ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Υπάρχει παραδικαστικό κύκλωμα στην Κομοτηνή;

fonirodopis.gr

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΗ ΦΩΝΗ που πάντοτε βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για την καταπολέμηση της διαφθοράς, πάντοτε με την ευθύτητα των δημοσιευμάτων της, προσπάθησε κατά καιρούς να ευαισθητοποιήσει τους αρμόδιους για σοβαρά ποινικά αδικήματα. Σε πολλές περιπτώσεις οι συντάκτες της εφημερίδας έγιναν στόχος από τα κυκλώματα των ανθρώπων που είχαν βάλει σκοπό το ροκάνισμα του δημοσίου χρήματος και δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οδηγήθηκαν στις δικαστικές αίθουσες σε δίκες κατά τη διάρκεια των οποίων φάνηκε η συμπόρευση δικαστών και δικηγορών.

Στις περιπτώσεις που είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες συγκαταλέγονται οι υποθέσεις των εκπαιδευτικών σεμιναρίων από συνδικαλιστική οργάνωση αλλά και η εκτέλεση  δημοπρασιών και έργων για την οποία εξεδόθη σχετικό πόρισμα από τη Γενική Επιθεώρηση Δημόσιας Διοίκησης.

Με επείγουσα εντολή της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, της Επιθεώρησης των Δικαστηρίων και των Οικονομικών Εισαγγελέων ξεκίνησε η προσπάθεια για να διερευνηθεί αν υπάρχει παραδικαστικό κύκλωμα στην Κομοτηνή και παράβαση καθήκοντος από δικαστές !!!

Για την υπόθεση των έργων το σχετικό πόρισμα απεστάλη από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στην Κομοτηνή αλλά έκτοτε αγνοείται η τύχη του. Για την υπόθεση όμως των σεμιναρίων  επειδή το θέμα απασχόλησε πολλές φορές τη Δικαιοσύνη μετά την τελευταία απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που απέρριψε τις αιτήσεις των καταχραστών και μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος από την εφημερίδα μας και την αντίστοιχη ενημέρωση του Αρείου Πάγου και των άλλων ανώτατων δικαστικών αρχών άρχισε εκ νέου διερεύνηση του θέματος.

Κατά το προηγούμενο διάστημα και κατά τη διάρκεια των  δικαστικών υποθέσεων παρατηρήθηκε το απίστευτο όργιο στην έκδοση των αποφάσεων. Δικαστές έκλεισαν τα μάτια και τα αυτιά στα σοβαρά και αδιάψευστα στοιχεία που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της δίκης, δεν άκουγαν τις  καταθέσεις για το ροκάνισμα του δημοσίου χρήματος, δεν έβλεπαν τα αδιάσειστα έγγραφα που έδειχναν την παρανομία   και δεν σκέφτηκαν ούτε μια στιγμή να αναρωτηθούν πως και που πήγαν τα χρήματα που καταχράστηκαν οι υπεύθυνοι της σπατάλης. Με μια μεροληπτική διάθεση άκουγαν μόνο τις ψεύτικες καταθέσεις και φυσικά αποφάσιζαν ανάλογα.

Στην προσπάθεια για την κάλυψη των ενόχων αλλά και την τιμωρία μας ρόλο έπαιξαν και κάποιοι δικηγόροι Θεσ/νικης και Κομοτηνής που μεθόδευσαν τις ψεύτικες καταθέσεις. Με τον τρόπο αυτό οι δικαστές δεν υπολόγισαν τα στοιχεία που κατατέθηκαν στην έδρα και όταν άκουγαν τη ψεύτικη δικαιολογία των καταχραστών δεν ζήτησαν αποδείξεις για τα λεγόμενα τους ούτε εξηγήσεις για την πορεία των χρημάτων, ούτε ρώτησαν γιατί πληρώθηκαν τα ποσά των ψεύτικων τιμολογίων που ανακάλυψε το ΣΔΟΕ, δεν ζήτησαν ούτε αποδείξεις για τη δήθεν εντολή που πήραν να πληρώσουν τις ψεύτικες δαπάνες ούτε προβληματίστηκαν όταν οι αντίδικοι παρουσίασαν τα σωστά στοιχεία των αποφάσεων της διοίκησης.

Θα μπορούσαμε να γράψουμε ολόκληρο βιβλίο για την υπόθεση αυτή  που δείχνει το μέγεθος της σκευωρίας και της μεροληπτικής διάθεσης των δικαστών που απεδέχθησαν με προκλητικό τρόπο τις παραπειστικές και ψεύτικες δηλώσεις των  υπαιτίων της κατάχρησης αλλά σήμερα μετά την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και της Επιθεώρησης των Δικαστηρίων θα μείνουμε μόνο στη σημερινή αναφορά με την πίστη και ελπίδα ότι θα διερευνηθεί από αξιόπιστους δικαστές   αν υπάρχει παραδικαστικο κύκλωμα στην Κομοτηνή που μεθοδεύει δικαστικές αποφάσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ