ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

OΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μεσοπρόθεσμο και τράπεζες θα ψηφιστούν πριν κλείσει η Βουλή για τις εκλογές

FoniRodopis

ΒΟΥΛΗΤο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και τα νομοσχέδια για τράπεζες, υπαίθριο εμπόριο, και νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης αναμένεται να ψηφιστούν πριν τη διακοπή των εργασιών της Βουλής ενόψει εκλογών. Εν τω μεταξύ σε εκκρεμμότητα βρίσκονται και οι άρσεις ασυλίας βουλευτών της Χρυσής Αυγής, γεγονός που προκαλεί αντιδράσεις και σχόλια στους κοινοβουλευτικούς κύκλους.

Ειδικότερα, με δύο συνεδριάσεις πρωί-απόγευμα ολοκληρώνεται αύριο (Πέμπτη) σε α’ ανάγνωση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τις τράπεζες και αφού προηγηθεί η συζήτησή του σε Β’ ανάγνωση την Παρασκευή, αναμένεται να έρθει προς συζήτηση στην Ολομέλεια την ερχόμενη εβδομάδα.

Αύριο (Πέμπτη), επίσης, αρχίζει η συζήτηση του νομοσχεδίου για το υπαίθριο εμπόριο ενώ μέχρι το κλείσιμο της Βουλής, περίπου στις 9 Μαΐου, ενόψει των Αυτοδιοικητικών εκλογών και των Ευρωεκλογών, αναμένεται να κατατεθούν και να ψηφιστούν δύο ακόμα νομοσχέδια που θα αφορούν το υπουργείο Ανάπτυξης, αλλά και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Σε εκκρεμότητα οι άρσεις ασυλίας βουλευτών ΧΑ

Εν τω μεταξύ, σε εκκρεμότητα βρίσκονται οι άρσεις ασυλίας βουλευτών της Χρυσής Αυγής για τις οποίες κοινοβουλευτικοί κύκλοι τόνισαν ότι «η Βουλή ούτε ιδιαίτερο ζήλο επιδεικνύει, ούτε αδιαφορία» και απέρριψαν κατηγορηματικά «εκλογική σκοπιμότητα σε ότι αφορά τον προγραμματισμό για τη συζήτησή τους».

Παράλληλα, οι ίδιοι κύκλοι αρνήθηκαν ότι υπάρχει καθυστέρηση, υποστηρίζοντας ότι η δικογραφία είναι πολυσέλιδη, αφορά πολλά άτομα και θέλει τον χρόνο της.

Σε ότι αφορά την παρουσία ή μη των προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής στην Ολομέλεια, κατά τη συζήτηση της άρσης ασυλίας τους, υποστήριξαν ότι αρμόδια να αποφασίσει είναι η εισαγγελία των φυλακών και πρόσθεσαν ότι σε περίπτωση που δεν τους εγκριθεί η άδεια, που οι ίδιοι έχουν ζητήσει για να υπερασπιστούν τον εαυτό τους από το βήμα της Βουλής, τότε θα ληφθούν υπόψη οι καταθέσεις που έχουν ήδη δώσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ