ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

YΓΕΙΑ

Υγεία, ο μεγάλος ασθενής : Αληθινά περιστατικά !

fonirodopis.gr

ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΠοιος άραγε θα μας σώσει από την μεγάλη ασθένεια της υγείας και από τα προβλήματα που δημιουργεί στους εκατομμύρια συμπολίτες μας από τις άθλιες πολιτικές που προσπαθούν να εφαρμόσουν κάποιοι ανεγκέφαλοι πολιτικοί; Η απάντηση βέβαια είναι ότι αυτό γίνεται μόνο με τη βοήθεια του ΘΕΟΥ.

Θα μπορούσαμε να αναφερθούμε σε χιλιάδες περιστατικά που δείχνουν τη τραγική κατάσταση των ασφαλισμένων και των  ασθενών γενικότερα αλλά εδώ θα μιλήσουμε μόνο για ότι συμβαίνει στην περιοχή μας και δείχνουν την αναλγησία των  πολιτικών που προσπαθούν να δημιουργήσουν πρωτογενές οικονομικό πλεόνασμα αλλά μέχρι στιγμής φαίνεται η προοπτική για πρωτογενές έλλειμμα στις ζωές των πολιτών.

Συνταξιούχος 60 ετών που έχασε τη σύζυγο του από καρκίνο εδώ και δυο χρόνια περιμένει να περάσει από την αρμόδια επιτροπή την απόφαση για την αναπηρική σύνταξη αφού και ο ίδιος έκανε εγχείρηση τριπλού bypass αλλά η επιτροπή δεν συνεδριάζει. Ο άνθρωπος είναι χωρίς σύνταξη, χωρίς ασφαλιστικό βιβλιάριο, χωρίς φάρμακα και οποιαδήποτε φροντίδα. Ο άτυχος συμπολίτης μας γίνεται μπαλάκι μεταξύ των υπηρεσιών και δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα του.

Συνταξιούχος που πάσχει από καρκίνο προσπαθεί εδώ και δύο μήνες να εφοδιαστεί με φάρμακα απαραίτητα για την αντιμετώπιση της ασθένειας (καρκίνο) χωρίς αποτέλεσμα ενώ  το νοσοκομείο δεν χορηγεί  πλέον τα αντικαρκινικά σκευάσματα και τα φαρμακεία δεν εφοδιάζονται με τα πανάκριβα φάρμακα επειδή δεν εξοφλούνται οι συνταγές σε εύλογο χρονικό διάστημα από τον ΕΟΠΥΥ.

Με την περικοπή των προϋπολογισμών των νοσοκομείων γράψαμε σχετικά πριν λίγο καιρό ότι άρχισαν να φαίνονται τα πρώτα αποτελέσματα της απαράδεκτης αυτής απόφασης του Υπουργείου Υγείας.

Πρόσφατα, σε περίπτωση ασθενούς που εισήχθη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξ/λης παρουσιάστηκε η ανάγκη να  υποβληθεί σε εγχείρηση όγκου και για το λόγο αυτό έπρεπε να χρησιμοποιηθεί ένα ανταλλακτικό που όμως δεν υπήρχε. Τον άτυχο ασθενή τον ανάγκασαν να περιμένει επί 10 ημέρες προκειμένου να εφοδιαστεί το νοσοκομείο με το σχετικό ανταλλακτικό αλλά όταν αυτό έγινε δυνατό καθυστέρησαν την επέμβαση γιατί δεν… υπήρχε ο αρμόδιος τεχνικός οπότε αναγκάστηκε ο ασθενής συμπολίτης μας να μεταβεί σε ιδιωτική κλινική για την θεραπεία του !

Στην Οφθαλμολογική Κλινική του ίδιου νοσοκομείου λείπουν βασικά σκευάσματα και εφόδια για την εξυπηρέτηση των πασχόντων από σοβαρά προβλήματα όρασης και ασθενείς που προσέρχονται για τις σχετικές οφθαλμολογικές επεμβάσεις δεν τυγχάνουν της σωστής θεραπείας. Σε άλλες περιπτώσεις που ταλαιπωρούν τους ασθενείς και τους γιατρούς αυτό που συμβαίνει σήμερα με την αλλαγή στον ΕΟΠΥΥ δεν μπορεί να χαρακτηριστεί μεταρρύθμιση στην Υγεία. Στους γιατρούς έβαλαν πλαφόν για την συνταγογράφηση, στα φαρμακεία πλαφόν για τη χορήγηση φαρμάκων, στα διαγνωστικά κέντρα επικρατεί χάος αφού δεν μπορούν να προμηθευτούν τα απαραίτητα παρασκευάσματα που απαιτούνται για τις μικροβιολογικές και ακτινολογικές εξετάσεις αφού ο ΕΟΠΥΥ δεν εξοφλούσε τις σχετικές ιατρικές δαπάνες. Κατά τα άλλα ο Άδωνις κοκορεύεται ότι μείωσε τις δαπάνες για την Υγεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ