ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ

Τουρκοσύλλογοι της Θράκης «κράζουν» τους μουσουλμάνους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

fonirodopis.gr

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ

Τους εγκαλούν και τους αποδοκιμάζουν επειδή παραβρέθηκαν σε εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας – Τι λένε φορείς της μουσουλμανικής μειονότητας, επειδή οι βουλευτές Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καρά Γιουσούφ παραβρέθηκαν σε εκδήλωση για την γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Η παρουσία των μουσουλμάνων βουλευτών Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ – στις πρόσφατες εκλογές για πρώτη φορά από το 1949 και τις τρεις έδρες του νομού κατέλαβαν μουσουλμάνοι υποψήφιοι – στην τελετή για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, που πραγματοποίησε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου στην Κομοτηνή, προκάλεσε την έντονη αντίδραση μελών της μουσουλμανικής μειονότητας.

Με κοινή τους προκλητική ανακοίνωση ο Σύλλογος Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης, η «Τουρκική» Ένωση Ξάνθης, η Ένωση «Τουρκικής» Νεολαίας Κομοτηνής η Πολιτιστική και Εκπαιδευτική Εταιρία Μειονότητας Δυτικής Θράκης και η Ένωση «Τούρκων» Δασκάλων Δυτικής Θράκης, επιτίθενται κατά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Μουσταφά Μουσταφά, και Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, επειδή ως βουλευτές Ροδόπης παραβρέθηκαν σε μία επίσημη τελετή, που έχει καθιερωθεί από το 1997 με απόφαση της ελληνικής Βουλής.

Μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας που ευθυγραμμίζονται με την γραμμή της Άγκυρας και του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή, αρνούνται προκλητικά πως ο Ελληνισμός της Μικράς Ασίας και του Πόντου υπέστη γενοκτονίας. Είναι χαρακτηριστικό πως στις ανακοινώσεις τους ο όρος γενοκτονία είναι προκλητικά εντός εισαγωγικών.

«H συμμετοχή των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ κυρίων Μουσταφά Μουσταφά και Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, στις 27/9/2015 στην τελετή μνήμης για την “Γενοκτονία” που έγινε στην Κομοτηνή με μικρή συμμετοχή, τραυμάτισε βαθιά την τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης» αναφέρει η ανακοίνωση, που συνεχίζει εγκαλώντας ουσιαστικά τους δύο βουλευτές που δεν προχώρησαν σε «διορθωτική» ανακοίνωση για την παρουσία τους στην τελετή. «Οι κύριοι βουλευτές με αυτήν τους την στάση που δεν συνάδει καν με την πολιτική γραμμή του κόμματος στο οποίο είναι μέλη, έκαναν ένα μεγάλο λάθος περνώντας έτσι στην ιστορία της δυτικής Θράκης. Μέχρι σήμερα αναμενόταν η σχετική με το θέμα αυτό ανακοίνωση που είχαν υποσχεθεί.

Το ότι δεν έφτασε αυτή η ανακοίνωση αποτελεί μια έξτρα απογοήτευση για την “τουρκική” μειονότητα δυτικής Θράκης. Η “τουρκική” μειονότητα δυτικής Θράκης δεν θα ξεχάσει ποτέ πως οι κύριοι βουλευτές αντί να μεταφέρουν στην Βουλή και να παράξουν λύσεις για τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα της μειονότητας, για τα οικονομικά θέματα (καπνοπαραγωγοί, κτηνοτροφία και άλλα θέματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην γεωργία) και για τα προβλήματα στον εκπαιδευτικό χώρο, αυτοί κινούνται παρερμηνεύοντας τις ιστορικές αλήθειες» συνεχίζει η προκλητικοί ανακοίνωση, που καταλήγει: «Η “τουρκική” μειονότητα δυτικής Θράκης προσδοκεί από τους βουλευτές που έστειλε στην Βουλή και από τους οποίους ελπίζει πολλά για την επίλυση των μειονοτικών θεμάτων, να είναι πιο προσεκτικοί σχετικά με τις ευαισθησίες των ψηφοφόρων».

Σχετική ανακοίνωση κατά των κυρίων Μουσταφά Μουσταφά και  Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, εξέδωσε και το μειονοτικό κόμμα DEB -που δεν κρύβει τις σχέσεις του με την Άγκυρα και το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής. «Η συμμετοχή των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Αϊχάν Καρα Γιουσούφ και Μουσταφά Μουσταφά τις περασμένες μέρες στην τελετή μνήμης για την “Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας” ήταν κάτι που λύπησε βαθιά την τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης. Κοινοποιούμε στην κοινή γνώμη πως δεν αποδεχόμαστε ποτέ αυτή την κίνηση των βουλευτών και την καταγγέλλουμε σφόδρα. Προσδοκούμε από αυτούς τους βουλευτές το συντομότερο να επανεξετάσουν αυτή την κατάσταση και να προβούν στις ανακοινώσεις που  προσδοκούν από αυτούς οι μειονοτικοί ψηφοφόροι και η κοινή γνώμη» αναφέρει προκλητικά.

Σχολιάστε

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ