ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση για το ρολόι της Κομοτηνής, κατέθεσε η Χρυσή Αυγή !

fonirodopis.gr

ΡΟΛΟΙΕρώτηση για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ιστορικό ρολόι της Κομοτηνής αλλά και η σημαία που κυματίζει πάνω σε αυτό κατέθεσε ο βουλευτής Πειραιώς της Χρυσής Αυγής, Ιωάννης Λαγός, προς τον Υπουργό Εσωτερικών.

Ο κ. Λαγός ρωτάει για ποιο λόγο βρίσκεται επί οχτώ μήνες το ρολόι σε αυτήν την κατάσταση και εάν πρόκειται να αντικατασταθεί άμεσα η σημαία ώστε να μη δίνεται η εικόνα μιας υποβαθμισμένης περιοχής !

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής δεν προσδίδει τόση σημασία στο κάθε αυτού γεγονός, δηλαδή της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει το ιστορικό μνημείο, αλλά στο γεγονός ότι η είδηση – καταγγελία έγινε από μειονοτικό δημοσιογράφο και συγκεκριμένα τον Ιλχάν Ταχσίν από την εφημερίδα «Μπιρλίκ» !!

Αναλυτικά, ο κ. Λαγός στο κείμενο της ερώτησης του αναφέρει :

«Το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής και οι καλοπληρωμένοι εκφραστές του συνεχώς δημιουργούν προβλήματα σε μία εθνικά ευαίσθητη περιοχή, δυστυχώς όμως με αφορμή παραλείψεις και ενέργειες ελληνικών παραγόντων. Αυτή την φορά μουσουλμάνος δημοσιογράφος καταγγέλλει τον Δήμαρχο της Κομοτηνής για απαράδεκτη αμέλεια για την κατάσταση της Ελληνικής σημαίας που έχει σκιστεί και είναι σε άθλια κατάσταση σε κεντρικό σημείο της πόλης, πιο συγκεκριμένα στο ιστορικό ρολόι της πόλης, το οποίο επίσης είναι χαλασμένο εδώ και οκτώ μήνες. Η εφημερίδα όπου δημοσιεύτηκε αυτή η είδηση είναι η τούρκικη «Birlik».

Επίσης ο δημοσιογράφος καταγγέλλει όλες τις παρασκηνιακές συναντήσεις του Δημάρχου Κομοτηνής, Γιώργου Πετρίδη, που αφορούν τις επερχόμενες εκλογές και τονίζει το μηδενικό του ενδιαφέρον για το Εθνικό μας σύμβολο, που βρίσκεται παρατημένο στη μοίρα του. Για ακόμη μία φορά οι Τούρκοι μας γελοιοποιούν δείχνοντας πόσο αδιάφορο και ανεύθυνο είναι το κράτος μας και οι φορείς του.

Η είδηση από μόνη της είναι ιδιάζουσα, όχι μόνο λόγω του εθνικού συμβόλου της χώρας μας, όχι επειδή αποτελεί κάποια αμέλεια του δήμου, όχι επειδή αφορά την πόλη της Κομοτηνής, δηλαδή μία περιοχή ακριτική με ιδιαίτερα εθνικά θέματα που δημιουργούνται από το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής και τους καλοπληρωμένους εκφραστές του, αλλά επειδή η «είδηση» – καταγγελία γίνεται από έναν μουσουλμάνο δημοσιογράφο της περιοχής, από μία τουρκόγλωσση εφημερίδα που αποτελεί όργανο – φερέφωνο της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, στόχος της οποίας είναι η αποδόμηση της Ελληνικότητας της Θράκης.

Τόσο ο δήμαρχος αλλά και άλλοι φορείς αντιμετωπίζουν το θέμα με απάθεια, ειδικά σε μία πόλη όπως η Κομοτηνή που η Ελληνική σημαία όχι μόνο πρέπει να κυματίζει αλλά και να είναι πάντα σε άψογη κατάσταση, για να περνάνε τα κατάλληλα μηνύματα σε εκείνους που εποφθαλμιούν με απόλυτο αλυτρωτικό πνεύμα την ελληνικότητα της πόλης. Ενδεχομένως ο μουσουλμάνος δημοσιογράφος να παίζει κάποιο προεκλογικό παιχνίδι προσπαθώντας να εκθέσει τον σημερινό δήμαρχο της Κομοτηνής. Όμως, δυστυχώς, η εικόνα είναι αδιάψευστος και τραγικός μάρτυρας της αλήθειας και της αδιαφορίας της δημοτικής αρχής της πόλης και δη του δημάρχου Γιώργου Πετρίδη.

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

  • Γιατί η Ελληνική Σημαία και το ρολόι  βρίσκονται επί οκτώ μήνες σε αυτή την άθλια κατάσταση;
  • Θα αντικατασταθεί άμεσα η Σημαία και θα επιδιορθωθεί το ρολόι, προκειμένου να μην δίνει η πόλη της Κομοτηνής μία τόσο υποβαθμισμένη εικόνα και ταυτόχρονα να μην δίνονται «εφόδια» στην τουρκική προπαγάνδα;».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ