ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

4 άξονες για την τοπική οικονομία και την ανάπτυξη παρουσίασε η Φελίνα Καζάκου

ΚΑΖΑΚΟΥ - ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η έναρξη διαλόγου του δημοτικού συνδυασμού «Εμείς… η πόλη» με τους θεσμικούς φορείς της περιοχής ξεκίνησε αργά το απόγευμα της Τετάρτης 5 Μαρτίου 2014 στην αίθουσα εκδηλώσεων του δευτέρου ορόφου της Λέσχης Κομοτηναίων,  με θέμα «Ανασύνταξη της τοπικής οικονομίας».

Στη συζήτηση παρουσιάστηκαν προτάσεις της υποψήφιας δημάρχου Κομοτηνής, επικεφαλής του συνδυασμού «Εμείς… η πόλη», κ. Φελίνας Καζάκου-Βρούζου για την ανάκαμψη και την ανασυγκρότηση της τοπικής αγοράς και οικονομίας.

Στη διαβούλευση συμμετείχαν οι: Νίκος Αγγελίδης, πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης,  Αργύρης Αργυρόπουλος, πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, Βεζυργιαννίδης Μιχάλης, πρόεδρος της Αναπτυξιακής Ροδόπης, Βαρτζόπουλος Ευάγγελος, εκπρόσωπος Οικονομικού Επιμελητηρίου Ν. Ροδόπης, Δέσποινα Χατζημάνου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ροδόπης, Αντώνης Φραντζής, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής, Βεζυργιαννίδης Ιωάννης, πρόεδρος Συλλόγου Διπλ. Μηχανολόγων-Ηλεκτρολόγων, Χατζηαθανασίου Γεώργιος, εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής, Μαργαρίτης Παναγιώτης, Α’ αντιπρόεδρος ΕΒΕΡ,  Κασάπης Γιώργος, αντιπρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής, Γιουφτσιάδης Νίκος, μέλος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης, Κιλτσίκης Γιάννης, πρόεδρος Σωματείου Καφεποτοπωλών Ροδόπης, Καρά Χουσεϊν, πρόεδρος Αργυροχρυσοχόων, Ανέστης Βαφειάδης, εκπρόσωπος Σωματείου Εστιατόρων.

ΚΑΖΑΚΟΥ - ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Βρισκόμαστε στον πυρήνα μιας μεγάλης οικονομικής κρίσης, που πλήττει οριζόντια τόσο την Κοινωνία όσο και τις θεσμικές εκπροσωπήσεις της όπως είναι το Κράτος, αλλά και η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Μέσα στο περιβάλλον που ορίζει αυτή η κρίση, καλούμαστε ως δημοτικός συνδυασμός, να καταρτίσουμε ένα σχέδιο δράσης με σκοπό  να αντιμετωπίσει μια σειρά από σοβαρά προβλήματα.  Προβλήματα που έχουν να κάνουν με τα  οικονομικά  του ίδιου του Δήμου που έχουν προκύψει  από την ευρύτερη συγκυρία και τις συνεχείς μειώσεις των χρηματοδοτήσεων του ετήσιου προϋπολογισμού του Δήμου, που αποτελούν τροχοπέδη στην οποιαδήποτε προοπτική ανάπτυξης της περιοχής. Όπως επίσης και με τα  μεγάλα κοινωνικά πλήγματα που προκαλεί καθημερινά σε όλο και περισσότερους πολίτες η κρίση», τόνισε στην έναρξη της ομιλίας της η Φελίνα Καζάκου- Βρούζου, υποψήφια δήμαρχος Κομοτηνής, επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Εμείς… η πόλη».

Η κ. Καζάκου σημείωσε πως στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, «καλούμαστε να προτάξουμε  ολοκληρωμένες δημοτικές πολιτικές που θα εδραιώσουν σταθερές συνθήκες και δομές ουσιαστικής Κοινωνικής Πολιτικής.

ΚΑΖΑΚΟΥ - ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πολιτικές που έχουν να κάνουν με την  καθημερινότητα του πολίτη, που δυστυχώς τα τελευταία χρόνια τόσο στην Κομοτηνή όσο και στους οικισμούς, έχει μετατραπεί από αυτονόητη πραγματικότητα, σε ζητούμενο. Μια πόλη χωρίς ταυτότητα, μια πόλη βρώμικη, δύσκολη στις μετακινήσεις, χωρίς την απαραίτητη αστική ασφάλεια (επαρκή φωτισμό, διαβάσεις, ασφαλείς παιδικές χαρές, αδέσποτα), μια πόλη που δεν επενδύει στην πολυπολιτισμικότητα και το πανεπιστήμιο της.

Πολιτικές για την ουσιαστική εφαρμογή της νέας αρχιτεκτονικής του  «Καλικρατικού» Δήμου. Ένα  σχήμα με πολύ περισσότερες και σύνθετες αρμοδιότητες, διπλάσιοι οικισμοί με διαφορετικά επιμέρους προβλήματα. Μια νέα αρχιτεκτονική που αν λάβει κανείς υπ’ όψιν  του έχει εκείνα τα χαρακτηριστικά που  μπορούν να αποτελούν τα πλεονεκτήματα  ενός ολοκληρωμένου Δήμου που περιλαμβάνει και επεκτείνεται από τον ορεινό όγκο στην ημιορεινή και πεδινή περιοχή του αστικού κέντρου του Δήμου μας και φυσικά την παραλιακή ζώνη».

«Έχοντας μια ολοκληρωμένη αντίληψη των προβλημάτων αναζητούμε και προσπαθούμε να σχεδιάσουμε ένα πρόγραμμα δράσης και τοπικής ανάπτυξης, με την αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών πηγών.   Τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι εφικτό, χωρίς να έχει πραγματοποιηθεί ένας ολοκληρωμένος και ουσιαστικός σχεδιασμός με την συνεργασία όλων εκείνων  παραγωγικών φορέων που αποτελούν τους βασικούς συνεργάτες και εταίρους της προσπάθειας να δοθούν νέες προοπτικές για τον δήμο μας.

Γι αυτό εμείς στο συνδυασμό μας  αποφασίσαμε να κάνουμε αυτόν τον ανοιχτό κοινωνικό διάλογο με όλους τους εκπροσώπους των φορέων, οργανώσεων και κοινωνικών ομάδων. Πρόθεση μας είναι οι προτάσεις, οι νέες ιδέες και γνώμες να ενσωματωθούν στο τελικό σχέδιο δράσης. Οι αναφορές που θα γίνουν αφορούν τις ιδέες  και τις προτάσεις για τις οποίες είμαστε εδώ προκειμένου να συζητήσουμε, να διορθώσουμε, να συμπληρώσουμε».

Η κ. Καζάκου αναλύοντας τις προτάσεις του συνδυασμού για την τοπική οικονομία και ανάπτυξη έκρινε απαραίτητο ότι θα πρέπει να κινηθούν σε τέσσερις βασικούς άξονες που έχουν να κάνουν με:

 1. Προώθηση και κίνητρα για νέες επενδύσεις (π.χ. μειώσεις δημοτικών τελών, προβολή και προώθηση τουριστικών επιχειρήσεων μέσω ενός ολοκληρωμένου σχεδίου)
 2. Αγροτική ανάπτυξη-προώθηση και στήριξη πρωτογενούς τομέα (Δομή Αγροτικής Επιχειρηματικότητας
 3. Τουριστική αξιοποίηση και ανάδειξης της περιοχής – Επένδυση στην πολυπολιτισμικότητα
 4. Συνεργασία του Δήμου με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο

«Το στοίχημα είναι μεγάλο, αλλά σ’ ένα πλέον ανταγωνιστικό περιβάλλον και υπό την παρούσα δυσχερή οικονομική συγκυρία, χρειάζεται άμεση ανταπόκριση για μία ολοκληρωμένη, ιεραρχημένη και σταδιακή υλοποίηση ενός προγράμματος βιώσιμης ανάπτυξης της περιοχής, που θα σέβεται το περιβάλλον, τους πολίτες του Δήμου και θα προσφέρει ανταγωνιστικά προϊόντα (γεωργικά, τουριστικά, εμπορικά) στους απαιτητικούς πλέον επισκέπτες/τουρίστες/καταναλωτές» σημείωσε κλείνοντας η κ. Καζάκου, τονίζοντας  παράλληλα πως «η αδράνεια, ο αρνητισμός και η μη συμμετοχή στα κοινά είναι τροχοπέδη».

Οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων αφού χαιρέτισαν την πρωτοβουλία του δημοτικού συνδυασμού και ευχήθηκαν καλή επιτυχία στην κυρία Καζάκου, κατέθεσαν  μια σειρά από προτάσεις σε ζητήματα τα οποία έχουν να κάνουν σε θέματα  ανάπτυξης, απασχόλησης, προσέλκυσης τουριστών και ποιότητας ζωής στην Κομοτηνή και στους οικισμούς της. Ζητήματα  για την καλύτερη λειτουργία της πόλης και την προσπάθεια αναβάθμισης του βιοτικού επιπέδου των δημοτών.

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, Αργύρης Αργυρόπουλος πρότεινε σε όλες τις επιτροπές που αφορούν επαγγελματίες να υπάρχει στα μέλη και ένας επαγγελματίας. «Δε μπορεί ένας δημόσιος υπάλληλος να αφουγκράζεται τα προβλήματα των επαγγελματιών» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Διαβούλευση με επαγγελματίες και θεσμοθέτηση πολιτιστικών εκδηλώσεων με σκοπό την προσέλκυση τουρισμού και δημιουργία μηχανισμών πάταξης του παρεμπορίου», πρότεινε η Δέσποινα Χατζημάνου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ροδόπης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, Νικόλαος Αγγελίδης, πρότεινε τη δημιουργία brand name για την πόλη της Κομοτηνής ενώ παράλληλα τόνισε πως θα πρέπει να υπάρξει σύνδεση με την επιχειρηματικότητα για την εκταμίευση πόρων από ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία.

Τέλος ο κ. Μιχάλης Βεζυργιαννίδης, πρόεδρος της Αναπτυξιακής Ροδόπης, σημείωσε πως οφείλει ο δήμος να αναδείξει τον ρόλο και τη σημασία του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής, «αυτή τη στιγμή ο δήμος Κομοτηνής είναι απών, θα πρέπει για να προσελκύσουμε τουρισμό όχι μόνο από γειτονικές πόλεις αλλά και από όμορα κράτη να αναδείξουμε τη σημασία του και να υπάρξει συνέργια όλων των φορέων σ ‘αυτή την κατεύθυνση».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η efood αλλάζει το εργασιακό καθεστώς των διανομέων: «Ή με μπλοκάκι ή διακοπή συνεργασίας»

Αντιδράσεις στα social media – Για εκβιαστική πολιτική σε εφαρμογή των προβλέψεων του νόμου Χατζηδάκη κάνει λόγο το Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού Ξενοδοχείων Νομού Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε αναβρασμό βρίσκονται εκατοντάδες εργαζόμενοι στην efood αφού άρχισαν να λαμβάνουν, όπως καταγγέλλουν, τελεσίγραφο προκειμένου να αποδεχθούν να μετατραπούν σε αυτοαπασχολούμενους διαφορετικά η σύμβασή τους δεν θα ανανεωθεί.

Σε σχετικό μήνυμα που έλαβαν πολλοί εργαζόμενοι αναφέρεται ότι εάν δεν δεχθούν να εργάζονται ως freelancer με μπλοκάκι ή τίτλο χρήσης αναλαμβάνοντας οι ίδιοι και μόνο τις ασφαλιστικές τους εισφορές, δεν υπάρχει δυνατότητα ανανέωσης της υπάρχουσας σύμβασης. Συγκεκριμένα αναφέρεται:

«Αγαπητή Rider, στο πλαίσιο της αύξησης της παραγωγικότητας του στόλου και της ευρύτερης στρατηγικής της εταιρείας, θα θέλαμε να σου προτείνουμε να συμμετάσχεις και εσύ στο σχήμα συνεργασίας freelancing. Θέλουμε να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας αλλά με βάση τα παραπάνω και το batch σου (το οποίο προκύπτει από διάφορες αιτίες), εκτιμούμε ότι θα ήταν καλύτερο να συνεχίσεις να εργάζεσαι ως freelancer… Σε διαφορετική περίπτωση, θα θέλαμε να σε ενημερώσουμε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα ανανέωσης της υπάρχουσας σύμβασης».

Το μήνυμα αυτό άρχισαν να λαμβάνουν στο κινητό τους εργαζόμενοι της e-food από την Τετάρτη μέσω της εφαρμογής Road runner,  εφαρμογή μέσω της οποίας διασυνδέονται οι διανομείς με την efood και τις παραγγελίες που πέφτουν στο σύστημά της εταιρείας.

Η είδηση έχει προκαλέσει σάλο στο Twitter με το hashtag #cancel_efood να είναι πρώτο στα δημοφιλή και με πολλούς χρήστες να υποστηρίζουν ότι θα σταματήσουν να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα.

Να σημειωθεί ότι εκτιμάται ότι ανέρχονται στους 2.700 οι διανομείς της e-food, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι ενοικιαζόμενοι από την Manpower και εργάζονται με τρίμηνες συμβάσεις που παραδοσιακά ανανεώνονταν.

«Εκβιασμός με το δίλημμα άνεργος ή συνεργάτης»

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού, Τουρισμού Ξενοδοχείων και Συναφών Επαγγελμάτων του νομού Αττικής, σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι η εταιρία «εκβιάζει τους διανομείς με το δίλημμα άνεργος ή συνεργάτης».

Όπου «συνεργάτης», σημειώνει το Συνδικάτο, σημαίνει την εφαρμογή του νέου νόμου της κυβέρνησης που φωτογραφίζει το freelancer, «όπου προβλέπεται εξάμηνη ορισμένου χρόνου σύμβαση που απαλλάσσει την εταιρεία από ασφαλιστικές εισφορές, Δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα πληρώνοντας με το κομμάτι. «Τακτική που ακολουθεί έτσι και αλλιώς η πολυεθνική Delivery Hero σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται και με αυτόν τον τρόπο ανταγωνίζεται και όλες τις υπόλοιπες».

Να σημειωθεί ότι η e-food, ήδη, από τον Ιούλιο με ανακοίνωσή της είχε προαναγγείλει το νέο μοντέλο ανεξάρτητης συνεργασίας που θα επέβαλε, υποστηρίζοντας ότι «εξασφαλίζει στους ενδιαφερόμενους ανταγωνιστικές αμοιβές, προσωπικό προγραμματισμό, ευελιξία, πρόσθετη αμοιβή απόδοσης κάθε μήνα, πρόσθετη αμοιβή ανάλογα με τον όγκο και τις χιλιομετρικές αποστάσεις των παραγγελιών, παροχή μέρους του εξοπλισμού και διαμόρφωση της αμοιβής βάσει διανυόμενων χιλιομετρικών αποστάσεων, αφού αμείβονται περισσότερο και ανά παραγγελία».

Την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου στις 12 μ.μ. το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού, Τουρισμού Ξενοδοχείων και συναφών επαγγελμάτων του νομού Αττικής θα πραγματοποιήσει συνέλευση για να αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις του, ενώ συνέλευση, για το θέμα, θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα 10:30 και η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων Θεσσαλονίκης. 

Γ. Ραγκούσης: «Μπορούν και εκβιάζουν τους εργαζόμενους χάρη στους αδίστακτους Μητσοτάκη-Χατζηδάκη»

«Οι εταιρείες ντελίβερι #cancel_efood μπορούν τώρα και εκβιάζουν με απόλυση τους εργαζόμενους αν δεν δεχτούν να δουλέψουν ουσιαστικά ως δούλοι, γιατί με τον εργασιακό νόμο 4808/21 οι αδίστακτοι Μητσοτάκης Χατζηδάκης κατήργησαν τη δική τους!! εγκύκλιο – Βρούτσης Νοέμβριος 2020 – η οποία καθόριζε αποκλειστικά σχέση μισθωτής εργασίας για τους εργαζόμενους διανομείς» υπογραμμίζει ο Γιάννης Ραγκούσης σε ανάρτησή του στο Twitter. «Η μεροληψία αυτής της συγκεκριμένης πολιτικής ομάδας υπέρ των κάθε λογής συμφερόντων, δεν έχει ιστορικό προηγούμενο» τονίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φορολογικές δηλώσεις: Λήγει σήμερα η προθεσμία – Τα πρόστιμα για τους αργοπορημένους

Εκπνέει τα μεσάνυχτα της Τετάρτης η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων – Μέχρι την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου η καταβολή των δύο δόσεων

Δημοσιεύθηκε

στις

Λήγει απόψε τα μεσάνυχτα η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Οικονομικών δεν πρόκειται να δοθεί νέα παράταση, δεδομένου μάλιστα ότι μέχρι χθες είχαν υποβληθεί περίπου 82.000 λιγότερες δηλώσεις σε σύγκριση με την αντίστοιχη τελευταία ημέρα της προθεσμίας πέρυσι.

Κατά συνέπεια θεωρείται ότι σήμερα μπορεί να καλυφθεί η διαφορά αυτή που υπάρχει σε σχέση με το 2020.

Πρέπει να σημειωθεί ότι πέρυσι μετά την λήξη της προθεσμίας υποβλήθηκαν έως και το τέλος του έτους περίπου 72.000 δηλώσεις, είτε γιατί υπήρχε αυτή η δυνατότητα – για αυτούς που έφυγαν από την ζωή – ή πληρώνοντας το σχετικό πρόστιμο.

Μέχρι αργά χθες το βράδυ είχαν υποβληθεί περίπου 6.290.000 δηλώσεις, ενώ πέρυσι μέχρι και την τελευταία ημέρα – 31 Αυγούστου – είχαν υποβληθεί 6.372.415. Συνολικά μέσα στο 2020, υποβλήθηκαν 6.444.479 φορολογικές δηλώσεις.

Από την ανάλυση των στοιχείων των φορολογικών δηλώσεων που είχαν μέχρι χθες υποβληθεί, προκύπτει μεταξύ των άλλων ότι οι επτά στους δέκα δεν πληρώνουν επιπλέον φόρο. Αναλυτικά τα στοιχεία:

Με βάση τα επίσημα στοιχεία μέχρι σήμερα εκδόθηκαν 8.536.608 εκκαθαριστικά.

Από αυτά χρεωστικά ήταν τα 2.791.362 ή το 32,7%, στα οποία και καταλογίστηκε επιπλέον φόρος 2,6 δισ. ευρώ. Ο μέσος φόρος που καλούνται να καταβάλλουν οι εν λόγω φορολογούμενοι είναι της τάξεως των 937,6 ευρώ. Πέρυσι αντιστοίχως χρεωστικά ήταν το 36,51% των εκκαθαριστικών και ο μέσος φόρος ήταν 1.101 ευρώ.

Πιστωτικά ήταν 1.390.392 εκκαθαριστικά ή το 16,29% και το συνολικό ποσό της επιστροφής ανέρχεται σε 376 εκατ. Το μέσο ποσό που επιστρέφεται είναι 271 ευρώ. Πέρυσι αντιστοίχως πιστωτικό εκκαθαριστικό είχαν το 12,28% των φορολογουμένων και το μέσο ποσό επιστροφής ήταν στα 348 ευρώ.

Μηδενικά ήταν το 51,01% των εκκαθαριστικών, δηλαδή 4.354.854, ενώ πέρυσι ήταν αντιστοίχως το 51,21%.

Οι προθεσμίες για την πληρωμή είναι οι εξής:

• Μέχρι την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να πληρωθούν δύο δόσεις (Ιουλίου και Αυγούστου).

• Έως τέλος Σεπτεμβρίου θα πρέπει να καταβληθεί κανονικά η δόση του τρέχοντος μηνός.

• Για τους επόμενους μήνες από Οκτώβριο έως και Φεβρουάριο του 2022 θα πληρώνεται από μία δόση για να συμπληρωθούν οι οκτώ που προβλέπονται.

Να σημειωθεί ότι δεν ισχύει η έκπτωση 3%, για την εφάπαξ πληρωμή του συνολικού φόρου που θα προκύψει. Αυτό ίσχυε για δηλώσεις που θα υποβάλλονταν έως το τέλος Αυγούστου, ημερομηνία κατά την οποία θα πρέπει να γινόταν και η εξόφληση του φόρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιτυχημένη συμμετοχή του ΕΒΕ Ροδόπης στα εγκαίνια της 85ης ΔΕΘ

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΡ Αντώνης Γραβάνης είχε την ευκαιρία να συζητήσει για θέματα της επιχειρηματικότητας της περιοχής με τους Υπουργούς Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και Ανάπτυξης κ. Άδωνη Γεωργιάδη

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην 85η ΔΕΘ συμμετέχει με περίπτερο (περίπτερο 3, stand D1) το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης. Σε αυτό, επιχειρήσεις – μέλη του Επιμελητηρίου έχουν την δυνατότητα να εκθέσουν τα προϊόντα τους στους επισκέπτες της μεγαλύτερης Έκθεσης στα Βαλκάνια, η οποία άνοιξε τις πύλες της μετά από δύο χρόνια, λόγω της πανδημίας.

Το Επιμελητήριο επισκέφτηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης κ. Παπαθανάσης Νίκος, ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ κ. Χατζηθεοδοσίου Ιωάννης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Παπαστεργίου Δημήτρης, της ΠΕΔ ΑΜΘ κ. Μαυρίδης Βασίλης, Πρόεδροι Επιμελητηρίων, ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ ν. Ροδόπης κ. Βαφειάδης Ανέστης, η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής κ. Κωνσταντινίδου Κυριακή και επιχειρηματίες, όπου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν προϊόντα της Ροδόπης, που εξάγονται σε όλο τον κόσμο.

Στο πλαίσιο της ΔΕΘ, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γραβάνης Αντώνης, συμμετείχε με τον κ. Δεμίρη Αθανάσιο στην Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος όπου έκανε την εναρκτήρια ομιλία ο πρωθυπουργός της χώρας κ. Μητσοτάκης Κυριάκος. Ο κ. Γραβάνης είχε την ευκαιρία να συζητήσει για τα θέματα της επιχειρηματικότητας της περιοχής με τους Υπουργούς Οικονομικών κ. Σταικούρα Χρήστο και Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδη Άδωνη.

Ο Πρόεδρος κ. Γραβάνης Αντώνης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το Επιμελητήριο μας, για ακόμη μία χρονιά συμμετέχει στην ΔΕΘ, δίνοντας την ευκαιρία στις επιχειρήσεις της Ροδόπης  να εκθέσουν προϊόντα και υπηρεσίες. Πιστεύουμε στην εξωστρέφεια αλλά κυρίως πιστεύουμε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτουν οι επιχειρήσεις μας. Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω  τα μέλη του Δ.Σ που οργάνωσαν άψογα την παρουσία μας στην Έκθεση, τους  κ. Χαβιαρά Παντελή και κ. Στεργίου Νίκο.

Η ΔΕΘ αποτελεί τα μεγαλύτερο οικονομικό και επιχειρηματικό γεγονός στη χώρα, και η «επανεκκίνηση» της, θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει επανεκκίνηση και για την οικονομία. Τα κλίμα βελτιώνεται σταθερά, οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού αποτελούν πάγια αιτήματα των επιμελητηρίων καθώς η μείωση της φορολογίας πάντα επιτυγχάνει πολλαπλασιαστικά οφέλη σε επιχειρήσεις και κοινωνία.

Εκτός από τις επιπτώσεις της  πανδημίας, οι επιχειρήσεις θα έχουν να αντιμετωπίσουν και το κύμα ανατιμήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο τον  χειμώνα, και η κυβέρνηση οφείλει να εξαντλήσει τις δυνατότητες της για να το περιορίσει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξήσεις – φωτιά σε βασικά προϊόντα: Ανατιμήσεις τιμών έως και 25%

Αυξήσεις σε περισσότερα από 500 προϊόντα και αγαθά πρώτης ανάγκης μέχρι και τα τέλη του Οκτωβρίου – Οι ανατιμήσεις θα φτάνουν ως και το 25% σε 31 βασικές κατηγορίες

Δημοσιεύθηκε

στις

Καφές, γάλα, τυριά, χυμοί και αλεύρι είναι λίγα μόνο από τα προϊόντα των οποίων η τιμή αναμένεται να αυξηθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες. Τόσο τον Σεπτέμβριο όσο και τον Οκτώβριο οι καταναλωτές αναμένεται να δουν διαφορές στις τελικές τιμές των προϊόντων στα ράφια των καταστημάτων, καθώς αναμένεται μία σειρά από ανατιμήσεις σε περισσότερα από 500 προϊόντα και αγαθά πρώτης ανάγκης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύει η Real News της Κυριακής, τις αμέσως επόμενες ημέρες και μέχρι και τα τέλη Οκτωβρίου αναμένεται να υπάρξει αύξηση τιμών σε περίπου 500 προϊόντα. Πρόκειται για αυξήσεις που θα φτάνουν ως και το 25% και θα αφορούν 31 κατηγορίες.

Οι καταναλωτές θα αντιληφθούν σταδιακά τις αυξήσεις καθώς θα εξαρτηθεί σε σημαντικό βαθμό από τα αποθέματα που έχουν στις αποθήκες τους τα μεγάλα καταστήματα. Ωστόσο όπως σημειώνεται πρόκειται για ανατιμήσεις που αφορούν ορισμένα προϊόντα από μεμονωμένες επιχειρήσεις και όχι από το σύνολο των εταιριών που τροφοδοτούν τα καταστήματα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα στη νέα λίστα περιλαμβάνονται τα εξής προϊόντα

 • Πανάκια καθαρισμού (αύξηση της τάξης 4-25%)
 • ζυμαρικά (7-23%)
 • χυμοί (5-15,5%)
 • ρύζι τζαζμίν (10%)
 • φέτα (9%)
 • αφρόλουτρα (7%)
 • κατεψυγμένα λαχανικά (6%)
 • τυριά (5,7%)
 • εσπρέσο (5,5%)
 • στιγμιαίος καφές (5%)
 • αλάτι (5%)
 • κρουασάν (5%)
 • πουρές (4,5%)
 • σάλτσες (4,5%)
 • παιδικές τροφές σε βαζάκια (4,8%)
 • ελληνικός καφές (4,5%)
 • αλεύρι (4,5%)
 • αλουμινόχαρτο (3,5%)
 • σοκολάτα-κουβερτούρα (3,5%)
 • βρεφικό γάλα (3%)
 • χλωρίνη (3%)
 • κέτσαπ, μουστάρδες, μαγιονέζες (3%)
 • τσάι (3%)
 • χαρτί υγείας (3%)
 • γάλα εβαπορέ (3%)
 • κρεμοσάπουνο (2,5%)
 • τοματοειδή (2,5%)
 • δημητριακά (2,5%)
 • ροφήματα (2,5%)
 • εισαγόμενα νερά (2-4%)
 • ζωοτροφές (1,5-5%)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
YΓΕΙΑ4 ώρες πριν

Εγχειρίδιο του Ερυθρού Σταυρού για τη διαχείριση του πένθους με αφορμή τον Covid-19

ΕΒΡΟΣ5 ώρες πριν

Δημιουργία Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Έβρου, προτείνει η Πράσινη Αριστερά

ΠΑΙΔΕΙΑ5 ώρες πριν

Δια ζώσης λειτουργία των Πανεπιστημίων με αυξημένα μέτρα προστασίας

YΓΕΙΑ6 ώρες πριν

Κορωνοϊός: 31 κρούσματα στη Ροδόπη

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ7 ώρες πριν

ΣτΕ: Αντισυνταγματικό το ελάχιστο ανάστημα για την είσοδο σε Στρατιωτικές Σχολές

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ8 ώρες πριν

Η efood αλλάζει το εργασιακό καθεστώς των διανομέων: «Ή με μπλοκάκι ή διακοπή συνεργασίας»

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ - ΣΑΠΩΝ8 ώρες πριν

Διανομή προϊόντων ΤΕΒΑ σε Σάπες και Ξυλαγανή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ8 ώρες πριν

ΥΠΕΞ: «Με ευθύνη της Βουλγαρίας η μη διέλευση τουριστικών λεωφορείων από τη Νυμφαία»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ1 ημέρα πριν

Την Κυριακή 24 Οκτωβρίου οι εσωκομματικές εκλογές στη Νέα Δημοκρατία

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ1 ημέρα πριν

Το Σάββατο 18 Σεπτέμβρη στην Κομοτηνή το 47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή»

ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πριν

Νέο επεισόδιο μεταξύ Έλληνα και Τούρκου ψαρά στους Φούρνους Ικαρίας

ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πριν

Επίθεση με βιτριόλι: «Προσπάθησε να με σκοτώσει, απέδειξε πόσο δειλή είναι»

ΕΛΛΑΔΑ2 ημέρες πριν

Κατερίνη – Γονείς: «Σατανικά τα τεστ και οι μάσκες, δεν άφησαν την κόρη μας να μπει στο σχολείο»

ΕΒΡΟΣ3 ημέρες πριν

Διακινητές επιχείρησαν να περάσουν στην Ελλάδα πάνω από 60 μετανάστες

TΟΥΡΚΙΑ3 ημέρες πριν

Προκλητικό ντελίριο Ερντογάν: «Πριν 100 χρόνια πετάξαμε τον εχθρό στη θάλασσα της Σμύρνης»

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ4 ημέρες πριν

Οντέρ Μουμίν: «Να καταστήσουμε τον Δήμο Ιάσμου ως τόπο ειρήνης»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ4 ημέρες πριν

Δημήτρης Χαρίτου: «Είναι ανάγκη τα σχολεία να μείνουν ανοιχτά»

ΠΑΙΔΕΙΑ4 ημέρες πριν

Σχολεία: «Πρώτο κουδούνι» με μάσκες, πιστοποιητικά εμβολιασμού και self test

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ5 ημέρες πριν

Νεκρός 45χρονος σε τροχαίο στη δυτική είσοδο της Κομοτηνής

ΕΛΛΑΔΑ6 ημέρες πριν

Γερμανία: Ζευγάρι Ελλήνων τσακώνεται και η γυναίκα εμβολίζει το αυτοκίνητο του άνδρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x