ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

MEDIA

«Μπλόκο» στο νομοσχέδιο της ΕΡΤ από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

fonirodopis.gr

ΕΡΤ

Την κατάθεση του νομοσχεδίου για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ στο κοινοβούλιο «μπλόκαρε» η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, προκαλώντας νέο ισχυρό πονοκέφαλο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες κυβερνητικών παραγόντων, η κυρία Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το νομοσχέδιο που της κατατέθηκε χθες στις 20:30 το βράδυ και «παρακάλεσε» τους αρμόδιους υπουργούς να προχωρήσουν στις απαραίτητες διορθώσεις και στην απαλοιφή ορισμένων διατάξεων, που είναι άσχετες με το περιεχόμενο του σχεδίου νόμου.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στο νομοσχέδιο είχε προστεθεί ως άρθρο η κύρωση της πρόσφατης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για την ενίσχυση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης και την ευνοϊκή ρύθμιση ληξιπρόθεσμων χρεών.

Εξηγούν, δε, ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι η άμεση κύρωσή της, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να κατατεθεί είτε ως τροπολογία είτε ως ξεχωριστό νομοσχέδιο, που συνεπάγεται πολυήμερες κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Ωστόσο, η κυρία Κωνσταντοπούλου, υλοποιώντας τη δέσμευσή της, σύμφωνα με την οποία θα τηρεί τους κανόνες καλής νομοθέτησης και δεν θα δέχεται νομοσχέδια με άσχετες διατάξεις, εξέφρασε διαφορετική άποψη και επέστρεψε το νομοσχέδιο ως «απαράδεκτο».

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τα αρμόδια υπουργεία προχώρησαν στην απαλοιφή της επίμαχης διάταξης και ζήτησαν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους νέα έκθεση.

Καθησυχάζουν, δε, για το μέλλον του νομοσχεδίου, λέγοντας ότι τις επόμενες ώρες θα επανακατατεθεί στη Βουλή, δεν κρύβουν όμως την ανησυχία τους για το αν θα γίνει δεκτό.

Σχολιάστε

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ