ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την ιδρυτική διακήρυξη του συνδυασμού της παρουσίασε η Φελίνα Καζάκου

FoniRodopis

ΚΑΖΑΚΟΥΤην ιδρυτική διακήρυξη αρχών του δημοτικού συνδυασμού που θα διεκδικήσει τον Δήμο Κομοτηνής στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου και στον οποίον θα είναι επικεφαλής, παρουσίασε η υποψήφια Δήμαρχος Κομοτηνής, Φελίνα Καζάκου, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ.

Η κ. Καζάκου πραγματοποιώντας την παρουσίαση του συνδυασμού της, ο οποίος θα φέρει το όνομα «Εμείς… η πόλη», αναφέρθηκε στις αρχές και τη φιλοσοφία καθώς και στις προγραμματικές θέσεις της νέας δημοτικής παράταξης, η οποία να θυμίσουμε ότι στηρίζεται από το κόμμα της ΝΔ.

«Κάθε αρχή και δύσκολη…»

Η υποψήφια Δήμαρχος Κομοτηνής χαρακτήρισε δύσκολη αυτή την νέα αρχή ενώ παράλληλα, επεξήγησε και τον χαρακτηρισμό «ανεξάρτητη» που είχε βάλει η ίδια στην υποψηφιότητα της και για τον οποίον είχε δημιουργηθεί μεγάλος ντόρος το προηγούμενο διάστημα.

«Και αυτή η αρχή είναι δύσκολη για μένα. Γιατί θα ήθελα να ξεκινήσω από τα δύσκολα, απαντώντας στο καίριο ερώτημα, που όλοι ενδεχομένως θα θέλατε να μου θέσετε.

Γιατί λοιπόν είμαι σήμερα εδώ, στη θέση της υποψηφίας δημάρχου Κομοτηνής και ποιοι είναι οι λόγοι που με ώθησαν να απαντήσω καταφατικά, παρά τη δυσκολία των καιρών που ζούμε, στην πρόκληση να ηγηθώ συνδυασμού, «ανεξάρτητου»;  Όπως εγώ η ίδια τον χαρακτήρισα, όταν ανακοινώθηκε η στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στο πρόσωπό μου.

«Ανεξάρτητος» μια λέξη που ενόχλησε. Σαν να ήταν δυνατόν η μέχρι τώρα πορεία μου στα κοινά  να εξυπηρετούσε άλλες γραμμές από τα πιστεύω και τις θέσεις μου. Προσωπικά όμως δεν εξυπηρετώ κομματικές σκοπιμότητες και είναι γνωστό σε όλους ότι προέρχομαι, αλλά  και ενηλικιώθηκα πολιτικά στη φιλελεύθερη παράταξη.

Συνειδητά λοιπόν χρησιμοποίησα το συγκεκριμένο επίθετο. Για τους εξής λόγους:

Πρώτον γιατί μ’ ενδιαφέρει η συσπείρωση των υγιών δυνάμεων του τόπου που δε φορούν προμετωπίδες του ξεπερασμένου και αντιδραστικού συστήματος, ενός συστήματος που έδωσε «γην και ύδωρ» για να μακροημερεύσει. Δεν μ’ ενδιαφέρει δηλαδή η πολιτική ανηθικολογία ούτε η ιδιαίτερα συνήθης πολιτική των κάθε είδους επικοινωνιακών τρικ.

Δεύτερον, γιατί μ’ ενδιαφέρει η ιδεολογική δέσμευση της πλειοψηφίας των πολιτών σ’ ένα  νέο  δημοτικό συνδυασμό, με νέους ανθρώπους που δεν εννοούν την ενασχόληση με τα κοινά ως  μέσο κοινωνικής καθιέρωσης. Ως εφαλτήριο για την προσωπική και κοινωνική τους αποκατάσταση, θεώρηση η οποία έπαιξε σημαντικό ρόλο τόσο στον «δεινοσαυρισμό» της πολιτικής ζωής όσο και στην πλήρη απαξίωσή της.

Μ’ ενδιαφέρει δηλαδή η δημιουργία ενός εντελώς νέου, με σαφή όμως πολιτικά χαρακτηριστικά, δημοτικού συνδυασμού, στον οποίο η προσκόλληση και η ερμηνεία της πολιτικής και κοινωνικής πραγματικότητας, με βάση τα κομματικά προτάγματα θα θεωρείται ιδεοληψία, μη αρμόζουσα σε μια δημοτική ομάδα που το μόνο που επιθυμεί είναι να σχεδιάσει και να εργαστεί για το δικό της συγκεκριμένο χώρο, τον δήμο της».

Οι αρχές και η φιλοσοφία

Στη συνέχεια η κ. Καζάκου παρουσίασε τις αρχές και τη φιλοσοφία του νέου συνδυασμού για το Δήμο Κομοτηνής.

Χαρακτηριστικά ανέφερε : «Η ΓΝΩΣΗ σε βάθος των προβλημάτων και των αιτημάτων του δήμου μας  και η δυνατότητά του, με βάση την ΠΑΙΔΕΙΑ, την ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, την ΤΕΧΝΗ και την ΤΕΧΝΙΚΗ, να προβεί σ’ έναν λειτουργικό σχεδιασμό επίλυσής τους, υιοθετώντας τις βασικές αρχές του πολιτικού μας οργανογράμματος, οι οποίες είναι ΚΟΙΝΕΣ για τη δήμαρχο, τους δημοτικούς και τους τοπικούς συμβούλους.

Στο  δημοτικό συνδυασμό μας,  όλοι μας δεσμευόμαστε ότι θα υπηρετήσουμε το σχέδιο για έναν  λειτουργικό δήμο, στηριζόμενοι στη ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και τη ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ με τους πολίτες-δημότες, με κριτήρια για ΟΛΟΥΣ, δήμαρχο και δημοτικούς συμβούλους:

 • ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
 • ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
 • ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΜΑΖΙ

Αυτή είναι η αποσαφήνιση των θέσεων, των αρχών και της φιλοσοφίας μας.

Για έναν δημοτικό συνδυασμό που δε θα είναι προσωποπαγής ούτε θα αρχίζει και θα τελειώνει σ’ έναν χαρισματικό, «ελέω Θεού», ηγέτη. Έναν συνδυασμό που θα στηρίζεται σε μια επιτελική ομάδα που θα γνωρίζει προπάντων ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ, ΝΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΕΤΑΙ, ΝΑ ΙΕΡΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΑΤΤΕΙ. Γι’ αυτό και ονομάσαμε τον συνδυασμό μας «Εμείς…η πόλη». Γιατί θέλουμε να μιλάμε πάντα, να λέμε κάτι και να κάνουμε τα πάντα, για μας την ΠΟΛΗ».

Το λογότυπο : «Εμείς … η πόλη»

Κατόπιν, η υποψήφια Δήμαρχος Κομοτηνής αναφέρθηκε στο λογότυπο και την ονομασία του συνδυασμού εξηγώντας πλήρως τις έννοιες του. Όπως δήλωσε η ίδια :

«Οι λέξεις : Κομβικές λέξεις τρεις. Όπως τρία είναι και τα σχήματα του λογοτύπου.

Εμείς,  γιατί όλοι μαζί εμείς είμαστε η πόλη. Πόλη χωρίς τους πολίτες της δεν υπάρχει. «Γιατί οι άνθρωποι φτιάχνουν τις πόλεις τους και οι πόλεις δημιουργούν τους ανθρώπους» όπως λέει και ο συμπατριώτης μας ποιητής Αναστάσης Βιστωνίτης.

Γιατί η πόλη, το παρελθόν, το παρόν της και το μέλλον της είναι υπόθεση όλων μας ΜΑΖΙ.

Όλων λοιπόν υπόθεση είναι η πόλη, γι’ αυτό προτάσσουμε το ΕΜΕΙΣ. Το ΕΜΕΙΣ στη λήψη αποφάσεων,  το ΕΜΕΙΣ της αλληλεγγύης και της φροντίδας του ενός για τον άλλο, και την πόλη μας».

Η. Γιατί μια είναι η πόλη. Ορισμένη. Η Κομοτηνή, η περιφέρειά της και οι οικισμοί της.

… πόλη, Η πόλη ως λέξη κλειδί. Ως λέξη που έχει ως παράγωγα τις λέξεις  ΠΟΛΙΤΗΣ – ο ενεργά μετέχων  στη δημόσια ζωή της πόλης – και ΠΟΛΙΤΙΚΗ».

Οι εικόνες

«Το  λογότυπό μας αποτυπώνει λοιπόν την προσπάθεια μετατροπής των λέξεων του ορισμού σε εικόνα.

Η πρώτη εικόνα απεικονίζει το διάλογο και τη συνεργασία των δημοτών σε όλα τα επίπεδα με απώτερο σκοπό την ενεργό συμμετοχή όλων  για τη λήψη κομβικών αποφάσεων που αφορούν το μέλλον όλων μας.

Η δεύτερη εικόνα απεικονίζει την πόλη. Αφού η πόλη είναι: έμψυχα, άψυχα, άνθρωποι, αρχές, θεσμοί, υποδομές, περιβάλλον, ιδέες, πολιτισμικές αξίες, επιστήμες, τέχνες και τεχνική.

Η τρίτη εικόνα απεικονίζει την αλληλεγγύη, γιατί μόνο ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τον τόπο μας.

Εμείς νοιώθουμε την ανάγκη για μια πόλη  ζωντανή, φιλόξενη, δημιουργική, που δίνει ευκαιρίες στους ανθρώπους της για εξέλιξη… Μια πόλη με χαρακτήρα, προοπτική, όραμα και σύγχρονη σκέψη…

Μια κοινωνία πολυπολιτισμική, μια κοινωνία με ιδανικά, αξίες και ηθική, ειδικά πολιτική ηθική, πέρα από προκαταλήψεις και συμπλέγματα του παρελθόντος.

Ελπίζουμε πως με τις προγραμματικές θέσεις που καταρτίσαμε, θα καταφέρουμε να διορθώσουμε την ανυποληψία των πειραματισμών που ίσχυαν στο Δήμο μας μέχρι σήμερα».

Οι προγραμματικές θέσεις

Τέλος, η Φελίνα Καζάκου παρουσίασε τις προγραμματικές θέσεις της δημοτικής παράταξης, οι οποίες αφορούν τους εξής τομείς :

 1. Συμμετοχή των δημοτών στον πολιτικό και αστικό βίο
 2. Χρηστή και συμμετοχική διοίκηση
 3. Κοινωνική πολιτική
 4. Τοπική οικονομία και ανάπτυξη
 5. Παιδεία –πολιτισμός-αθλητισμός
 6. Ποιότητα ζωής στο αστικό περιβάλλον και τους οικισμούς
 7. Περιβάλλον
 8. Πολιτικές ευκαιριών για νέους

«Θα ακολουθήσει ανοιχτός κοινωνικός διάλογος με όλους τους τοπικούς φορείς, συλλόγους, εκπροσώπους όλων των κοινωνικών ομάδων και τους δημότες. Πρόθεσή μας είναι, στο τελικό σχέδιο δράσης να ενσωματωθούν  παραγωγικές προτάσεις, ιδέες και γνώμες που συντείνουν στην βελτίωση αυτού. Για το λόγο αυτό, καλούμε όλους τους δημότες να συμμετέχουν ενεργά στα fora που θα πραγματοποιηθούν, καθώς επίσης έχουν τη δυνατότητα έκφρασης απόψεων στα κοινωνικά δίκτυα του συνδυασμού.

Θεωρούμε σημαντική, στην προσπάθειά μας αυτή τη συμμετοχικότητα των νέων. Των νέων με δυναμική, τόλμη και πείσμα, που οραματίζονται, αναζητούν και διεκδικούν. Πιστεύουμε στους νέους, θέλουμε να τους δώσουμε βήμα συμμετοχής, γιατί άλλωστε αυτοί είναι και το μέλλον του τόπου μας, οι σκοπευτές των ονείρων όλων μας» δήλωσε καταλήγοντας η υποψήφια Δήμαρχος Κομοτηνής.

Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

FAST FOOD1 ημέρα πριν

FaceFood

Αν έχεις όρεξη για φαγητό εδώ έχει γύρο πάντα φρέσκο και ποιοτικό

COFFEE1 ημέρα πριν

Coffee Nuts

Διάφορες ποικιλίες espresso και καφέ φίλτρου

ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΡΟΥΧΩΝ1 ημέρα πριν

Στεγνοκαθαριστήριο «Ηλιαχτίδα»

Στεγνό καθάρισμα – Μειωμένες τιμές – Παραλαβή παράδοση κατ’ οίκον

ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ - ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΑ3 ημέρες πριν

Φωτοτυπικό Κέντρο «Ο Πόντος»

Οτιδήποτε χρειάζεστε στο χώρο των φωτοτυπιών και φωτοαντιγράφων, άμεσα και αποτελεσματικά, πάντα στις πιο φιλικές τιμές

ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ3 ημέρες πριν

«Ο Φούρνος του Παππού»

24 ώρες ανοιχτά – Απολαύστε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας υπέροχο παραδοσιακό ψωμί και πλούσια ποικιλία σφολιατοειδών

ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΡΟΥΧΩΝ2 εβδομάδες πριν

Στεγνοκαθαριστήριο 5min

Άμεση εξυπηρέτηση – Απόλυτη καθαριότητα – Οικονομικές τιμές – Σεβασμό στον πελάτη

ΙΧΘΥΟΠΩΛΕΙΑ4 εβδομάδες πριν

Ιχθυοπωλείο – Ψητοπωλείο Ελευθερίου

Ολόφρεσκα ψάρια στις καλύτερες τιμές. Αναλαμβάνουμε το ψήσιμο και την παράδοση των ψαριών σας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ