ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι πολίτες θέλουν προτάσεις και όχι καταγγελτικό λόγο από τους υποψηφίους

fonirodopis.gr

ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΣΜεγάλη λαχτάρα περνούν οι υποψήφιοι των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών  αφού η συγκρότηση ενός αξιόπιστου  ψηφοδελτίου αποτελεί για τον καθένα γόρδιο δεσμό όχι τόσο για την επιλογή μεταξύ υποψηφίων όσο για την έλλειψη ενδιαφέροντος από τους πολίτες. Μοναδική ίσως περίπτωση είναι αυτή του σημερινού δημάρχου Πετρίδη που βρίσκεται σε δύσκολη θέση αφού δεν ξέρει ποιον να αποκλείσει από τη πληθώρα των επιθυμούντων να συμμετάσχουν στο ψηφοδέλτιο του.

Όλοι οι άλλοι βρίσκονται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας αφού παρατηρείται μεγάλη απροθυμία. Βλέπουμε και ακούμε τα νέα γύρω από τις κινήσεις των αρχηγών και διαπιστώνουμε ότι στις εξορμήσεις που κάνουν σε καφενεία συνήθως είναι ο αρχηγός με δυο – τρεις άλλους φίλους που μιλούν σε ακροατήριο  μερικών (5-6) ατόμων. Αυτοί προσπαθούν να δημιουργήσουν την αίσθηση ότι υπάρχει μεγάλη κινητικότητα ενώ ο κόσμος προβληματίζεται γιατί δεν ακούει κάποια ουσιαστική πρόταση αλλά καταγγελίες χωρίς αξιόλογη προοπτική.

Όμως το φαινόμενο αυτό είναι της μόδας αφού βασίζονται στη δυσαρέσκεια του πολίτη για την πολιτική που εφαρμόζεται στη χώρα και φυσικά τουλάχιστον για τις δημοτικές εκλογές δεν θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Για τις περιφερειακές εκλογές τα πράγματα είναι επίσης θολά  αφού τα κόμματα μπορεί να ανακοίνωσαν τους υποψηφίους  αλλά υπάρχει μεγάλη δυστοκία στην εξεύρεση υποψηφίων συμβούλων. Οι δυο παλιοί μονομάχοι ένιωσαν την εγκατάλειψη από τους συμβούλους της προηγούμενης εκλογικής διαδικασίας  και πασχίζουν να συμπληρώσουν τα ψηφοδέλτια με νέους που είναι  σε πολλές περιπτώσεις άγνωστοι μέσα στην κοινωνία.

Οι πληροφορίες που έρχονται από Καβάλα και Δράμα  αναφέρουν ότι υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια για τον τρόπο λειτουργίας της Περιφέρειας αφού τίποτα ουσιαστικό δεν έγινε την περίοδο που πέρασε ενώ καταγγέλλουν τους αρχηγούς για προσωπική πολιτική.

Τα άλλα κόμματα επίσης ανακοίνωσαν τους υποψηφίους τους αλλά ο κάθε  πολίτης αισθάνεται ότι οι επιλογές δεν είναι ικανές να  παρουσιάσουν μια εναλλακτική αξιόλογη και αξιόπιστη πρόταση για την περιφερειακή ανάπτυξη και τα σοβαρά θέματα που απασχολούν την κοινωνία. Είναι πλέον γνωστό ότι ο κάθε πολίτης θέλει να ακούσει προτάσεις για το μέλλον του και δεν ικανοποιείται μόνο από τον καταγγελτικό λόγο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ