ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΠΑΣΟΚ για Νικολόπουλο: Ο ΣΥΡΙΖΑ να διαχωρίσει την θέση του

fonirodopis.gr

ΠΑΣΟΚΕπανήλθε το ΠΑΣΟΚ στο θέμα της συμμετοχής του συνταγματολόγου Ηλία Νικολόπουλου στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι τίθεται «μείζον θέμα δημοκρατικής και ηθικής τάξης» εξαιτίας των θέσεών του στο θέμα της συμμετοχής των βουλευτών της ΧΑ στις εκλογές.

Σε νέα ανακοίνωση της Χ.Τρικούπη αναφέρεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε τελικά τον κ. Νικολόπουλο που:

  • «Μετέχει χωρίς ενδοιασμό από κοινού με όλα τα στελέχη της Χρυσής Αυγής σε τηλεοπτικές εκπομπές, τεκμηριώνοντας, δήθεν επιστημονικά, τις απόψεις τους, με τα στελέχη της ΧΑ να χαμογελούν, να χειροκροτούν και να χαίρονται.
  • Αντιτίθεται στην απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής για τη διακοπή της χρηματοδότησης της ΧΑ.
  • Αντιτίθεται στην περικοπή της αποζημίωσης των προφυλακισμένων βουλευτών της ΧΑ.
  • Τάσσεται υπέρ της παρουσίας και συμμετοχής στη Βουλή των προφυλακισμένων βουλευτών της ΧΑ.

Τώρα ο κ. Νικολόπουλος πάει να καλυφθεί πίσω από την αυτονόητη διαπίστωση ότι το ελληνικό Σύνταγμα δεν προβλέπει θεσμική διαδικασία απαγόρευσης πολιτικών κομμάτων, επικαλούμενος το εγχειρίδιο Συνταγματικού Δικαίου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου!

Πόσο δύσκολο είναι να καταλάβει κάθε δημοκρατικός πολίτης ότι είναι άλλο η απαγόρευση κόμματος και άλλο η απαγόρευση και η ποινική καταστολή εγκληματικής οργάνωσης, που συγκροτείται και λειτουργεί με κέλυφος και πρόσχημα ένα πολιτικό κόμμα; 

O ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να τοποθετηθεί: Να διαχωρίσει τη θέση του. Δυστυχώς όμως υπάρχουν βουλευτές του που καταψηφίζουν τις άρσεις ασυλίας των βουλευτών της ΧΑ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ