ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανάληψη ευθύνης για τον εμπρησμό του ΙΧ του γραμματέα Χ.Α. Ροδόπης

fonirodopis.gr

ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ

Το αυτοκίνητο είχε καταστραφεί ολοσχερώς – Ήταν μια δράση που εντάσσεται στα πλαίσια του Μαύρου Δεκέμβρη, αναφέρει η προκήρυξη

Η οργάνωση “Αναρχικός Πυρήνας για την Αποκατάσταση του Μαύρου” ανέλαβε την ευθύνη της εμπρηστικής επίθεσης σε αυτοκίνητο τα ξημερώματα του προηγούμενου Σαββάτου στην Κομοτηνή, το οποίο όπως αποδείχθηκε ανήκε στον γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής Ροδόπης.

Οι εμπρηστές είχαν τοποθετήσει δυο φιαλίδια βουτανίου κάτω από το όχημα που ήταν σταθμευμένο σε συνοικιακή οδό της Κομοτηνής με αποτέλεσμα να τυλιχθεί στις φλόγες, ενώ οι απανωτές εκρήξεις αναστάτωσαν την περιοχή. Άνδρες της Πυροσβεστικής έφτασαν στον τόπο της πυρκαγιάς και την έσβησαν, αλλά ήδη το αυτοκίνητο είχε καταστραφεί ολοσχερώς. Η Ασφάλεια διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών.

Σε προκήρυξή της η οργάνωση αναφέρει ότι ο εμπρησμός ήταν μια “δράση που εντάσσεται στα πλαίσια του Μαύρου Δεκέμβρη” και προσθέτει: «Η Χρυσή Αυγή συνεχίζει τον ιστορικό ρόλο της στηρίζοντας το κεφάλαιο και σαν γνήσιοι παρακρατικοί λειτουργώντας ως προέκταση των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους, με επιθέσεις σε αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, στέκια, κοινωνικά κέντρα, μετανάστες και αντιφασίστες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ