ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δισεκατομμύρια δραχμές για «μαϊμού» εκπαιδευτικά σεμινάρια

fonirodopis.gr
ΕΥΡΩ - ΤΡΥΠΑ

Περίπου 80.000.000 δραχμές ροκάνισαν οι έξυπνοι συνδικαλιστές Αθανασιάδης – Μαγαλιός και άλλοι συνεργάτες τους ανατρέποντας ΟΜΟΦΩΝΕΣ αποφάσεις του Δ.Σ.

Στο προηγούμενο φύλλο μας αναφερθήκαμε διεξοδικά για την υπόθεση του ροκανίσματος του δημοσίου χρήματος με την μέθοδο της πραγματοποίησης επιμορφωτικών σεμιναρίων από συνδικαλιστικές οργανώσεις. Γράψαμε όλη την πορεία της υπόθεσης στα δικαστήρια με τους ανώτερους εισαγγελείς να προσπαθούν να διαλευκάνουν την υπόθεση και κάποιους μικρούς δικαστές με μεροληπτικό τρόπο να εκδίδουν αποφάσεις  που από τη μια μεριά αθώωναν τους καταχραστές των χρημάτων και από την άλλη να καταδικάζουν τον άνθρωπο που  κατήγγειλε την απάτη.

  • 1.552.649.062 δρχ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο
  • 517.549.688 από τον ΟΑΕΔ
  • 887.228.035 – Συμμετοχή ΕΚ
  • Σύνολο : 2.957.426.785 δραχμές 

Το ποσό της συμμετοχής των Εργατικών Κέντρων στα πρόγραμμα αυτά καλύφθηκε από τα δημόσια ταμεία ενώ  χρησιμοποιήθηκαν πλαστά και ψεύτικα τιμολόγια. Όταν μετά από καταγγελία η Εισαγγελία έδωσε εντολή στο ΣΔΟΕ να διερευνήσει την υπόθεση η ελεγκτική υπηρεσία ανακάλυψε  τιμολόγια πλαστά αξίας πολλών εκατομμυρίων που εκδόθηκαν από ανύπαρκτους επαγγελματίες ενώ παράλληλα διαπίστωσε και μια κατάσταση με 27 επαγγελματίες οι οποίοι έδωσαν πλαστά τιμολόγια ύψους επίσης πολλών εκατομμυρίων.

Το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θράκης αναφέρει ότι θα έπρεπε τα ποσά των τιμολογίων αυτών (περίπου 80 εκ. δραχμές) να επιστραφούν πίσω στον ΟΑΕΔ. Τα  χρήματα θα έπρεπε να τα διαχειριστεί η επιτροπή που συγκροτήθηκε για το σκοπό αυτό αλλά ο Αθανασιάδης που ηταν πρόεδρος και ο Μαγαλιός  που ηταν ταμίας του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής  καταστρατήγησαν τις σχετικές αποφάσεις και παράνομα  άρχισαν να εκταμιεύουν μεγάλα ποσά τα οποία έδιναν σε άσχετους επαγγελματίες.

Ο Μαγαλιός σε εξέταση που έγινε δήλωνε ότι ειχε την εξουσιοδότηση του Αθανασιάδη και του Δ.Σ. αλλά έλεγε ψέματα ενώ ο Αθανασιάδης ενώπιον του ανακριτή για να αποφύγει τη τιμωρία έλεγε για την ύπαρξη της διαχειριστικής επιτροπής. Με τη μέθοδο αυτή ροκάνισαν όλο το χρήμα που διαφορετικά θα έπρεπε να γυρίσει στα δημόσια ταμεία.

Για τρομοκράτηση και τιμωρία του ανθρώπου που κατήγγειλε την υπόθεση ασκήθηκε μήνυση εναντίον του για συκοφαντική δυσφήμιση από δόλο όμως στο δικαστήριο απεδείχθη ότι ο Μαγαλιός κακώς εισέπραττε τα ποσά ξεγελώντας την υπάλληλο της θυρίδας της ΕΤΕ, τα οποία στη συνέχεια απέστειλε σε αγνώστους παραλήπτες. Όμως κάθε φορά που η υπόθεση έφτανε στα γραφεία της Εισαγγελίας πάντοτε οι ένοχοι απαλλάσσονταν με διάταξη. Γιατί άραγε η εύνοια αυτή κανείς δεν το καταλαβαίνει.

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι με σχετική επιστολή ενημερώθηκε η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και η Επιθεώρηση των Δικαστηρίων προκειμένου να πραγματοποιηθεί μια αντικειμενική αξιόπιστη έρευνα. Παράλληλα, ενημερώθηκε και το γραφείο των Οικονομικών Εισαγγελέων προκειμένου να διαπιστωθεί η πορεία των χρημάτων. Βεβαίως, αξίζει να σημειώσουμε ότι για οτιδήποτε αναφέρεται στις δύο τελευταίες εκδόσεις της ΦΩΝΗΣ υπάρχει το απαραίτητο αποδεικτικό υλικό, το οποίο και είναι στη διάθεση των Αρχών ανά πάσα στιγμή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ