ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Σκιές» στη διαχείριση του «Μελίνα Μερκούρη»

fonirodopis.gr

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣΘα συμφωνήσουμε και θα ενώσουμε και τη δική μας ΦΩΝΗ στις επισημάνσεις της  τοπικής ημερήσιας εφημερίδας που ασχολήθηκε πρόσφατα με τη λειτουργία της Αναπτυξιακής Ροδόπης για την υπόθεση του κτιρίου που κατασκευάστηκε με χρήματα του Ελληνικού λαού. Υποτίθεται ότι ανήκει σε φορείς της κοινωνίας αλλά η διαχείριση του είναι αποκλειστική υπόθεση μιας παρέας ανθρώπων που ενεργεί σύμφωνα με τα προσωπικά και άλλα συμφέροντα τους.

Το ΔΣ αποτελείται από εκπρόσωπους των φορέων που συγκρότησαν την εταιρεία αλλά είναι ηλίου φαεινότερο ότι τα μέλη της διοίκησης δεν μπήκαν ποτέ στο κόπο να μεταφέρουν τις απόψεις του φορέα από τον οποίο διορίστηκαν και το σπουδαιότερο κατά την άποψη μας είναι το γεγονός ότι ποτέ δεν ενημέρωσαν το φορέα τους για τις  υποθέσεις που χειριστήκαν ούτε φυσικά παρουσίασαν στην τοπική κοινωνία τα οικονομικά στοιχεία από τη λειτουργία της επιχείρησης τα τελευταία χρόνια.

Υποτίθεται ότι η εταιρεία είναι υπόθεση του δημοσίου που λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κίνητρα αλλά ποτέ δεν εξήγησε κάποιος γιατί η ευνοϊκή μεταχείριση από την Περιφέρεια με τεράστια ποσά δεν υπόκειται σε διαχειριστικό έλεγχο για τη σκοπιμότητα των δαπανών και το κυριότερο των εσόδων που έχει από διαφορές εκδηλώσεις.

Η εταιρεία πρόσφατα χρηματοδοτήθηκε με το ποσό των 2.200.000 ευρώ για αγορά εξοπλισμού χωρίς να ανακοινωθεί η οποιαδήποτε εξέλιξη για την υλοποίηση του έργου ούτε πόσες προτάσεις υπεβλήθηκαν και πως αυτές και από ποιους αξιολογηθήκαν. Πριν λίγο καιρό επίσης ανακοινώθηκε η χρηματοδότηση της εταιρείας με το ποσό των 150.000 ευρώ από το Υπουργείο Πολιτισμού χωρίς και πάλι να  υπάρξει μια έστω υποτυπώδης ενημέρωση για τη πορεία των χρημάτων.

Κοντά σε όλα αυτά κατά παράξενο και προπάντων μυστικό τρόπο μεταξύ των μελών  κάποιας παρέας δημιουργήθηκε ένας σύλλογος φιλών μεγάρου με προσκείμενους μιας ευγενούς και υπέρτατης κατηγορίας πολιτών που είχαν και την απαίτηση να εγκατασταθούν σε χώρο του κτιρίου με τη δικαιολογία ότι είναι εθελοντές που όμως όπως λέει το σχόλιο της εφημερίδας απολαμβάνουν όλα τα ευεργετήματα από τη  διοίκηση της εταιρείας ως μέλη μιας παρέας ειδικών συμφερόντων.

Τελειώνοντας θέλουμε να προσθέσουμε ότι είναι πολύ σωστό ο Τύπος (έντυπος και ηλεκτρονικός) της Κομοτηνής να ασχολείται με θέματα που αφορούν τους φορείς και την κοινωνία να σχολιάζει ότι μεμπτό παρατηρείται μέσα σε αυτήν αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνεται επιλεκτικά και μόνο στη περίπτωση που θίγονται μικρά ή μεγάλα προσωπικά συμφέροντα.

Απέδειξαν πολλοί δημοσιογράφοι και ιδιοκτήτες ΜΜΕ μια άνευ προηγουμένου ανοχή ανώμαλων καταστάσεων για τις οποίες δεν υπήρχε καμία απολύτως αναφορά. Οι παρέες, μικρές ή μεγάλες, υπήρχαν παντού και πάντοτε και θα υπάρχουν και στο μέλλον όμως  ο Τύπος πρέπει να στέφεται πάντα στο ύψος των περιστάσεων γιατί μονό τότε θα υπάρχει διαφάνεια και δημοκρατική λειτουργία.      

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ