ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Ιερώνυμος: Στην κοινωνία μάς βλέπουνε και δεν μας θέλουνε

fonirodopis.gr

ΙΕΡΩΝΥΜΟΣAυστηρή αυτοκριτική έκανε ο Αρχιεπίσκοπος σε υψηλούς μάλιστα τόνους για τα προβλήματα στον χώρο της Εκκλησίας. Όπως αναφέρει το dogma.gr, οι επισημάνσεις του κ. Ιερώνυμου έγιναν στην εορτή του Αγίου Φωτίου στη Μονή Πεντέλης.

«Μας βλέπουνε και δεν μας θέλουνε» είπε ο κ. Ιερώνυμος αναφερόμενος στο πώς αντιμετωπίζει μέρος της κοινωνίας τον κλήρο, αγγίζοντας ταυτόχρονα ένα σημαντικό κοινωνικό ζήτημα που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια η Εκκλησία σε σχέση με την επαφή της με τον λαό ο οποίος θρησκεύει εκτός Εκκλησίας.

Μετά από αρκετές εισηγήσεις και προτάσεις που ακούστηκαν, ο Αρχιεπίσκοπος πήρε το λόγο για να πει αυτά που πολλές φορές συζητούνται στο εσωτερικό της Εκκλησίας αλλά λίγοι έχουν τολμήσει να παραδεχθούν δημόσια.

«Η ευθύνη είναι επάνω μας» είπε ο κ. Ιερώνυμος. «Και οι θεολόγοι και παπάδες, εμείς, έχουμε μεγάλη ευθύνη για όλο αυτό το κατάντημα».

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του Αρχιεπισκόπου σε ορισμένες περιπτώσεις εντός της Εκκλησίας που αποφεύγουν να συνεργαστούν προκειμένου ο καθένας να δημιουργήσει τους δικούς του οπαδούς.

«Φτιάχνουμε στρατιώτες και οπαδούς και όχι μέλη της Εκκλησίας» είπε με νόημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ