ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και Αυτόνομη Παρέμβαση οι υπεύθυνοι για την απαξίωση του συνδικαλιστικού κινήματος

fonirodopis.gr

ΠΑΜΕΕυθύνες στις δυνάμεις που προέρχονται από την ΠΑΣΚΕ, τη ΔΑΚΕ και την Αυτόνομη Παρέμβαση επιρρίπτει το ΠΑΜΕ Ροδόπης για την απαξίωση του συνδικαλιστικού κινήματος της περιοχής, σε ανακοίνωση του με αφορμή τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν για τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής.

Το ΠΑΜΕ Ροδόπης τονίζει ότι θα αξιοποιήσει τις δύο έδρες που κατέλαβε στο Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου στην κατεύθυνση για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος ενώ όσον αφορά τη συγκρότηση του προεδρείου προσθέτει πως υποστηρίζει τη θέση για αντιπροσωπευτικό προεδρείο.

Αναλυτικά, το ΠΑΜΕ Ροδόπης στην ανακοίνωση του σημειώνει :

«Οι αρχαιρεσίες πραγματοποιήθηκαν σε μια περίοδο έντασης της επίθεσης από το μεγάλο κεφάλαιο, τα μονοπώλια, την κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση στα δικαιώματα των εργαζομένων. Οι μειώσεις μισθών, η απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, οι διαθεσιμότητες και η εκ περιτροπής εργασία είναι καθημερινό φαινόμενο σε πολλούς χώρους δουλειάς στο Νομό μας. Η ανεργία σπάει κόκκαλα.

Το συνδικαλιστικό κίνημα στο Νομό βρίσκεται σε υποχώρηση με ευθύνη των δυνάμεων εκείνων που προέρχονται από την ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και Αυτόνομη  Παρέμβαση (ΣΥΡΙΖΑ) και που δηλητηριάζουν την συνείδηση των εργαζομένων με το δηλητήριο της ταξικής συνεργασίας (δηλ. αφεντικά και εργάτες έχουν κοινά συμφέροντα), καλλιεργούν την λογική του μικρότερου κακού, υπογράφουν σε μια σειρά χώρους συμβάσεις με μειώσεις μισθών. Στην ουσία εξυπηρετούν τα συμφέροντα των εργοδοτών. Οι εργαζόμενοι πρέπει να τους γυρίσουν την πλάτη.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ θα αξιοποιήσουν τις δύο έδρες στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου στην προσπάθεια που κάνει το ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα, για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, για τον ταξικό προσανατολισμό του με στόχο την μαζικοποίηση των σωματείων, την βελτίωση της λειτουργίας τους, για να βάλουμε σήμερα εμπόδια στην εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων που ψηφίστηκαν μέχρι τώρα, για να μην περάσουν νέα αντεργατικά μέτρα. Για να βάλουμε τις βάσεις της ισχυροποίησης της Λαϊκής Συμμαχίας, δηλαδή την κοινή δράση της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολουμένων, της φτωχής αγροτιάς και της νεολαίας  με στόχο την κατάκτηση του πλούτου που παράγουμε για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών».

Για την συγκρότηση του προεδρείου η θέση του ΠΑΜΕ είναι σταθερή και γνωστή σε όλη την Ελλάδα. Σε όλα τα σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα υποστηρίζουμε την θέση για αντιπροσωπευτικό προεδρείο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ