ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Δικαστές και εφοριακοί απάλλαξαν καταχραστή δημόσιας περιουσίας!!!

fonirodopis.gr

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Αντεισαγγελέας και πρώην Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ροδόπης με πράξεις που θυμίζουν παραδικαστικό κύκλωμα αγνόησαν ομόφωνη απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ροδόπης αλλά και του Συμβουλίου Εφετών

Υπάλληλοι της Δ.Ο.Υ. Κομοτηνής αποφάσισαν να εξοφληθούν τα χρέη που βεβαιώθηκαν εις βάρος του Εργατικού Κέντρου με την παρακράτηση χρημάτων του δημοσίου, που προέρχονται από τα ενοίκια καταστημάτων του ΟΕΚ και της Εργατικής Εστίας!!

Πριν μερικά χρόνια πραγματοποιήθηκαν σεμινάρια επιμόρφωσης στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής με τη συνεργασία δύο ΚΕΚ συμφερόντων του τότε Υπουργού Ναυτιλίας του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Ανωμερίτη. Τα σεμινάρια αυτά αφορούσαν 52 συνδικαλιστικές οργανώσεις και το ποσό που διανεμήθηκε σε αυτές ήταν της τάξης των 2,5 δις δραχμών  ενώ το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής συμμετείχε με ένα ποσό των 120.000.000 δραχμών. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι η ιδία συμμέτοχη των συνδικαλιστικών οργανώσεων (περίπου 800 εκ.) με κομματική παρέμβαση πληρώθηκε από το δημόσιο.

Μετά την πραγματοποίηση των σεμιναρίων το ΔΣ ασχολήθηκε με την έγκριση των δαπανών και διαπιστώθηκε ότι μέσα στις δαπάνες αναφέρονταν κάποια ποσά που θεωρήθηκαν υπερβολικά ενώ διαπιστώθηκε από το ΣΔΟΕ ότι  χρησιμοποιήθηκαν τιμολόγια που ήταν εικονικά.

Η διοίκηση αποφάσισε να πληρωθούν οι πραγματικές δαπάνες και τα υπόλοιπα χρήματα να επιστραφούν στο δημόσιο ενώ το ίδιο αναφέρεται και στο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θράκης. Οι υπεύθυνοι της πραγματοποίησης των σεμιναρίων παραπέμφθηκαν σε δίκη με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών αλλά η υπόθεση λόγω της παρέλευσης του χρόνου θεωρήθηκε παραγεγραμμένη και οι υπαίτιοι απηλλάγησαν λόγω παραγραφής.

Μετά την εκλογή νέας διοίκησης εκλέχτηκε ταμίας του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής ο Παντελής Μαγαλιός που με παράτυπες πράξεις καταχράστηκε περίπου 82 εκ. δρχ. Το γεγονός καταγγέλθηκε στη Δικαιοσύνη και στα ΜΜΕ οπότε ο καταχραστής κινήθηκε δικαστικά τάχα για συκοφαντική δυσφήμιση με δόλο αλλά το Τριμελές Πλημ/κείο Ροδόπης    απάλλαξε τον άνθρωπο που ανέδειξε την απάτη από την κατηγορία αφού διαπιστώθηκε ότι ο Μαγαλιός προχώρησε σε όλες τις παράνομες πράξεις.

Το  ΣΔΟΕ μετά την διαπίστωση της απάτης επέβαλε πρόστιμο περίπου 300.000 ευρώ, δυστυχώς σε βάρος του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής, με αποτέλεσμα να κινηθεί μια δικαστική διαδικασία που έφτασε μέχρι και το ΣτΕ που εξέδωσε οριστική απόφαση. Παράλληλα ο Μαγαλιός νοίκιαζε καταστήματα και περιουσία του ΟΕΚ και Οργανισμού Εργατικής Εστίας χωρίς να έχει νόμιμο δικαίωμα.

Μετά την έκδοση της απόφασης του Τριμελούς Πλημ/κείου Ροδόπης που διαπίστωσε τις παράνομες πράξεις του και προκειμένου να αναλάβει τις ευθύνες του ο καταχραστής  έγινε καταγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για κλοπή δημόσιας περιουσίας αλλά με διάφορες διατάξεις μικρών δικαστών που θυμίζουν ενδεχόμενη ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος ο καταχραστής απαλλάχτηκε από τις κατηγορίες πάντοτε με την επίκληση του άρθρου 43 ΚΠΔ  χωρίς ο αντεισαγγελέας που χειρίστηκε την υπόθεση να λάβει υπόψη του τις σχετικές πράξεις των Εισαγγελέων Εφετών Θράκης και το σπουδαιότερο χωρίς να λάβει υπόψη του τις τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις για την διαπίστωση της κατάχρησης από τον Μαγαλιό.

Δηλαδή κανένας από τους αντιεισαγγελείς που χειρίστηκαν την υπόθεση δεν έλαβε υπόψη του και δεν προβληματίστηκε  με το περιεχόμενο της ομόφωνης απόφασης του Τριμελούς Πλημ/κείου Ροδόπης που αποφάσισε ότι ο καταχραστής παράτυπα καταχράστηκε χρήματα του δημοσίου αφού δεν είχε το ανάλογο δικαίωμα και με χαρακτηριστική ευκολία χρησιμοποίησαν το άρθρο 43 ΚΠΔ για την απαλλαγή του  καταχραστή των χρημάτων. Προβληματίζει βέβαια και η στάση της πρώην Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ροδόπης που σημείωνε  ενυπόγραφα στα έγγραφα – διατάξεις που αθώωναν τον Παντελή Μαγαλιό την απόλυτη συμφωνία της παρόλο που υπήρχαν ατράνταχτα στοιχεία που φανέρωναν τις παράνομες πράξεις.

Οδήγησαν σε εξαθλίωση το συνδικαλιστικό κίνημα και το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής αφού με τις αποφάσεις τους κατάσχονται ακόμη και οι μισθοί των υπαλλήλων

Η ύποπτη συμπεριφορά της Δ.Ο.Υ. Κομοτηνής

Προκειμένου να μην έχει ευθύνες ο Μαγαλιός, όπως δηλώνει και ο ίδιος, εκχώρησε τον τελευταίο καιρό τα ενοίκια που εισέπραττε παράνομα από την ενοικίαση δημόσιας περιουσίας και η Δ.Ο.Υ Κομοτηνής τα κατάσχει θεωρώντας ότι τα χρήματα των ενοικίων αποτελούν προϊόν εκμετάλλευσης περιουσίας του Εργατικού Κέντρου ενώ στην ουσία τα χρήματα ανήκουν στο δημόσιο αφού η περιουσία ανήκει σε αυτό. Με τη μεθόδευση αυτή επετεύχθη η ατιμωρησία του καταχραστή  και όλοι περνούν ζωή χαρισάμενη σε βάρος του δημοσίου.

Χτύπημα κατά του συνδικαλιστικού κινήματος

Παράλληλα με την είσπραξη των παραπάνω αναφερόμενων χρημάτων όπως πληροφορούμαστε γίνεται και παρακράτηση των επιδοτήσεων που δίνει ο ΟΑΕΔ στο Εργατικό Κέντρο με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόβλημα στη λειτουργία του συνδικαλιστικού φορέα αλλά και στη μισθοδοσία των υπαλλήλων του που προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη για την  είσπραξη των μισθών τους

Με όλα τα παραπάνω φαίνεται ότι με διάφορες μεθοδεύσεις ο καταχραστής οικειοποιήθηκε περίπου 300.000 ευρώ από τα σεμινάρια αλλά και μεγάλα ποσά από την ενοικίαση για 12 χρόνια της δημόσιας περιουσίας και φαίνεται ότι αισθάνεται πολύ δυνατός αφού κατορθώνει πάντοτε να ξεγλιστράει από τη τσιμπίδα του νόμου χλευάζοντας προς κάθε κατεύθυνση.

Η Δ.Ο.Υ. Κομοτηνής βρήκε την εύκολη λύση χωρίς να συμπεριφέρεται με την απαραίτητη σοβαρότητα αφού ενημερώθηκε πολλές φορές για τα  πραγματικά γεγονότα.

Ενημερώθηκαν για την υπόθεση οι αναπληρωτές Υπουργοί κατά της Διαφθοράς και Οικονομικών

Δηλαδή κάποιος έξυπνος ροκάνισε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, μια διάταξη ενός αντεισαγγελέα τον απάλλαξε από τις  ευθύνες του ενώ η εφορία με τη σειρά της επικαλούμενη την αθωωτική διάταξη τον απάλλαξε με τη σειρά της από τις ευθύνες και τα οφειλόμενα καταβάλει το κράτος από την ενοικίαση της δικής του περιουσίας και από την περικοπή των επιδοτήσεων που περιλαμβάνουν και τη μισθοδοσία  των εργαζομένων του Εργατικού Κέντρου.

Η υπόθεση τέθηκε υπόψη του Αναπληρωτή Υπουργού κατά της Διαφθοράς Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ροδόπης, η προϊσταμένη της οποίας έχει την δυνατότητα να διερευνήσει πως ο τελευταίος αντιεισαγγελέας που χειρίστηκε την υπόθεση μετά από εντολή του Εισαγγελέα Εφετών Θράκης δεν έλαβε υπόψη του την ομόφωνη απόφαση του Τριμελούς Πλημ/κείου για την κατάχρηση των χρημάτων του δημοσίου.

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ΣτΕ: Αποζημίωση από το Δημόσιο σε όσους υποστούν βλάβες στην υγεία από εμβολιασμό

Σύμφωνα με το ΣτΕ «στις περιπτώσεις αυτές, η προκαλούμενη από την πραγματοποίηση του εμβολιασμού βλάβη συνιστά υπέρμετρη θυσία για τον παθόντα, χάριν του συμφέροντος του κοινωνικού συνόλου»

fonirodopis.gr

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Συμβούλιο της Επικρατείας, έκρινε ότι για τις τυχόν βλάβες που μπορούν να δημιουργηθούν μετά από εμβολιασμό (και ανεξάρτητα εάν δεν υπάρχει παράνομη πράξη γιατρού- ιατρικό λάθος, αλλά και η παρτίδα του εμβολίου δεν αντιμετώπισε πρόβλημα) πρέπει οι παθόντες να αποζημιώνονται από το ελληνικό Δημόσιο.

Ειδικότερα, το Α΄ Τμήμα του ΣτΕ έκρινε, ότι η προκαλούμενη από την πραγματοποίηση του εμβολιασμού βλάβη συνιστά υπέρμετρη θυσία για τον παθόντα (βλάβη υγείας και προσβολή της προσωπικότητάς του), η οποία υπερέβαινε τα όρια της θυσίας στην οποία είναι ανεκτό από την έννομη τάξη να υποβάλλονται οι πολίτες χάριν του δημοσίου συμφέροντος και του κοινωνικού συνόλου. Για το λόγο αυτό, ο κάθε παθών ή παθούσα δικαιούται αποζημίωση από το Δημόσιο.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας δικαίωσαν μητέρα που έχασε την κόρη της η οποία ενώ ήταν 7 ετών μαθήτρια της Ε΄ Δημοτικού, εμβολιάστηκε κατά της ιλαράς, παρωτίτιδας και ερυθράς (τριδύναμο εμβόλιο MMR ΙΙ) και αφού έμεινε επί εννέα έτη φυτό, απεβίωσε μετά από πανεγκεφαλίτιδα.

Αναλυτικότερα, η άτυχη μαθήτρια (γεννήθηκε 25-11-1994) στις 4-9-2001 και σε ηλικία 7 ετών εμβολιάσθηκε με την πρώτη δόση του εμβολίου ιλαράς, παρωτίτιδας και ερυθράς, η δεύτερη δόση του οποίου της χορηγήθηκε στις 30-3-2006 στα Δημοτικά Ιατρεία Δήμου της Αττικής.

Μετά τον εμβολιασμό, η ανήλικη εμφάνισε «διαρκώς επιδεινούμενα νευρολογικά συμπτώματα, συνιστάμενα σε αιφνίδιες πτώσεις στο έδαφος, αστάθεια στη βάδιση, κολλώδη ομιλία, σύγχυση, αδυναμία συγκέντρωσης και δυσκολία αντίληψης του περιβάλλοντος». Έτσι, εισήχθη στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων “Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού” και υποβλήθηκε σε σωρεία εργαστηριακών και κλινικών εξετάσεων από τις οποίες διαπιστώθηκε ότι έπασχε «από «υποξεία σκληρυντική πανεγκεφαλίτιδα μετά από ιλαρά (van Bogaert)» και στις 25-5-2006 τέθηκε υπό θεραπευτική αγωγή. Στην συνέχεια, της «έγινε τοποθέτηση “reservoir” κοιλιοστομίας, προκειμένου να εγχυθεί η φαρμακευτική ουσία “ιντερφερόνη”, δια της ανοίξεως οπής στο κρανίο, κατ’ ευθείαν στο πάσχον όργανο του εγκεφάλου, με σκοπό την επιβράδυνση της πορείας της νόσου». Η κατάσταση της υγείας της ανήλικης ήταν μη αναστρέψιμη και η άτυχη μικρή, στις 23-9-2010, απεβίωσε. Στην ληξιαρχική πράξη θανάτου ως αιτία αναγράφεται: «Σκληρυντική παρεγκεφαλίτιδα, τετραπληγία, ανακοπή».

Η μητέρα της διεκδίκησε δικαστικά από το Δημόσιο και τον επίμαχο Δήμο το ποσό του 1.000.000 ευρώ, με το νόμιμο τόκο, ως χρηματική ικανοποίηση για την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης που υπέστη η κόρη της εξαιτίας της βλάβης της υγείας της, που προκλήθηκε ως παρενέργεια του εμβολιασμού της. Στην αγωγή της υποστήριξε ότι συνέτρεχε ευθύνη του ελληνικού Δημοσίου και του επίμαχου Δήμου, στα ιατρεία του οποίου έγινε ο εμβολιασμός, κατά τα άρθρα 105, 106 ΕισΝΑΚ, λόγω παρανόμων πράξεων των οργάνων τους και, ειδικότερα: α) λόγω αντιθέσεως προς το Σύνταγμα και την ΕΣΔΑ και προς τον Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας του επιβαλλομένου για την φοίτηση των μαθητών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση εμβολιασμού και β) λόγω της κατά παράβαση του Συντάγματος και της Διεθνούς Συμβάσεως για τα Δικαιώματα του Παιδιού παραλείψεως να θεσπισθεί νομοθετικά σύστημα αποζημιώσεως για βλάβη ή θάνατο από εμβολιασμό.

Από το Διοικητικό Πρωτοδικείο επιδικάστηκε στην μητέρα της άτυχης κοπέλας αποζημίωση 200.000 ευρώ, όμως ασκήθηκε αναίρεση κατά της πρωτόδικης απόφαση η οποία απορρίφθηκε από το Διοικητικό Εφετείο.

Κατόπιν έφεσης, το Α΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (πρόεδρος η αντιπρόεδρος Μαρία Καραμανώφ και εισηγήτρια η σύμβουλος Επικρατείας Όλγα Ζύγουρα) με την υπ΄ αριθμ. 622/2021 απόφασή του, μεταξύ των άλλων, αναφέρει:

«Σε περίπτωση, που επέλθει ευθέως βλάβη της υγείας προσώπου συνεπεία της συνταγματικώς θεμιτής και νομίμου πραγματοποιήσεως εμβολιασμού (δηλαδή εμβολιασμού διενεργούμενου με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας συλλογικώς και ατομικώς και προβλεπόμενου από ειδική νομοθεσία, υιοθετούσα έγκυρα και τεκμηριωμένα επιστημονικά, ιατρικά και επιδημιολογικά πορίσματα στον αντίστοιχο τομέα, με δυνατότητα εξαιρέσεως από αυτόν σε ειδικές ατομικές περιπτώσεις, για τις οποίες αυτός αντενδείκνυται), ήτοι βλάβη, μη οφειλομένη σε παρεμβαλλομένη παράνομη πράξη ή παράλειψη (όπως πχ χορήγηση ελαττωματικού ή ακαταλλήλου σκευάσματος ή πλημμέλειες κατά την διενέργεια του εμβολιασμού), ανακύπτει ευθέως εκ του άρθρου 4 παρ. 5 σε συνδυασμό και με το άρθρο 25 παρ 4 του Συντάγματος ευθύνη του κράτους προς εύλογη αποκατάσταση της ζημίας του παθόντος, υπό την έννοια της αποκαταστάσεως τόσο της τυχόν υλικής όσον και, κατ΄ ανάλογη εφαρμογή του άρθρου 932 ΑΚ, της ηθικής βλάβης του».

Και αυτό, γιατί σύμφωνα με τους συμβούλους Επικρατείας, «στις περιπτώσεις αυτές, η προκαλούμενη από την πραγματοποίηση του εμβολιασμού βλάβη συνιστά υπέρμετρη θυσία για τον παθόντα (βλάβη υγείας και προσβολή προσωπικότητος), χάριν του συμφέροντος του κοινωνικού συνόλου».

Μάλιστα, το ΣτΕ υπογραμμίζει, ότι η «εκ του Συντάγματος και των άρθρων 19, 23, 24, 26 και 39 της κυρωθείσης με τον ν. 2101/1992 Διεθνούς Συμβάσεως για τα Δικαιώματα του Παιδιού δεν επιτάσσεται η πρόβλεψη ειδικού αποζημιωτικού καθεστώτος για τις περιπτώσεις βλάβης συνεπεία εμβολιασμού» και η μη πρόβλεψη δε τέτοιου ειδικού καθεστώτος δεν συνιστά παράλειψη νομοθετήσεως, δυναμένη να στοιχειοθετήσει αξίωση αποζημιώσεως κατά το άρθρο 105 ΕισΝΑΚ».

Έτσι, το ΣτΕ αναίρεσε την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Κόκκινα δάνεια: Ανατροπή υπέρ των δανειοληπτών από τον Άρειο Πάγο

Επιβεβαιώνεται νομολογιακά από το αναιρετικό δικαστήριο ότι για την υπαγωγή στον νόμο και την προστασία ενός δανειολήπτη, το βάρος απόδειξης για την ύπαρξη δόλου φέρει ο πιστωτής-τράπεζα

fonirodopis.gr

Δημοσιεύθηκε

στις

Θετική ανατροπή υπέρ των δανειοληπτών, στα νομολογιακά δεδομένα των υποθέσεων του νόμου Κατσέλη, που πρόκειται να εκδικαστούν κατά χιλιάδες τα επόμενα χρόνια, μέσω της διαδικασίας επίσπευσης των δικασίμων, φέρνει η υπ’ αριθμ. 59/2021 απόφαση του Δ’ Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με αυτήν, επιβεβαιώνεται νομολογιακά από το αναιρετικό δικαστήριο ότι για την υπαγωγή στον νόμο και την προστασία ενός δανειολήπτη, το βάρος απόδειξης για την ύπαρξη δόλου φέρει ο πιστωτής-τράπεζα, που όμως πλέον πρέπει με σαφήνεια και ορισμένα να αποτυπώσει τα περιστατικά που διαμορφώνουν τη δόλια συμπεριφορά του δανειολήπτη και όχι αόριστα απλά να αναφέρεται στην έννοια του δόλου, όπως σωρηδόν γίνεται στις μέχρι τώρα προβαλλόμενες ενστάσεις που διατυπώνονται στα δικαστήρια του Ν. 3869/2010 (κατά κόσμον Κατσέλη). Μάλιστα η ένσταση δόλου αποτελεί την πλέον συχνή αιτία απορριπτικών αποφάσεων κατά των δανειοληπτών είτε σε πρώτο είτε σε δεύτερο βαθμό.

«Παγιώνει νομολογιακά το περιβάλλον προς όφελος των δανειοληπτών»

Όπως σημειώνει η δικηγόρος Νεφέλη Ελπίδα Σωτηρόπουλου, που εξειδικεύεται σε υποθέσεις δανειοληπτών και αναγκαστικής εκτέλεσης: «Η εξαιρετική σημασία της απόφασης 59/2021 του Αρείου Πάγου ως προς την ερμηνευτική προσέγγιση του δόλου, διαμορφώνει και παγιώνει νομολογιακά το περιβάλλον προς όφελος των δανειοληπτών, καθώς θεωρεί κρίσιμο το περιεχόμενο του δόλου, δηλαδή τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά και τις ειδικότερες παραμέτρους ουσίας βάσει των οποίων στοιχειοθετείται και όχι τόσο ο  χρόνος που αυτός εκδηλώθηκε, τόσο κατά την ανάληψη των οφειλών, όσο και κατά τη στιγμή παύσης των πληρωμών του δανειολήπτη. Aποσυνδέει σημαντικά την αντικειμενική στοιχειοθέτηση του δόλου για τυχόν μεταβιβάσεις που έχουν σημειωθεί εντός της τελευταίας τριετίας από την υποβολή της αίτησης υπαγωγής, αναφέροντας πως είναι κρίσιμο όχι το πότε μεταβιβάστηκε το περιουσιακό στοιχείο αλλά το τί περιουσιακό στοιχείο ήταν αυτό, ποιας αξίας, τι θα είχε να εισφέρει η αξία του στην απαίτηση του αντίδικου πιστωτή, δηλαδή η κρισιμότητα επικεντρώνεται στην ουσία της μεταβιβάσιμης αξίας και όχι τόσο στο χρονικό σημείο που σημειώθηκε αυτή». 

Κατά συνέπεια, κατά το σκεπτικό της απόφασης 59/2021 ΑΠ, η μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων, εντός της κρίσιμης τριετίας πριν την υποβολή του αιτήματος υπαγωγής στον νόμο, ΔΕΝ συνιστά από μόνη της έρεισμα για στοιχειοθέτηση της ένστασης δόλου.

Φρένο στη μαζική απόρριψη αιτήσεων υπαγωγής

Όπως περαιτέρω σημειώνει η κυρία Σωτηροπούλου: «Η απόφαση του ΑΠ έρχεται ουσιαστικά να βάλει φρένο στην μέχρι τώρα “εύκολη” τακτική της νομολογίας με την άκριτη μαζική απόρριψη αιτήσεων υπαγωγής στο νόμο Κατσέλη με έρεισμα την ένσταση δόλου, αόριστα προβαλλόμενη από την πλευρά των πιστωτών, στις πλείστες των περιπτώσεων, χωρίς ειδικότερη αιτιολογία και χωρίς να υπάρχει επί της ουσίας έκθεση των ειδικότερων παραμέτρων που στοιχειοθετείται.

Συγκεκριμένα η απόφαση κρίνει υπέρ του οφειλέτη για παραβίαση κανόνα ουσιαστικού δικαίου από το δευτεροβάθμιο Δικαστήριο το οποίο έκρινε εσφαλμένα λαμβάνοντας υπόψη λιγότερα στοιχεία αλλά και έκανε αποδεκτή μη ορισμένη ένσταση.

Μάλιστα την αίτηση αναιρέσεως άσκησε στην εν λόγω περίπτωση οφειλέτης, σε αντίθεση με τις περισσότερες αποφάσεις που είχαν εκδοθεί από τον ΑΠ μέχρι τώρα, οι οποίες αφορούσαν αιτήσεις αναιρέσεως που είχαν ασκηθεί από τους πιστωτές-τράπεζες. 

Η σημασία της εν λόγω απόφασης είναι εξαιρετικά σημαντική αναφορικά με τις υποθέσεις χιλιάδων δανειοληπτών που εκκρεμούν προς εκδίκαση είτε ενώπιον των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων δικαστηρίων της χώρας, είτε εκκρεμούν να κριθούν αναιρετικά ενώπιον του ανώτατου πολιτικού δικαστηρίου, καθώς δείχνει μια σαφή διάθεση από την πλευρά του Α.Π. για πρώτη φορά να θέσει τα νομολογιακά εκείνα αναχώματα, ώστε να προστατεύσει χιλιάδες δανειολήπτες από τη λαιμητόμο των πλειστηριασμών που επίκεινται μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2021».

Πηγή: imerisia.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Κρούσματα κορωνοϊού σε υπαλλήλους στο Δικαστικό Μέγαρο Κομοτηνής

Με το απολύτως απαραίτητο προσωπικό η λειτουργία των δικαστικών υπηρεσιών – Κατόπιν τηλεφωνικών ραντεβού η εξυπηρέτηση πολιτών

fonirodopis.gr

Δημοσιεύθηκε

στις

Επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού σε υπαλλήλους των υπηρεσιών του Δικαστικού Μεγάρου Κομοτηνής, ανακοίνωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Ροδόπης.

Συνέπεια των κρουσμάτων ήταν υπάλληλοι να τεθούν σε καραντίνα λόγω στενής επαφής με τους νοσήσαντες, με αποτέλεσμα πλέον οι δικαστικές υπηρεσίες να λειτουργούν από σήμερα Παρασκευή 9 Απριλίου και για χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων με το απολύτως απαραίτητο για την διεκπεραίωση των επειγουσών δικαστικών εργασιών προσωπικό.

Το κοινό θα εξυπηρετείται υποχρεωτικά μόνο κατόπιν τηλεφωνικών ραντεβού και μόνο για επείγοντα ζητήματα, η διευθέτηση των οποίων δεν είναι εφικτή εξ αποστάσεως με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων.

Η είσοδος των δικηγόρων επιτρέπεται σύμφωνα με το άρθρο 34 παρ.2 του Κώδικα Δικηγόρων. Συνιστάται όμως προηγουμένως η τηλεφωνική επικοινωνία με το αρμόδιο γραφείο, ώστε να εξεταστεί αν το ζήτημα μπορεί να διευθετηθεί μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος.

«Ευχόμενοι για τους δικαστικούς υπαλλήλους να έχει σε συντομότατο χρονικό διάστημα αίσιο τέλος η περιπέτεια τους, για μία ακόμη φορά, εφιστούμε την προσοχή όλων ως προς την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών μέτρων», σημειώνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Ροδόπης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Νέα σελίδα με τις Υπηρεσίες των δικαστηρίων Κομοτηνής

Στην ιστοσελίδα υπάρχουν αναρτημένα στοιχεία επικοινωνίας για τις Γραμματείες του Εφετείου Θράκης, του Πρωτοδικείου Ροδόπης, της Εισαγγελίας Εφετών και Πρωτοδικών κλπ

fonirodopis.gr

Δημοσιεύθηκε

στις

Ιστοσελίδα με τις δικαστικές Υπηρεσίες του Δικαστικού Μεγάρου Κομοτηνής τέθηκε πρόσφατα σε λειτουργία, στην ηλεκτρονική διεύθυνση dmkomotinis.gr.

Στην ιστοσελίδα υπάρχουν αναρτημένα στοιχεία επικοινωνίας για τις Γραμματείες του Εφετείου Θράκης, του Πρωτοδικείου Ροδόπης, της Εισαγγελίας Εφετών και Πρωτοδικών, του Ειρηνοδικείου και Πταισματοδικείου Κομοτηνής καθώς και της Υπηρεσίας Επιμελητών Ανηλίκων.

Στην ιστοσελίδα θα αναρτώνται και ανακοινώσεις για τη λειτουργία των δικαστηρίων, για την οποία οι πολίτες μπορούν επίσης να ενημερωθούν και από τη σελίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ4 ώρες πριν

Η υποκρισία των ηγετών της μειονότητας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ4 ώρες πριν

ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης για Νυμφαία: «Κυβερνητικό αλαλούµ µε το άνοιγµα των συνόρων»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ5 ώρες πριν

Οι ενέργειες Τσαλικίδη για το άνοιγμα της Νυμφαίας

ΕΒΡΟΣ6 ώρες πριν

Σακελλαροπούλου: «Η Ελλάδα δεν δέχεται απαράδεκτες διεκδικήσεις και απειλές από κανέναν»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ7 ώρες πριν

Θετικές εξελίξεις για το άνοιγμα της Νυμφαίας, ανακοίνωσε ο Στυλιανίδης

YΓΕΙΑ8 ώρες πριν

Κορωνοϊός: 6 νέα κρούσματα στη Ροδόπη

ΞΑΝΘΗ8 ώρες πριν

Αντισημιτικό παραλήρημα Μετέ: Ανάρτησε σημαία της Τζιχάντ κατά του Ισραήλ!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ9 ώρες πριν

Διαδικτυακή εκδήλωση για τον τουρκικό φασισμό και το ρόλο του στην ευρύτερη περιοχή

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜ-Θ9 ώρες πριν

Μιχάλης Αμοιρίδης για Νυμφαία: «Γνώριζαν αλλά δεν έκαναν τίποτα»

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ11 ώρες πριν

Γραβάνης: «Το ISOBOX που δώρισαν τα Επιμελητήρια θα δώσει τη λύση για το άνοιγμα της Νυμφαίας»

ΕΒΡΟΣ6 ώρες πριν

Σακελλαροπούλου: «Η Ελλάδα δεν δέχεται απαράδεκτες διεκδικήσεις και απειλές από κανέναν»

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ1 ημέρα πριν

Παραδοσιακή «πινελιά» στα Ελευθέρια Θράκης από τους Φιλοτέχνες Κομοτηνής

ΠΟΛΙΤΙΚΗ1 ημέρα πριν

Χαρίτου: «Η χώρα μας πέτυχε όποτε άσκησε ενεργητική εξωτερική πολιτική»

ΡΟΔΟΠΗ1 ημέρα πριν

Παρουσία Στεφανή ο εορτασμός για τα 101 χρόνια από την απελευθέρωση της Κομοτηνής

ΡΟΔΟΠΗ2 ημέρες πριν

Ελευθέρια: Τη σεπτή εικόνα Θεομήτορος υποδέχθηκε η πόλη της Κομοτηνής

ΠΟΛΙΤΙΚΗ2 ημέρες πριν

Δημοσιογράφος του BBC αποδόμησε το κυβερνητικό αφήγημα για τα εμβόλια και τον τουρισμό

ΡΟΔΟΠΗ3 ημέρες πριν

Η πόλη της Κομοτηνής γιορτάζει τα 101 χρόνια απελευθέρωσης της

ΕΚΚΛΗΣΙΑ3 ημέρες πριν

Παντελεήμων: «Τα φετινά Ελευθέρια να γίνουν αφετηρία εθνικής και πνευματικής ανάτασης»

ΕΛΛΑΔΑ4 ημέρες πριν

Θρόμβωση στο πόδι 11 μέρες μετά το AstraZeneca – «Πώς γλίτωσα τον ακρωτηριασμό»

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ4 ημέρες πριν

Επικήρυξαν με 300.000 ευρώ τους δολοφόνους 20χρονης στα Γλυκά Νερά

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x