ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Καζάκου – Πετρίδη για τη σύγκληση της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας

FoniRodopis

ΚΑΖΑΚΟΥ - ΠΕΤΡΙΔΗΣ

Τη σύγκληση της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας ζήτησε η Φελίνα Καζάκου προκειμένου να μην βιώσουν οι πολίτες την ίδια ταλαιπωρία εξαιτίας της ελλιπής προετοιμασίας και της ανεπάρκειας του Δήμου Κομοτηνής – «Η Επιτροπή συνεδρίασε αλλά δεν ήρθες» απάντησε ο Πετρίδης, ο οποίος όμως δεν είπε ποτέ ποια ήταν τα μέτρα που αποφασίστηκαν

Κόντρα με αφορμή την ταλαιπωρία που βίωσαν οι πολίτες από την πρόσφατη κακοκαιρία λόγω της ανεπάρκειας της Δημοτικής Αρχής και το αίτημα της Φελίνας Καζάκου για σύγκληση της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας ξέσπασε μεταξύ της επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του Δημάρχου Γιώργου Πετρίδη.

Η κ. Καζάκου αφού ζήτησε τη σύγκληση της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας κάλεσε τον Δήμαρχο, αντί να δηλώνει «ικανοποιημένος», να ζητήσει μια συγνώμη από τους πολίτες, στους οποίους η Δημοτική Αρχή δεν μπόρεσε να προσφέρει τα αυτονόητα. Αναλυτικά, αναφέρει:

«Με αφορμή την τραγική και πρωτοφανή κατάσταση που βίωσαν οι συμπολίτες μας κατά τη πρόσφατη χιονόπτωση στην πόλη και τους οικισμούς μας, η οποία οφείλεται καθαρά στην ελλιπή προετοιμασία και την ανεπάρκεια συντονισμού της διοίκησης του Δήμου Κομοτηνής αλλά και φοβούμενη, ότι τα γεγονότα θα επαναληφθούν, ενόψει της ανακοίνωσης νέων έντονων καιρικών φαινομένων, ζήτησα την σύγκληση της επιτροπής Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να ενημερωθούμε για τις ενέργειες που έχουν γίνει προληπτικά για την  αντιμετώπιση των επερχόμενων άσχημων καιρικών φαινομένων.

Ο Δήμαρχος αντί να δηλώνει «ικανοποιημένος» όφειλε να ζητήσει συγνώμη από τους εκατοντάδες πολίτες, επαγγελματίες, ηλικιωμένους και παιδιά που κλήθηκαν οι ίδιοι να αντιμετωπίσουν τα αυτονόητα, τα οποία η Δημοτική Αρχή ήταν αρμόδια να αντιμετωπίσει.

Εντύπωση προκαλεί δε, το γεγονός, ότι παρά τις ελλείψεις μέτρων και ενεργειών συντονισμού, τα αμέτρητα προβλήματα που δημιουργήθηκαν, η επιτροπή Πολιτικής Προστασίας δεν έχει συνεδριάσει το τελευταίο χρόνο.

Διερωτώμαι πως θα υπάρξει ο απαιτούμενος συντονισμός μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την αντιμετώπιση των φαινομένων ….

Μήπως για ακόμη μια φορά θα υπάρξει μετάθεση των ευθυνών μεταξύ των αρμοδίων φορέων και οι πολίτες εγκλωβισμένοι, πού θα αναζητούν λύση στα προβλήματα  τους;;

Για το λόγο αυτό, ζήτησα σήμερα από τον Δήμαρχο και  Πρόεδρο της επιτροπής την άμεση σύγκλυση όλων των μελών, υπηρεσιών και αρμοδίων φορέων και την πραγματοποίηση συνεδρίασης για την πρόληψη εκτάκτων μέτρων.

Λειτουργώντας απλώς και μόνος «διαχειριστικά» οφείλουμε, τουλάχιστον, να δρούμε υπεύθυνα..».

Πετρίδης: Η Επιτροπή συνεδρίασε και η κ. Καζάκου δεν ήρθε!

Απαντώντας ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Γιώργος Πετρίδης, προς την κ. Καζάκου αναφέρει ότι η Επιτροπή Πολιτικής Προστασίας του Δήμου συνεδρίασε κανονικά στις 3/12/2015, στην οποία η επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρόλο που προσκλήθηκε κανονικά δεν πήγε ποτέ.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο κ. Πετρίδης στην απάντηση του είναι ιδιαίτερα επιλεκτικός καθώς δεν μπαίνει καν στον κόπο να αναφέρει ποια μέτρα αποφασίστηκαν στη συγκεκριμένη συνεδρίαση ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το έγγραφο της συνεδρίασης αυτής ουδέποτε αναρτήθηκε στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ του Δήμου Κομοτηνής, κάτι το οποίο προκαλεί και τα ανάλογα ερωτηματικά.

Αναλυτικά, ο Δήμαρχος Κομοτηνής αναφέρει στην απάντηση του: «Σχετικά με τις ανακρίβειες του δελτίου τύπου της κ. Φελίνας Καζάκου, όσον αφορά τα περί της πολιτικής προστασίας, της υπενθυμίζουμε ότι το αρμόδιο όργανο του οποίου τη σύγκληση ζητά (Τοπικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας), συνεδρίασε, στις 3/12/2015, και παρ’ ότι η ίδια ως μέλος του προσκλήθηκε, εντούτοις ήταν η μόνη από πλευράς των παραγόντων του Δήμου που απουσίασε, όπως επίσης απουσίασε και ο αναπληρωτής της κ. Αντώνης Γραβάνης. Την παραδίδουμε στην κρίση των συνδημοτών μας…

Αν και αυταπόδεικτα τα παραπάνω, προς επίρρωση ωστόσο αυτών, παραθέτουμε την Πρόσκληση που θεσμικά και υπηρεσιακά επιδόθηκε σε όλα τα μέλη του οργάνου (τακτικά και αναπληρωματικά), καθώς και το Πρακτικό των παρόντων και απόντων μελών από τη σύσκεψη».

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

FAST FOOD1 ημέρα πριν

FaceFood

Αν έχεις όρεξη για φαγητό εδώ έχει γύρο πάντα φρέσκο και ποιοτικό

COFFEE1 ημέρα πριν

Coffee Nuts

Διάφορες ποικιλίες espresso και καφέ φίλτρου

ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΡΟΥΧΩΝ1 ημέρα πριν

Στεγνοκαθαριστήριο «Ηλιαχτίδα»

Στεγνό καθάρισμα – Μειωμένες τιμές – Παραλαβή παράδοση κατ’ οίκον

ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ - ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΑ3 ημέρες πριν

Φωτοτυπικό Κέντρο «Ο Πόντος»

Οτιδήποτε χρειάζεστε στο χώρο των φωτοτυπιών και φωτοαντιγράφων, άμεσα και αποτελεσματικά, πάντα στις πιο φιλικές τιμές

ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ3 ημέρες πριν

«Ο Φούρνος του Παππού»

24 ώρες ανοιχτά – Απολαύστε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας υπέροχο παραδοσιακό ψωμί και πλούσια ποικιλία σφολιατοειδών

ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΡΟΥΧΩΝ2 εβδομάδες πριν

Στεγνοκαθαριστήριο 5min

Άμεση εξυπηρέτηση – Απόλυτη καθαριότητα – Οικονομικές τιμές – Σεβασμό στον πελάτη

ΙΧΘΥΟΠΩΛΕΙΑ4 εβδομάδες πριν

Ιχθυοπωλείο – Ψητοπωλείο Ελευθερίου

Ολόφρεσκα ψάρια στις καλύτερες τιμές. Αναλαμβάνουμε το ψήσιμο και την παράδοση των ψαριών σας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ