ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ

Προβοκάτορες δυναμιτίζουν το κλίμα στη Θράκη

fonirodopis.gr

ΚΙΕΦ - ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

Ποιος ωφελείται άραγε από την επίθεση στα γραφεία του κόμματος που «διατρανώνει» την Ισοπολιτεία, την Ειρήνη και τη Φιλία μεταξύ των πολιτών;

Απερίσκεπτη ενέργεια ΥΠΕΞ: Ένα εσωτερικό θέμα δημόσιας τάξης το ανέβασε σε επίπεδο διακρατικών σχέσεων με επίσημη ανακοίνωση του!

Ποιος ωφελείται άραγε από την επίθεση στα γραφεία του κόμματος που «διατρανώνει» την Ισοπολιτεία, την Ειρήνη και τη Φιλία μεταξύ των πολιτών; Κάθε τόσο εμφανίζονται στην περιοχή μας παρόμοια φαινόμενα όπως αυτό των μουσουλμανικών νεκροταφείων στη περιοχή της ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ για να αποδειχθεί ότι ο δράστης ήταν ένας μουσουλμάνος που πειράχτηκε γιατί δεν είχε ευνοϊκή μεταχείριση και της φωτιάς στο τζαμί της Αδριανουπόλεως που απεδείχθη ότι ήταν αποτέλεσμα φωτιάς από αμέλεια κάποιου μουσουλμάνου.

ΚΙΕΦ - ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

Τώρα παρουσιάστηκε η φθορά στα γραφεία του ΚΙΕΦ  και το γεγονός αυτό κάλλιστα μπορεί να χαρακτηριστεί  μια καλοστημένη προβοκάτσια όπως και τα προηγούμενα για να δώσει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να στείλουν διαμαρτυρίες σε διεθνείς οργανισμούς τάχα για καταπίεση.

Η Ελλάδα είναι πρότυπο χώρας στην οποία είναι κατοχυρωμένη η δημοκρατία και η ισοπολιτεία μεταξύ των πολιτών και δεν έχει κανένα λόγο να ευνοεί παρόμοιες εξτρεμιστικές κινήσεις που δεν κάνουν καλό σε κανέναν. Όμως εντύπωση προκαλεί και η βιασύνη του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας που ένα εσωτερικό θέμα που ανήκει στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και ίσως του Υπουργείου Εσωτερικών το ανέβασε σε επίπεδο διακρατικών σχέσεων δίνοντας το δικαίωμα στη Τουρκία να δείξει ακόμη μια φορά τις επιδιώξεις της  στη Θράκη.

ΚΙΕΦ - ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

ΚΙΕΦ - ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

Το περιστατικό

Σύμφωνα και με το Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ) τα νέα του γραφεία που βρίσκονται στο 3ο χλμ Κομοτηνής – Καρυδιάς δέχτηκαν επίθεση από άγνωστους το βράδυ της Δευτέρας (7/12).

Οι άγνωστοι δράστες, οι οποίοι υπέγραψαν ως «Οι Φρουροί της Θράκης», προκάλεσαν υλικές ζημιές στις εγκαταστάσεις ενώ έκλεψαν και το αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο ιδρυτής του κόμματος, Αχμέτ Σαδίκ, όταν το καλοκαίρι του 1995 είχε χάσει τη ζωή του σε τροχαίο και το οποίο βρισκόταν ως έκθεμα στον χώρο.

Η ανακοίνωση του ΚΙΕΦ για το περιστατικό

Ανακοίνωση εξέδωσε με αφορμή το γεγονός αυτό το ΚΙΕΦ, στην οποία αναφέρεται: «Τα νέα γραφεία του ΚΙΕΦ στην Κομοτηνή δέχτηκαν επίθεση από άγνωστα άτομα στην νύχτα της 7ης προς 8η Δεκεμβρίου.

Κατά την επίθεση τα γραφεία υπέστησαν υλικές ζημιές, ενώ στους τοίχους γράφτηκε το σύνθημα «Οι Φρουροί της Θράκης». Ενώ κλάπηκε και από την «Γωνία Αχμέτ Σαδίκ» που είχε συσταθεί εκεί και το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο αείμνηστος  ιδρυτής και πρώτος πρόεδρος του κόμματος μας Αχμέτ Σαδίκ όταν έχασε την ζωή του στο ύποπτο εκείνο ατύχημα. Επιθυμούμε να αναφέρουμε πως θεωρούμε άκρως λυπηρό για την χώρα μας να υπάρχουν άνθρωποι και λογικές που αποσκοπούν στο κέρδος διαμέσου της κλοπής του αυτοκινήτου στο οποίο έχασε την ζωή του ο Σαδίκ Αχμέτ.

ΚΙΕΦ - ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

Καταγγέλλουμε έντονα αυτήν  την άθλια επίθεση που έχει ως στόχο το κόμμα ΚΙΕΦ και τον αείμνηστο ηγέτη μας Δρ. Σαδίκ Αχμέτ. Αυτή η άσχημη και ύπουλη επίθεση υπενθύμισε για μια κόμη φορά στην κόσμο μας την σημασία και την αξία του κόμματος ΚΙΕΦ και του Δρ. Σαδίκ Αχμέτ.

Δηλώνουμε ως κόμμα ΚΙΕΦ πως δεν πρόκειται να αφήσουμε έτσι αυτή την άσχημη επίθεση, αλλά θα χρησιμοποιήσουμε κάθε δημοκρατική και νόμιμη οδό για την διαφώτιση του περιστατικού αυτού, ενώ θα καταβάλουμε προσπάθειες για την προσαγωγή των δραστών στην δικαιοσύνη.

Μετά από την επίθεση η αστυνομία ήρθε και έκανε τις δέουσες έρευνες. Επιθυμούμε να τονίσουμε την προσδοκία μας, στο τέλος των ερευνών και το συντομότερο δυνατό, οι δράστες αυτής της άσχημης επίθεσης να συλληφθούν και να προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης».

Παρέμβαση ΥΠΕΞ σε εσωτερικό θέμα δημόσιας τάξης

Εντύπωση ωστόσο προκάλεσε και η επιλογή του ΥΠΕΞ να προβεί σε επίσημη ανακοίνωση για το περιστατικό παρεμβαίνοντας με τον τρόπο αυτό σε θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως αλλά το σημαντικότερο και πιο επικίνδυνο να το ανεβάσει σε επίπεδο διακρατικών σχέσεων καθιστώντας ως επίσημο συνομιλητή το τουρκικό ΥΠΕΞ, το οποίο έβγαλε και αυτό αντίστοιχη ανακοίνωση. Η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ αναφέρει:

«Καταδικάζουμε με κατηγορηματικό τρόπο τη βίαιη επίθεση στα γραφεία του Κόμματος Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ) στην Κομοτηνή. Προβοκατόρικες ενέργειες όπως αυτή βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με το πνεύμα ειρήνης και συνεργασίας που έχουν χαρακτηρίσει διαχρονικά τη συνύπαρξη χριστιανών και μουσουλμάνων στη Θράκη. Οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές θα προβούν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διαλεύκανση του περιστατικού και την προσαγωγή των ενόχων στη δικαιοσύνη».

ΚΙΕΦ - ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

Η αντίστοιχη ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ αναφέρει πως: «Με λύπη έγινε γνωστή η επίθεση που πραγματοποίησαν χτες το βράδυ άγνωστα μέχρι τώρα άτομα,  στα Κεντρικά Γραφεία του κόμματος ΚΙΕΦ (που κατέχει σημαντικό ρόλο στην πολιτική ζωή της τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης)  τα οποία βρίσκονται σε απόσταση 8 χλμ από την Κομοτηνή.

Ευχόμαστε το συντομότερο δυνατό να διαφωτιστεί αυτό το περιστατικό κατά το οποίο εκλάπη και το όχημα στο οποίο το 1995 έχασε την ζωή του ο αείμνηστος ηγέτης  της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης Δρ. Σαδίκ Αχμέτ και το οποίο εκτίθετο στο κτίριο. Για αυτό και οι ελληνικές αρχές καταβάλλουν τις δέουσες προσπάθειες».

Ανακοινώσεις από ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης και Ποτάμι

Ανακοινώσεις για το γεγονός εξέδωσαν από την Κομοτηνή ο ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης και το Ποτάμι. Ο ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης εκφράζει την αποδοκιμασία του για την επίθεση αυτή και τονίζει πως «Στις μέρες μας τέτοιου είδους ενέργειες δεν είναι σε θέση να πλήξουν το κλίμα αρμονικής συμβίωσης που έχει εμπεδωθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια στην περιοχή μας. Ως εκ τούτου μόνο ως προβοκατόρικη ενέργεια μπορεί να εκληφθεί και γι αυτό θα πέσει στο κενό.

Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να προβούν το ταχύτερο δυνατό στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση».

Το Ποτάμι με τη σειρά του χαρακτηρίζει την επίθεση αυτή ως προσβολή στα δημοκρατικά αισθήματα του ελληνικού λαού και καταγγέλλει «την περιθωριακή αυτή συμπεριφορά ατόμων που κάθε άλλο παρά “φρουρούν την Θράκη”. Αντίθετα,  προβαίνουν σε ενέργειες ικανές να βλάψουν τα συμφέροντα της Θράκης και των πολιτών της. Γι’ αυτό και επιβάλλεται να συλληφθούν και να προσαχθούν στη Δικαιοσύνη όσοι αποπειράθηκαν τη διατάραξη της ειρηνικής συμβίωσης των Ελλήνων πολιτών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x