ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ικανοποιημένη η Δημοτική Αρχή Κομοτηνής από την αντιμετώπιση του χιονιά!

fonirodopis.gr

ΧΙΟΝΙΑ - ΟΡΦΕΩΣ1

Παρά την γενική κατακραυγή που δέχθηκε τις προηγούμενες ημέρες για την κατάσταση που επικρατούσε στην πόλη λόγω της έντονης χιονόπτωσης, η Δημοτική Αρχή Κομοτηνής δηλώνει ικανοποιημένη από την «αποτελεσματική αντιμετώπιση» του χιονιά μέσω μίας σουρεαλιστικού τύπου ανακοίνωσης η οποία δεν περιέχει ούτε ίχνος αυτοκριτικής και πόσο μάλλον δε απολογίας απέναντι σε χιλιάδες δημότες που ταλαιπωρήθηκαν από την απουσία του κρατικού και δημοτικού μηχανισμού.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της Κυριακής (3/1) όλοι οι δρόμοι εντός της Κομοτηνής ήταν παγωμένοι, αυτοκίνητα και λιγοστοί πεζοί κυκλοφορούσαν με δυσκολία, η πόλη ήταν βυθισμένη στο σκοτάδι ενώ ακόμα και τα φανάρια σε αρκετά κεντρικά σημεία της πόλης δεν λειτουργούσαν καθόλου. Το μοναδικό όχημα δε που εθεάθη ήταν το τρακτέρ ενός ιδιώτη που έριξε αλάτι σε κάποιους κεντρικούς δρόμους, χωρίς όμως τα επιθυμητά αποτελέσματα καθώς οι περισσότεροι κάτοικοι, λόγω και του κλίματος ανασφάλειας που επικρατούσε, προτίμησαν να περιορίσουν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις τους.

ΧΙΟΝΙΑ - ΟΡΦΕΩΣ

ΧΙΟΝΙΑ - ΓΚΡΕΪΤΕΡ

Αξίζει δε να τονιστεί ότι η Δημοτική Αρχή Κομοτηνής τις προηγούμενες ημέρες δεν εξέδωσε ούτε ένα δελτίο Τύπου προκειμένου να ενημερώσει, ως όφειλε, τους δημότες για την κατάσταση του οδικού δικτύου και τις ενέργειες της αλλά περιορίστηκε μόλις σήμερα (5/1) να κάνει μια αποτίμηση της επιχειρησιακής διαχείρισης της χιονόπτωσης μέσω της οποίας ούτε λίγο ούτε πολύ αυτοεπαινείται για την αντιμετώπιση της χιονόπτωσης. Το δελτίο Τύπου του Δήμου Κομοτηνής αναφέρει αναλυτικά:

ΧΙΟΝΙΑ - Ν. ΖΩΙΔΗ

ΧΙΟΝΙΑ - ΠΑΝΔΡΟΣΟΣ

«Με βάση τις μετεωρολογικές προβλέψεις των προηγούμενων ημερών, η Δημοτική αρχή προετοιμάστηκε εγκαίρως και επαρκώς, έχοντας ως πρωταρχικό μέλημα την ασφάλεια των πολιτών.

Η αποτελεσματικότητα της αντιμετώπισης της πρωτοφανούς κατά τις τελευταίες δεκαετίες χιονόπτωσης, συνοψίζεται στα εξής δεδομένα:

– Χρησιμοποιήθηκαν 35 τόνοι άλατος.

– Από την πρώτη στιγμή μέχρι και σήμερα, σε διαρκή επιχειρησιακή κινητοποίηση, βρέθηκαν και βρίσκονται, τόσο η εικοσαμελής ομάδα αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών που είχε συσταθεί και οργανωθεί, όσο και σύσσωμο το αρμόδιο υπαλληλικό προσωπικό του Δήμου.

– Καμία βασική οδική αρτηρία του Δήμου δεν αποκλείστηκε – όλες κρατήθηκαν προσπελάσιμες.

– Σε καμία βασική οδική αρτηρία του Δήμου δεν απαιτήθηκε η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων – όπως συνέβαινε στο παρελθόν σε υποδεέστερης έντασης καιρικά φαινόμενα.

– Κανένα τροχαίο δεν υπήρξε στους δρόμους της Κομοτηνής.

– Η παρέμβαση των συνεργείων του Δήμου Κομοτηνής επεκτάθηκε και πέραν των ορίων αρμοδιότητάς του, συνδράμοντας καθοριστικά και το έργο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ στο επαρχιακό και ημιορεινό οδικό δίκτυο.

Για την αντιμετώπιση του φαινομένου, χρησιμοποιήθηκαν τα μηχανήματα:

– Δύο «αλατιέρες» ιδιωτών, μισθωμένες από τον Δήμο Κομοτηνής.

– Γεωργικός ελκυστήρας (τρακτέρ) του Δήμου με προσαρμοσμένο διανομέα άλατος («αλατιέρα»).

– Δύο γκρέιντερ του Δήμου.

– Δύο ανατρεπόμενα ημιφορτηγά 4Χ4 του Δήμου.

Αξίζουν συγχαρητήρια στους εργαζόμενους του Δήμου για την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλλαν επί 24ωρης βάσης.

Τέλος, οφείλουμε να εξάρουμε τη συμπεριφορά εκείνων των συνδημοτών μας, που λειτουργώντας ως ενεργοί πολίτες, συνέπραξαν με σύνεση, αποχιονίζοντας με αυτοδιάθεση σημεία δημόσιας χρήσης (π.χ. πεζοδρόμια), έμπροσθεν των καταστημάτων ή / και των οικιών τους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ