ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

Αθωώθηκε η εταιρεία «Χούτος Catering» για την υπόθεση με το κρέας αλόγου

fonirodopis.gr

ΚΡΕΑΣ ΑΛΟΓΟΥΕκδικάστηκε στο Πρωτοδικείο Κομοτηνής η γνωστή υπόθεση με την ανάμειξη βοείου κρέατος με κρέας αλόγου, για το οποίο είχε προηγηθεί μεγάλος θόρυβος πριν ακριβώς ένα χρόνο.

Μετά από ακροαματική διαδικασία που διήρκεσε σχεδόν δύο ώρες, το δικαστήριο με τη σύμφωνη γνώμη και του Εισαγγελέα έκρινε ότι δεν υπάρχει ευθύνη ούτε της προμηθεύτριας εταιρείας προϊόντων κρεατοσκευασμάτων αλλά ούτε και της εταιρείας «Χούτος Catering» που καλόπιστα είχε προμηθευθεί τα τελικά προϊόντα (κρεατοσκευάσματα) από την προμηθεύτρια παρασκευάστρια εταιρεία «T & T FOODS ΑΕ».

Από την ακροαματική διαδικασία αποδείχθηκε, σύμφωνα και με την πρόσφατη ανακοίνωση (ΜΕΜΟ) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (EFSA), ότι από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν δεν αποδείχθηκε θέμα ασφάλειας ή ζήτημα Δημόσιας Υγείας, αλλά θέμα παραπλανητικής επισήμανσης. Συγκεκριμένα, αποδείχθηκε ότι απατεώνες σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης εκμεταλλεύτηκαν τις αδυναμίες του συστήματος ελέγχων, σε βάρος των νόμιμων επιχειρήσεων και των καταναλωτών.

Για το λόγο αυτό η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξήγγειλε τη δημιουργία νέας Ευρωπαϊκής Ελεγκτικής Αρχής, με όλων των συναρμοδίων Υπηρεσιών κάθε κράτους – μέλους και της EUROPOL, με σκοπό την αποφυγή παρόμοιων φαινομένων στο μέλλον.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι από την ακροαματική διαδικασία αποδείχθηκε πως ακόμη και σήμερα, ένα χρόνο μετά, δεν υπάρχει κρατικό πιστοποιημένο εργαστήριο προκειμένου να γίνονται έλεγχοι DNA σε τρόφιμα ζωικής προέλευσης και ότι οι έλεγχοι που έγιναν πέρσι για το DNA αλόγου, έγιναν σε ιδιωτικό εργαστήριο το οποίο ερευνητικά ασχολείται με ανίχνευση DNA φυτών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ