει περίοπτη θέση στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ τονίζοντας μάλιστα πως «ήρθε η ώρα να αποκατασταθεί η αδικία των βουλευτικών εκλογών του 2007», τότε που ο τελευταίος έχασε την βουλευτική έδρα ύστερα από την «κομπίνα» που έγινε με τη μεταφορά 1.000 περίπου ψήφων από τον Κυριάκο Μπαμπασίδη προς τον Ευριπίδη Στυλιανίδη.

ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ - ΙΛΧΑΝ

Ο Ιλχάν Αχμέτ πάντως δηλώνει ότι σε περίπτωση που «κλείσει» η συμφωνία και επιστρέψει στη ΝΔ θα δώσει αγώνα προκειμένου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταφέρει στις επόμενες εκλογές να κερδίσει και τις δύο έδρες στη Ροδόπη, αφήνοντας στην άκρη τις όποιες αντιπαραθέσεις έχει με τον Ευριπίδη Στυλιανίδη. Επισήμως η προσχώρηση αναμένεται να γίνει λίγο πριν το Συνέδριο της ΝΔ, όμως ο βουλευτής Ροδόπης αισθάνεται ήδη μέλος της κοινοβουλευτικής της ομάδας.

Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι ο Ιλχάν Αχμέτ είχε αποχωρήσει από τη ΝΔ μαζί με άλλα εφτά στελέχη του κόμματος από τη μειονότητα στις 4 Δεκεμβρίου του 2009 μετά και την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά στην προεδρία της ΝΔ στις 29 Νοεμβρίου του ίδιου έτους. Τότε, είχε επικαλεστεί ως δικαιολογία για την απόφαση του αυτή την «ιδεολογική διαφορά» που υπήρχε πλέον μεταξύ αυτού και της νέας ηγεσίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ