ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Μνημείο ανεξάρτητης Δικαιοσύνης η απόφαση για τη λίμνη Βιστωνίδα

fonirodopis.gr

ΕΦΡΑΙΜ - ΒΑΤΟΠΕΔΙ

Με μια εντυπωσιακή απόφαση του το Τριμελές Εφετείο Θράκης με δικαστές τους κ.κ. Τζενερίκο – Παπαχίου και Κακαμανίδη ανέτρεψε την πρωτόδικη απόφαση για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της λίμνης Βιστωνίδας και αποκαθιστάται η νομιμότητα. Η απόφαση αποτελεί μνημείο ανεξάρτητης Δικαιοσύνης στην οποία καταθέτουν τις ελπίδες τους όλοι οι Έλληνες. Για την ιστορία να πούμε ότι πρωτόδικα υπήρξε διαφορετική απόφαση ενώ για λόγους πολιτικούς, κομματικούς και οικονομικούς μεθοδεύτηκε η απόκρυψη της απόφασης για τέσσερα ολόκληρα χρόνια.

Τα στελέχη της Νεοδημοκρατικής κυβέρνησης Δούκας – Κοντός και Μπασιάκος ήταν οι πρωτεργάτες της μεγάλης απάτης που ήθελε τα 30.000 στρέμματα της λίμνης Βιστωνίδας και τα 4.500 στρέμματα της παραλίμνιας περιοχής να ανήκουν στη Μονή Βατοπεδίου η οποία τελικά με τις αποφάσεις της τότε κυβέρνησης ανταλλάχτηκε με οικόπεδα και κτίρια τεράστιας αξίας για να πωληθούν στη συνέχεια  με αδιαφανείς διαδικασίες με συμβόλαια της συμβολαιογράφου συζύγου του Βουλγαράκη. Η υπόθεση βέβαια οδηγείται στο ΣτΕ και σε περίπτωση αποτυχίας των εμπλεκόμενων να αλλάξει η Εφετειακή απόφαση οι υπαίτιοι δηλώνουν την προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Εμφανής η προσπάθεια να κυλίσει χρόνος ώστε να μην αποκατασταθεί η απόλυτη νομιμότητα.

Για την ιστορία να πούμε ότι Πρόεδρος του Συμβουλίου που δικαίωσε  με βούλευμα τους άγιους πατέρες του Βατοπεδίου ήταν η κ. Μαρία Ψάλτη που επίσης ήταν πρόεδρος του συμβουλίου που εξέδωσε το βούλευμα και απάλλαξε τον μεγάλο καταχραστή του δημοσίου χρήματος της Κομοτηνής από τις ποινικές του ευθύνες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ