ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

Λαμογιές με τα δάνεια των Ρομά

fonirodopis.gr

ΑΛΑΝ ΚΟΓΙΟΥΘυμάται άραγε κανείς τη λαμογιά που έγινε με τα δάνεια αποκατάστασης των Ρομά της Ροδόπης και Ξάνθης; Ασφαλώς όχι αν δούμε το αποτέλεσμα από τις καταγγελίες που έγιναν. Να θυμίσουμε ότι με κάποιο πρόγραμμα δόθηκε η δυνατότητα στους Ρομά να λάβουν από τις τράπεζες ένα ποσό 60.000 ευρώ για την ανέγερση νέων κατοικιών.

Όμως όπως καταγγέλθηκε τότε και φυσικά ασχολήθηκε και η δικαστική αρχή τα δάνεια έγιναν αντικείμενο εκμετάλλευσης αφού κάποιοι αετονύχηδες έπαιρναν τα δάνεια από τις τράπεζες με εξουσιοδοτήσεις ώστε να κατασκευάσουν σπίτια αλλά το μόνο που εκαναν ήταν η αγορά ενός μικρού φορτηγού DATSUNκαι η ανέγερση ενός μικρού σπιτιού δυο μικρών δωματίων σε αμφισβητούμενες εκτάσεις με συνολικό κόστος περίπου 25.000 ευρώ.

Τα υπόλοιπα χρήματα ασφαλώς πήγαιναν για την εξυπηρέτηση  των λαμογιών είτε ήταν τραπεζικοί υπάλληλοι, είτε εκπρόσωποι θεσμικών φορέων αλλά και εργολάβοι. Πρέπει να σημειώσουμε ότι μόνο για τους Ρομά της Κομοτηνής εγκρίθηκαν 120 δάνεια των 60.000 ευρώ. Υπολογίστε πόσα ευρώ εκταμιεύτηκαν από το Κράτος και δεν έγινε το παραμικρό.

Σχολιάστε

ΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ