ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

YΓΕΙΑ

Μεγαλύτερες αποδοχές και καλύτερες συνθήκες εργασίας θέλουν οι γιατροί

fonirodopis.gr

ΓΙΑΤΡΟΣ

Πολύ καλά έκανε ο νέος Υπουργός Υγείας που ανακοίνωσε τα μέτρα για την αναβάθμιση του δημόσιου νοσηλευτικού τομέα αφού με την απαξίωση του από την προηγούμενη συγκυβέρνηση πολλοί ασθενείς ήταν αναγκασμένοι να ψάχνουν άλλες μορφές θεραπείας και μάλιστα στον ιδιωτικό τομέα. Είναι αλήθεια ότι ο ιδιωτικός τομέας γιγαντώθηκε πάρα πολύ κι αυτό εξαιτίας των πολιτικών που ήθελαν τα δημόσια νοσοκομεία να στερούνται ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και σε πολλές περιπτώσεις να στερούνται και από παραϊατρικό υλικό.

Οι γνωρίζοντες  την κατάσταση που υπάρχει, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, φυσικά και ένιωσαν μια ευχάριστη διάθεση από τις εξαγγελίες του Υπουργού Υγείας αλλά παράλληλα εκφράζουν και πολλές επιφυλάξεις. Δεν είναι λίγες οι φορές που ασθενείς εισήχθησαν  για θεραπεία σε δημόσια νοσοκομεία και έφυγαν χωρίς να θεραπευτούν λόγω βλάβης μηχανημάτων με αποτέλεσμα να  κατευθύνονται σε ιδιωτικές κλινικές.

Γιατροί βεβαίως δηλώνουν ότι τα μηχανήματα μπορούν να  επισκευαστούν αλλά και να αγοραστούν καινούργια όμως εκείνο που είναι πολύ δύσκολο να αποκατασταθεί είναι η έλλειψη γιατρών αφού με τις συνθήκες που επικρατούν πολλοί αξιόλογοι γιατροί  εγκατέλειψαν τη χώρα για άλλες ευρωπαϊκές χώρες με μεγαλύτερες αποδοχές και καλύτερες συνθήκες εργασίας (μισθός μέχρι 15.000 το μήνα) αλλά και εκατοντάδες γιατροί ήδη απασχολούνται σε ιδιωτικά κέντρα νοσηλείας με πολλαπλάσιες αποδοχές από αυτές του δημοσίου τομέα (αμοιβή γιατρού ΕΣΥ 1.500 ευρώ και αμοιβή γιατρού ιδιωτικών κλινικών μέχρι 6.000 ευρώ). Πως λοιπόν θα γίνει αυτό κάνεις δεν γνωρίζει όμως καλό είναι να υπάρχουν όνειρα.

Σχολιάστε

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ