ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το πρώτο 10ήμερο Μαΐου η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος

fonirodopis.gr

ΒΕΝΙΖΕΛΟΥΣύμφωνα με το άρθρο 15 του νέου νόμου 4177/2013, το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου (1-10 Μαΐου) είναι ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος για τα εμπορικά καταστήματα.

Σε ότι, αφορά την διενέργεια των εκπτώσεων, οι έμποροι και οι υπεύθυνοι των εμπορικών καταστημάτων πρέπει να προσέξουν τα εξής:

1. Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική.

2. Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης επιτρέπεται αλλά δεν είναι υποχρεωτική.  Ανήκει στην διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης εάν θα αναγράψει ποσοστό ή όχι.

3. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.

Παράλληλα, σύμφωνα με το άρθρο 16 του ιδίου νόμου επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου, η οποία στην παρούσα περίοδο είναι η Κυριακή 4 Μαΐου. Κατ’ ακολουθία, όλα τα εμπορικά καταστήματα χωρίς κανένα περιορισμό, θα  μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά, την Κυριακή 4 Μαΐου 2014.

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου προτείνεται τα εμπορικά καταστήματα της Κομοτηνής να είναι ανοιχτά την Κυριακή 4 Μαΐου με ωράριο λειτουργίας 11.00-15.00.

Στηρίζουμε την αγορά της πόλης μας και προτιμούμε τις τοπικές επιχειρήσεις, είναι η καλύτερη επιλογή για όλους μας!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ