ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΜΜΕ

Το «τάισμα» των ΜΜΕ της Κομοτηνής από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο

ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟΣΤο είπαμε και άλλη φορά ότι οι διοικούντες το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Ροδόπης συμπεριφέρονται σαν μια ομάδα που νομίζει ότι διοικεί ένα συνδικαλιστικό σωματείο και όχι ένα Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου που διέπεται από συγκεκριμένη νομοθεσία. Αν δεν κάνουμε λάθος εκτίμηση οι πράξεις της διοίκησης πρέπει να είναι διάφανες και σύμφωνα με τη νομοθεσία αφού και το Επιμελητήριο είναι σύμβουλος της Πολιτείας.

Οι οποιεσδήποτε δαπάνες πρέπει να είναι τεκμηριωμένες και οι αποφάσεις πρέπει επίσης να είναι μέσα στα νόμιμα πλαίσια ενώ δεν μπορεί η διοίκηση να αποκλείει επαγγελματίες που μάλιστα ανήκουν και στη δύναμη του. Προσπαθήσαμε με τα δημοσιεύματα μας να ευαισθητοποιήσουμε την διοίκηση ώστε να απαντήσει σε σοβαρά ζητήματα αλλά τόσο ο πρόεδρος όσο και οι άλλοι σύμβουλοι δεν αισθάνονται ότι έχουν τη δημοκρατική αυτή υποχρέωση για ενημέρωση των πολιτών.

Οι δαπάνες γίνονται κατά το δοκούν με τα χρήματα όλων των επαγγελματιών να δαπανώνται για προσωπική προβολή και καλοπέραση, να κατευθύνονται σε φιλικά πρόσωπα ενώ κάποιοι άλλοι επειδή ενοχλούν με τις αποκαλύψεις τους και κάνουν έντονη κριτική παραμένουν στη γωνία.

Έτσι κάνουν κάποιοι δημόσιες σχέσεις και παραγοντισμό… ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ !!!

Ζητήθηκε από τη διοίκηση να δώσει απάντηση για τα ποσά που δόθηκαν σε συγκεκριμένες επιχειρήσεις ΜΜΕ τα τελευταία πέντε χρόνια και η απάντηση δόθηκε μόνο για τα δύο πρώτα χρόνια της διοίκησης Λιούρτα ενώ για τα υπόλοιπα υπήρχε σιγή ιχθύος.

Όμως έστω και με αυτή την κολοβή απάντηση φάνηκε σε ποια ΜΜΕ δόθηκαν τα «ΛΥΤΡΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ» για να μην ασχολούνται με όσα επί τόσα χρόνια αποκαλύπτουμε.

Τα ποσά αυτά αναφέρονται παρακάτω και αφορούν τα έτη 2008 – 2009 :

 • «Χρόνος» – 4.100€
 • «Ελεύθερο Βήμα» – 2.123€
 • «Παρατηρητής» – 3.300€
 • «Πατρίδα» – 1.100€
 • «Πανθρακική Ρ/Τ» (R Channel) – 5.200€
 • «Θράκη Ρ/Τ» – 80€
 • «Θρακική Αγορά» – 200€
 • «Περισκόπιο» – 300€
 • «Ελεύθερη Άποψη» – 250€
 • «Αντιφωνητής» – 80€
 • «Τα Νέα της Θράκης» – 80€
 • «ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ» – ΜΗΔΕΝ (0) ΕΥΡΩ !!!

Στα παραπάνω ποσά των εφημερίδων θα πρέπει να προστεθούν και οι ετήσιες συνδρομές που είναι για κάθε εφημερίδα περίπου 150 ευρώ για κάθε χρόνο.

Εντύπωση προκαλεί η ΠΑΡΑΒΑΣΗ του νόμου 3548/ 2007 που αναφέρεται στην ισότιμη δημοσίευση ανακοινώσεων αλλά και η υπερβολική χρηματοδότηση ηλεκτρονικού μέσου που μόνο στα δυο χρόνια ωφελήθηκε με τα αναφερόμενα ποσά για συνεχή επαναλαμβανόμενη διαφήμιση χωρίς αποτέλεσμα για την αγορά της Κομοτηνής. Δεν είναι άραγε προκλητικό και πρωτοφανές μια διαφήμιση να παίζεται επί χρόνια, που αλλού έχει συμβεί παρόμοια πρακτική;

Μήπως όμως η χωρίς αποτέλεσμα χρηματοδότηση του τηλεοπτικού καναλιού είχε σκοπό να αποκτήσει προσβάσεις ο επιτυχημένος και τίμιος επαγγελματίας, ο άξιος και καταξιωμένος πρώην πρόεδρος του ΕΒΕΡ και ο όψιμος αλλά κορυφαίος ο καλύτερος στη Βόρεια Ελλάδα δημοσιογράφος όπως ο ίδιος κοκορεύεται;

Η κατάφωρη αυτή παραβίαση του νόμου ασφαλώς έχει ποινικές και αστικές προεκτάσεις. Στην επόμενη έκδοση μας θα δημοσιοποιήσουμε και τα στοιχεία για τα έτη 2011-2013. Εν τω μεταξύ από πληροφορίες που προέρχονται από την Αθήνα ήδη ασχολείται με το οικονομικό θέμα του Επιμελητηρίου τόσο το γραφείο των Οικονομικών Εισαγγελέων  όσο και της Γενικής Επιθεώρησης Δημόσιας Διοίκησης.

Τέλος, ρωτάμε τον πρόεδρο Αργυρόπουλο, γιατί το θέμα του ταξιδιού της Κίνας δεν συζητήθηκε στο Δ.Σ. ώστε να αποσταλεί η μοναδική γυναίκα σύμβουλος του Επιμελητηρίου στο συνέδριο της γυναικείας επιχειρηματικότητας αλλά κρυφά και μυστικά η διοικούσα επιτροπή αποφάσισε και έστειλε στη μακρινή Κίνα τον πολυχρονεμένο, πολυταξιδεμένο και σοβαρό πρόεδρο Λιούρτα να εμπλουτίσει  τις γνώσεις του σε θέματα… γυναικείας δραστηριότητας;

Ρωτάμε και περιμένουμε απάντηση αν θα επιστρέψει τα χρήματα για το ταξίδι της Κίνας ώστε αυτά να δοθούν στη γυναίκα σύμβουλο που συμμετείχε στο συνέδριο !

Υ.Γ. 1 : Εσύ επαγγελματία της Ροδόπης, πότε η διοίκηση του ΕΒΕΡ στήριξε την επιχείρηση σου και με πόσα χρήματα;;;!!!

ΜΜΕ

Ο Πορτοσάλτε απορεί: «Πότε πρόλαβε ο Μητσοτάκης και έγινε κάθαρμα;»

«Αν δεν σου αρέσει, μην τον ψηφίσεις. Το Μητσοτάκης κάθαρμα όμως πες μου πως προκύπτει», αναρωτήθηκε ο δημοσιογράφος στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ

Δημοσιεύθηκε

στις

Οργισμένος εμφανίστηκε το πρωί της Πέμπτης στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ ο Άρης Πορτοσάλτε ο οποίος δεν μπορούσε να το χωνέψει πως χθες το πλήθος αποδοκίμαζε τον Κυριάκο Μητσοτάκη έξω από την Μητρόπολη Αθηνών, αποκαλώντας τον μάλιστα «κάθαρμα».

«Πότε πρόλαβε και έγινε κάθαρμα;» αναρωτιόταν ξανά και ξανά δίχως να μπορεί να το πιστέψει πως συνέβη κάτι τέτοιο.

«Ο Μητσοτάκης πότε πρόλαβε και έγινε κάθαρμα; Εξηγήστε μου, πότε πρόλαβε και έγινε κάθαρμα», φώναζε φανερά εκνευρισμένος με όσους χάλασαν για πολλοστή φορά την εικόνα του «άριστου» Πρωθυπουργού.

«Αν δεν σου αρέσει ο Πρωθυπουργός, εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα. Καλά κάνεις και δεν σου αρέσει, μην τον ψηφίσεις. Το Μητσοτάκης κάθαρμα όμως πες μου πως προκύπτει. Τι ώρα έγινε κάθαρμα;», είπε.

Βέβαια ο κ. Οικονόμου από την πλευρά του, δεν είδε λαϊκή οργή και δυσαρέσκεια, αλλά «λίγους οργανωμένους και εγκάθετους» όπως ο ίδιος δήλωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΜΕ

Απήχηση σε 530.000 αναγνώστες είχαν τον Αύγουστο οι ειδήσεις του fonirodopis.gr

Σταθερά στην κορυφή των τοπικών διαδικτυακών Μέσων Ενημέρωσης της Κομοτηνής

Δημοσιεύθηκε

στις

Περισσότερους από μισό εκατομμύριο χρήστες του facebook προσέλκυσαν τον Αύγουστο οι ειδήσεις του fonirodopis.gr, μέσα από την επίσημη σελίδα της εφημερίδας στο γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που καταγράφει το facebook, οι ειδήσεις του fonirodopis.gr προσέλκυσαν συνολικά 531.220 άτομα τις τελευταίες 28 μέρες, από 31 Ιουλίου μέχρι 27 Αυγούστου.

Η έγκαιρη, έγκυρη και αξιόπιστη δημοσιογραφία επιβραβεύεται από το αναγνωστικό κοινό, το οποίο έχει καθιερώσει το fonirodopis.gr στην κορυφή των τοπικών διαδικτυακών Μέσων Ενημέρωσης.

Θυμηθείτε παρακάτω τις κορυφαίες ειδήσεις του Αυγούστου στο fonirodopis.gr:

Ρομά οι δράστες της απαγωγής των μεταναστών στην Κομοτηνή

Ξάνθη: Πρόστιμο 104.000 ευρώ επειδή μετέτρεψαν σχολικό κτίριο σε τζαμί

Καθοδόν για την Ελλάδα 143 πυροσβέστες από την Πολωνία

Οικογένεια από τα Παγούρια Ροδόπης πρόσφερε 300 μπάλες τριφύλλι στους πυρόπληκτους

Δεκάδες πιστοί συρρέουν πεζοί για προσκύνημα στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης

Ξάνθη: 72χρονος αγρότης παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα τον γιο του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση σε συνεργείο του OPEN: «Αστυνομικοί έβλεπαν και δεν αντιδρούσε κανείς»

Άγνωστοι επιτέθηκαν σε συνεργείο του OPEN που καλύπτει τις εξελίξεις με τα πύρινα μέτωπα στην Αττική – «Υπήρχε απέναντι αστυνομική παρουσία και δεν επενέβη κανείς τους», καταγγέλλει η δημοσιογράφος Ελευθερία Σπυράκη

Δημοσιεύθηκε

στις

Άγρια επίθεση δέχτηκε το βράδυ της Παρασκευής (07/08) συνεργείο του OPEN στους Θρακομακεδόνες, όπου βρίσκεται για να καλύψει τα πύρινα μέτωπα.

Συγκεκριμένα, ομάδα ατόμων επιτέθηκε στους δημοσιογράφους που κάλυπταν τα γεγονότα μετά τη μεγάλη αναζωπύρωση στο μέτωπο της Βαρυμπόμπης και των Θρακομακεδόνων, χτυπώντας τους ίδιους και το όχημά τους, ενώ μάλιστα στη συνέχεια έκλεψαν και προσωπικά τους αντικείμενα. Μάλιστα, σύμφωνα με καταγγελία της δημοσιογράφου Ελευθερίας Σπυράκη που ήταν παρούσα και βρισκόταν σε ζωντανή μετάδοση εκείνη την ώρα, υπήρχε αστυνομική παρουσία, ωστόσο δεν επενέβη κανείς.

«Ήταν μια ομάδα 15 ατόμων. Ξεκίνησαν να μας βρίζουν, μας πέταξαν κάτω την κάμερα και επιτέθηκαν στον οπερατέρ και σε εμάς τους δημοσιογράφους. Μπήκαμε στο αυτοκίνητο και άρχισαν να βαράνε τις πόρτες και τα τζάμια. Δεν επενέβη κανένας. Υπήρχε απέναντι αστυνομική παρουσία και δεν επενέβησαν. Ήταν 4 αστυνομικοί. Οι δράστες έκλεψαν και την τσάντα του οπερατέρ μας και τώρα δεν έχει λεφτά ούτε να γυρίσει στο σπίτι του», δήλωσε χαρακτηριστικά η δημοσιογράφος.

https://youtu.be/HmRLI9JIHYA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΜΕ

Νέα προϊσταμένη στην ΕΡΤ Κομοτηνής η Ειρήνη Τσακίρη

Με ψήφους πέντε υπέρ και μίας λευκής το Δ.Σ. της ΕΡΤ επέλεξε μεταξύ άλλων αιτήσεων την Ειρήνη Τσακίρη για τη θέση της Προϊσταμένης στον περιφερειακό σταθμό Κομοτηνής

Δημοσιεύθηκε

στις

Την Ειρήνη Τσακίρη, δημοσιογράφο του Maron News, επέλεξε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ για τη θέση της προϊσταμένης στον περιφερειακό σταθμό της ΕΡΤ στην Κομοτηνή.

Θυμίζουμε ότι η ΕΡΤ είχε απευθύνει τον Απρίλιο ανοιχτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κάλυψη των θέσεων Προϊσταμένων των Περιφερειακών Σταθμών ανά την Ελλάδα, μεταξύ αυτών και της Κομοτηνής, για την οποία το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο καθώς κατατέθηκαν απ’ όσο γνωρίζουμε αρκετές αιτήσεις.

Τελικά, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ, το οποίο συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης την Τετάρτη 26 Μαΐου, αποφάσισε με ψήφους πέντε υπέρ και μίας λευκής υπέρ της υποψηφιότητας της Ειρήνης Τσακίρη, εκτιμώντας το πλούσιο βιογραφικό της και την πολυετή πείρα της στον χώρο των ΜΜΕ.

Η διάρκεια της σύμβασής της με την ΕΡΤ ορίζεται σε ένα έτος, ξεκινά από την ανάληψη των καθηκόντων της, μετά τη δημοσίευση της απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και μπορεί να ανανεωθεί με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου για ίσο χρονικό διάστημα και μέχρι τη συμπλήρωση τριών ετών συνολικά.

Στη «δική» μας αγαπητή συνάδελφο Ειρήνη ευχόμαστε από καρδιάς κάθε επιτυχία στα νέα της καθήκοντα.

Δείτε παρακάτω το πρακτικό συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΕΡΤ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ1 ώρα πριν

«Θετικές εξελίξεις με το 12%», ανακοίνωσε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης

ΒΟΥΛΗ1 ώρα πριν

Χαρίτου: «Αδικαιολόγητη καθυστέρηση ένταξης έργων του Δήμου Κομοτηνής»

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ2 ώρες πριν

Λαογραφικό Μουσείο Κομοτηνής: Η Θράκη και ο λαογραφικός της πλούτος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ3 ώρες πριν

Στυλιανίδης για Μέρκελ: «Μου μίλησε ωμά, είναι ψύχραιμη με τετράγωνη λογική»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ3 ώρες πριν

Πράσινη Αριστερά: «Να σταματήσει ο εμπαιγμός της Πολιτείας προς τους παλιννοστούντες»

ΕΛΛΑΔΑ4 ώρες πριν

Θεσσαλονίκη: Με επίπληξη τη… γλίτωσε νεαρός που έκανε σεξ με 12χρονη!

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ4 ώρες πριν

Συνάντηση Τσαλικίδη – Μπούκα για θέματα οδοποιίας της Κοινότητας Ιάσμου

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ4 ώρες πριν

Ροδόπη: 75χρονος παρέσυρε με το φορτηγό του και σκότωσε 50χρονο

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ16 ώρες πριν

Γλυκερία και Ντιλέκ Κοτς μάγεψαν τους 4.000 θεατές στο 1ο Φεστιβάλ Ειρήνης

ΕΒΡΟΣ21 ώρες πριν

Έβρος: Έκρυψε ανάμεσα στα εμπορεύματα τρεις μετανάστες

ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ16 ώρες πριν

Γλυκερία και Ντιλέκ Κοτς μάγεψαν τους 4.000 θεατές στο 1ο Φεστιβάλ Ειρήνης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ21 ώρες πριν

Αποχωρεί από την προεδρία της ΔΕΕΠ Ροδόπης ο Γιάννης Βεζυργιαννίδης

ΡΟΔΟΠΗ5 ημέρες πριν

Οργή Παλιννοστούντων: «Θα πουλήσουμε τα σπίτια μας στους Τούρκους και θα φύγουμε»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ7 ημέρες πριν

Λοβέρδος: «Εάν εκλεγώ επιστρέφει το ΠΑΣΟΚ και υπερδιπλασιάζουμε τα ποσοστά μας»

YΓΕΙΑ7 ημέρες πριν

Εργαζόμενοι «Σισμανόγλειου»: «Όχι στην αναστολή εργασίας των υγειονομικών»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ1 εβδομάδα πριν

Τσίπρας: «Αν ο Μητσοτάκης έχει το θάρρος ας προκηρύξει εκλογές»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ1 εβδομάδα πριν

Τσίπρας: «Νέα αρχή στη χώρα με την κοινωνία στην πρώτη γραμμή»

ΕΛΛΑΔΑ1 εβδομάδα πριν

Μαζική αντιφασιστική πορεία στο Κερατσίνι στη μνήμη του Παύλου Φύσσα

TΟΥΡΚΙΑ1 εβδομάδα πριν

Τουρκία: «Η Ελλάδα έφτιαξε τον φράχτη στον Έβρο για τα τουρκικά τανκς και όχι για τους πρόσφυγες»

ΕΛΛΑΔΑ2 εβδομάδες πριν

Νέο επεισόδιο μεταξύ Έλληνα και Τούρκου ψαρά στους Φούρνους Ικαρίας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2021 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x