ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ

Να καταργηθεί η Σαρία και να εκλέγεται ο Μουφτής

fonirodopis.gr

ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΕΣ

Το ζήτημα αυτό έρχεται κάθε τόσο στην επικαιρότητα εξαιτίας των δηλώσεων και των πιέσεων που ασκούνται στην πολιτική της χώρας. Η Σαρία είναι ένα προνόμιο που παραχωρήθηκε στη μειονότητα πριν 100 χρόνια κατά τη συμφωνία μεταξύ των δυο κρατών που εντάχτηκε στη συνέχεια στη Συνθήκη της Λωζάνης. Το προνόμιο αυτό δίνει τη δυνατότητα στον Μουφτή να είναι θρησκευτικός ηγέτης και παράλληλα να έχει και δικαστική εξουσία κύρια σε οικογενειακά ζητήματα.

Κύριο αίτημα της φανατισμένης πλευράς της μειονότητας είναι η εκλογή Μουφτή που θα έχει τις παραπάνω αρμοδιότητες  όμως θα πρέπει να παραδεχτούν ότι η εκλογή του Μουφτή δεν γίνεται σε καμία χώρα του κόσμου ενώ η απόλυτη εφαρμογή  του θρησκευτικού νόμου υφίσταται μόνο στο Ιράν. Θα πρέπει να το ξεκαθαρίσει το ελληνικό Κράτος και να σταματήσει μια για πάντα τις προκλητικές απαιτήσεις των φανατικών μουσουλμάνων που ζητούν κάθε τόσο για τους δικούς τους λόγους την εκλογή του Μουφτή.

Η πρωτοβουλία της χώρας πρέπει να είναι ώστε να τροποποιηθεί η Συνθήκη για τις δικαστικές αρμοδιότητες και να διαχωριστεί η εξουσία αυτή από τη θρησκευτική. Να παραμείνει ο Μουφτής θρησκευτικός ηγέτης χωρίς δικαστικές αρμοδιότητες, οπότε θα αφαιρεθεί η θηλιά από το γυναικείο πληθυσμό της μειονότητας που θα προσφεύγει στην ελληνική δικαιοσύνη για την εφαρμογή του οικογενειακού δικαίου. Βέβαια στη συνέχεια είναι απόλυτα σωστό η μειονότητα να εκλέγει τον θρησκευτικό της ηγέτη με διαδικασίες ανάλογες με αυτές που ισχύουν για το χριστιανικό κλήρο.

Σχολιάστε

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ