ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δικαστές και εφοριακοί απάλλαξαν καταχραστή δημόσιας περιουσίας!!!

fonirodopis.gr

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Αντεισαγγελέας και πρώην Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ροδόπης με πράξεις που θυμίζουν παραδικαστικό κύκλωμα αγνόησαν ομόφωνη απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ροδόπης αλλά και του Συμβουλίου Εφετών

Υπάλληλοι της Δ.Ο.Υ. Κομοτηνής αποφάσισαν να εξοφληθούν τα χρέη που βεβαιώθηκαν εις βάρος του Εργατικού Κέντρου με την παρακράτηση χρημάτων του δημοσίου, που προέρχονται από τα ενοίκια καταστημάτων του ΟΕΚ και της Εργατικής Εστίας!!

Πριν μερικά χρόνια πραγματοποιήθηκαν σεμινάρια επιμόρφωσης στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής με τη συνεργασία δύο ΚΕΚ συμφερόντων του τότε Υπουργού Ναυτιλίας του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Ανωμερίτη. Τα σεμινάρια αυτά αφορούσαν 52 συνδικαλιστικές οργανώσεις και το ποσό που διανεμήθηκε σε αυτές ήταν της τάξης των 2,5 δις δραχμών  ενώ το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής συμμετείχε με ένα ποσό των 120.000.000 δραχμών. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι η ιδία συμμέτοχη των συνδικαλιστικών οργανώσεων (περίπου 800 εκ.) με κομματική παρέμβαση πληρώθηκε από το δημόσιο.

Μετά την πραγματοποίηση των σεμιναρίων το ΔΣ ασχολήθηκε με την έγκριση των δαπανών και διαπιστώθηκε ότι μέσα στις δαπάνες αναφέρονταν κάποια ποσά που θεωρήθηκαν υπερβολικά ενώ διαπιστώθηκε από το ΣΔΟΕ ότι  χρησιμοποιήθηκαν τιμολόγια που ήταν εικονικά.

Η διοίκηση αποφάσισε να πληρωθούν οι πραγματικές δαπάνες και τα υπόλοιπα χρήματα να επιστραφούν στο δημόσιο ενώ το ίδιο αναφέρεται και στο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θράκης. Οι υπεύθυνοι της πραγματοποίησης των σεμιναρίων παραπέμφθηκαν σε δίκη με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών αλλά η υπόθεση λόγω της παρέλευσης του χρόνου θεωρήθηκε παραγεγραμμένη και οι υπαίτιοι απηλλάγησαν λόγω παραγραφής.

Μετά την εκλογή νέας διοίκησης εκλέχτηκε ταμίας του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής ο Παντελής Μαγαλιός που με παράτυπες πράξεις καταχράστηκε περίπου 82 εκ. δρχ. Το γεγονός καταγγέλθηκε στη Δικαιοσύνη και στα ΜΜΕ οπότε ο καταχραστής κινήθηκε δικαστικά τάχα για συκοφαντική δυσφήμιση με δόλο αλλά το Τριμελές Πλημ/κείο Ροδόπης    απάλλαξε τον άνθρωπο που ανέδειξε την απάτη από την κατηγορία αφού διαπιστώθηκε ότι ο Μαγαλιός προχώρησε σε όλες τις παράνομες πράξεις.

Το  ΣΔΟΕ μετά την διαπίστωση της απάτης επέβαλε πρόστιμο περίπου 300.000 ευρώ, δυστυχώς σε βάρος του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής, με αποτέλεσμα να κινηθεί μια δικαστική διαδικασία που έφτασε μέχρι και το ΣτΕ που εξέδωσε οριστική απόφαση. Παράλληλα ο Μαγαλιός νοίκιαζε καταστήματα και περιουσία του ΟΕΚ και Οργανισμού Εργατικής Εστίας χωρίς να έχει νόμιμο δικαίωμα.

Μετά την έκδοση της απόφασης του Τριμελούς Πλημ/κείου Ροδόπης που διαπίστωσε τις παράνομες πράξεις του και προκειμένου να αναλάβει τις ευθύνες του ο καταχραστής  έγινε καταγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για κλοπή δημόσιας περιουσίας αλλά με διάφορες διατάξεις μικρών δικαστών που θυμίζουν ενδεχόμενη ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος ο καταχραστής απαλλάχτηκε από τις κατηγορίες πάντοτε με την επίκληση του άρθρου 43 ΚΠΔ  χωρίς ο αντεισαγγελέας που χειρίστηκε την υπόθεση να λάβει υπόψη του τις σχετικές πράξεις των Εισαγγελέων Εφετών Θράκης και το σπουδαιότερο χωρίς να λάβει υπόψη του τις τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις για την διαπίστωση της κατάχρησης από τον Μαγαλιό.

Δηλαδή κανένας από τους αντιεισαγγελείς που χειρίστηκαν την υπόθεση δεν έλαβε υπόψη του και δεν προβληματίστηκε  με το περιεχόμενο της ομόφωνης απόφασης του Τριμελούς Πλημ/κείου Ροδόπης που αποφάσισε ότι ο καταχραστής παράτυπα καταχράστηκε χρήματα του δημοσίου αφού δεν είχε το ανάλογο δικαίωμα και με χαρακτηριστική ευκολία χρησιμοποίησαν το άρθρο 43 ΚΠΔ για την απαλλαγή του  καταχραστή των χρημάτων. Προβληματίζει βέβαια και η στάση της πρώην Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ροδόπης που σημείωνε  ενυπόγραφα στα έγγραφα – διατάξεις που αθώωναν τον Παντελή Μαγαλιό την απόλυτη συμφωνία της παρόλο που υπήρχαν ατράνταχτα στοιχεία που φανέρωναν τις παράνομες πράξεις.

Οδήγησαν σε εξαθλίωση το συνδικαλιστικό κίνημα και το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής αφού με τις αποφάσεις τους κατάσχονται ακόμη και οι μισθοί των υπαλλήλων

Η ύποπτη συμπεριφορά της Δ.Ο.Υ. Κομοτηνής

Προκειμένου να μην έχει ευθύνες ο Μαγαλιός, όπως δηλώνει και ο ίδιος, εκχώρησε τον τελευταίο καιρό τα ενοίκια που εισέπραττε παράνομα από την ενοικίαση δημόσιας περιουσίας και η Δ.Ο.Υ Κομοτηνής τα κατάσχει θεωρώντας ότι τα χρήματα των ενοικίων αποτελούν προϊόν εκμετάλλευσης περιουσίας του Εργατικού Κέντρου ενώ στην ουσία τα χρήματα ανήκουν στο δημόσιο αφού η περιουσία ανήκει σε αυτό. Με τη μεθόδευση αυτή επετεύχθη η ατιμωρησία του καταχραστή  και όλοι περνούν ζωή χαρισάμενη σε βάρος του δημοσίου.

Χτύπημα κατά του συνδικαλιστικού κινήματος

Παράλληλα με την είσπραξη των παραπάνω αναφερόμενων χρημάτων όπως πληροφορούμαστε γίνεται και παρακράτηση των επιδοτήσεων που δίνει ο ΟΑΕΔ στο Εργατικό Κέντρο με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα στη λειτουργία του συνδικαλιστικού φορέα αλλά και στη μισθοδοσία των υπαλλήλων του που προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη για την  είσπραξη των μισθών τους

Με όλα τα παραπάνω φαίνεται ότι με διάφορες μεθοδεύσεις ο καταχραστής οικειοποιήθηκε περίπου 300.000 ευρώ από τα σεμινάρια αλλά και μεγάλα ποσά από την ενοικίαση για 12 χρόνια της δημόσιας περιουσίας και φαίνεται ότι αισθάνεται πολύ δυνατός αφού κατορθώνει πάντοτε να ξεγλιστράει από τη τσιμπίδα του νόμου χλευάζοντας προς κάθε κατεύθυνση.

Η Δ.Ο.Υ. Κομοτηνής βρήκε την εύκολη λύση χωρίς να συμπεριφέρεται με την απαραίτητη σοβαρότητα αφού ενημερώθηκε πολλές φορές για τα  πραγματικά γεγονότα.

Ενημερώθηκαν για την υπόθεση οι αναπληρωτές Υπουργοί κατά της Διαφθοράς και Οικονομικών

Δηλαδή κάποιος έξυπνος ροκάνισε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, μια διάταξη ενός αντεισαγγελέα τον απάλλαξε από τις  ευθύνες του ενώ η εφορία με τη σειρά της επικαλούμενη την αθωωτική διάταξη τον απάλλαξε με τη σειρά της από τις ευθύνες και τα οφειλόμενα καταβάλει το κράτος από την ενοικίαση της δικής του περιουσίας και από την περικοπή των επιδοτήσεων που περιλαμβάνουν και τη μισθοδοσία  των εργαζομένων του Εργατικού Κέντρου.

Η υπόθεση τέθηκε υπόψη του Αναπληρωτή Υπουργού κατά της Διαφθοράς Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ροδόπης, η προϊσταμένη της οποίας έχει την δυνατότητα να διερευνήσει πως ο τελευταίος αντιεισαγγελέας που χειρίστηκε την υπόθεση μετά από εντολή του Εισαγγελέα Εφετών Θράκης δεν έλαβε υπόψη του την ομόφωνη απόφαση του Τριμελούς Πλημ/κείου για την κατάχρηση των χρημάτων του δημοσίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ