ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Νοθεία και μεθοδεύσεις στις εκλογές του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής

fonirodopis.gr

ΚΑΛΠΗΝοθεία και μεθοδεύσεις καταγγέλλει η Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Παρέμβαση στις εκλογές για τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής από την πλειοψηφία του Μαγαλιού, για τον οποίον η πρώτη τονίζει ότι παρανόμησε καθώς από τη μια απέκλεισε 6 αντιπροσώπους του Σωματείου Χειριστών και από την άλλη έκανε εκλογές με δύο μητρώα, ένα για την εφορευτική επιτροπή και ένα για τη διοίκηση !

Η Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Παρέμβαση σημειώνει ότι η πλειοψηφία Μαγαλιού απαξίωσε το εργατικό κίνημα και το οδήγησε στην ανυποληψία και τον μαρασμό ενώ παράλληλα, αφήνει αιχμές για κακή διαχείριση των οικονομικών, για τα οποία δεν υπάρχει καμία διαφάνεια και καμία λογοδοσία.

Τέλος, σημειώνει ότι ο αγώνας της για την ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος θα συνεχιστεί προκειμένου το Εργατικό Κέντρο ν’ αποτελέσει παράγοντα ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της τρόικα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Συνδικαλιστικής Παρέμβασης έχει ως εξής :

«Πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Κυριακή οι εκλογές για την Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής, σε μια κρίσιμη για τους εργαζόμενους περίοδο, που επιβάλει την ανάγκη σύγκρουσης και ρήξης με συνδικαλιστικές πρακτικές του παρελθόντος.

Το παρελθόν του συνδικαλιστικού κινήματος ήταν παρόν: πήρε σάρκα και οστά με τις πραξικοπηματικές ενέργειες της ΠΑΣΚΕ και του απερχόμενου Προέδρου  του ΕΚ Π. Μαγαλιού. Ήταν οι δυνάμεις που έχοντας την  απόλυτη πλειοψηφία στο Ε.Κ. επί χρόνια το είχαν κάνει κομματικό παραμάγαζο του ΠΑΣΟΚ και μηχανισμό προώθησης προσωπικών υποθέσεων και ρουσφετιών, με στόχο την επιβίωσή και αναπαραγωγή τους στην τοπική κοινωνία.

Η πλειοψηφία του Μαγαλιού δε δίστασε να παρανομήσει: Από τη μια απέκλεισε  από τις εκλογές τους 6 αντιπροσώπους του Σωματείου των Χειριστών ( από τα μεγαλύτερα Σωματεία του Νομού) και από την άλλη έκανε εκλογές με δύο μητρώα: ένα για την εφορευτική επιτροπή κι ένα για την Διοίκηση. Το «συνδικαλιστικό παιχνίδι» της ΠΑΣΚΕ, βρήκε πρόθυμο σύμμαχο την παράταξη της ΔΑΚΕ που έσπευσε να δώσει χείρα βοηθείας.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγιναν οι εκλογές στο Ε.Κ. Κομοτηνής είναι πρόκληση για τους εργαζόμενους στο νομό μας.

Η πλειοψηφία Μαγαλιού έχει οδηγήσει το Ε.Κ. και το εργατικό κίνημα  σε ανυποληψία και σε μαρασμό. Δεν είναι τυχαίο, ότι οι αντιπρόσωποι των σωματείων στο συνέδριο του Ε.Κ. ήταν σχεδόν οι μισοί (50%)  σε σχέση με το συνέδριο του  2011.

Παρ’ όλες αυτές τις μεθοδεύσεις και τη  νοθεία, η ΠΑΣΚΕ απώλεσε την απόλυτη κυριαρχία που κατείχε εδώ και χρόνια, παίρνοντας 7 έδρες στην Διοίκηση (από τις 12 που είχε στην προηγούμενη).

Αντίθετα οι δυνάμεις που αγωνίζονται για μια άλλη πορεία του συνδικαλιστικού κινήματος  είχαν σημαντική επιτυχία. Η Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Παρέμβαση κατάφερε κι εξέλεξε 4 μέλη στη Διοίκηση κι αναδείχθηκε σε δεύτερη δύναμη στο ΕΚ Κομοτηνής.

Οι «επιδόσεις» όμως της πλειοψηφίας Μαγαλιού στο Ε.Κ. δεν σταματούν εδώ.

α) Σε μια εποχή που κατεδαφίζονται όλα τα εργασιακά δικαιώματα και οι εργαζόμενοι δέχονται την πιο σκληρή επίθεση, η Διοίκηση του ΕΚ χρησιμοποιεί απαράδεκτες  αντεργατικές μεθόδους ακόμα στις ίδιες του τις (2) εργαζόμενες του Εργατικού Κέντρου.  Οι «συνδικαλιστές» της παράταξης Μαγαλιού (εκπρόσωποι υποτίθεται των συμφερόντων της εργατικής τάξης!), έχουν για πολλούς μήνες απλήρωτες τις εργαζόμενες, απειλώντας τους μάλιστα και με εκ περιτροπής εργασία ενώ το Ε.Κ. σέρνεται στην Επιθεώρηση Εργασίας για αντεργατική συμπεριφορά!!!

β) Τα οικονομικά του Εργατικού Κέντρου είναι σε άθλια κατάσταση. Καθόλη τη διάρκεια της θητείας της Διοίκησης Μαγαλιού δεν υπήρξε καμιά διαφάνεια, καμία λογοδοσία σε κανέναν και με αποτέλεσμα να έχουν ανακύψει ερωτηματικά σε σχέση με τη διαχείριση των χρημάτων του από τα έσοδα και τα διάφορα κοινοτικά προγράμματα που υλοποίησε, όλο το προηγούμενο διάστημα.

Από την πλευρά μας, δεσμευόμαστε ν’ αξιοποιήσουμε την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν οι εργαζόμενοι και στηριζόμενοι στη δράση τους, θα αγωνιστούμε και να συμβάλλουμε στην ανατροπή συνδικαλιστικών πρακτικών του παρελθόντος, οικοδομώντας και με όσες δυνάμεις έχουν τη θέληση, για την ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος στο Νομό μας, ανασυντάσσοντας τις δυνάμεις της Εργασίας, ώστε ν’ αποτελέσει παράγοντα ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της τρόικα.

  • Θέλουμε ένα Εργατικό Κέντρο:  ανοιχτό και στην υπηρεσία κάθε  εργαζόμενου, κάθε άνεργου, κάθε συνταξιούχου, σε κάθε κοινωνικής συλλογικότητας του νομού μας, που αγωνίζεται για την ανάπτυξη και την απασχόληση του τόπου μας.
  • Θέλουμε ένα Εργατικό Κέντρο:  ζωντανό, συμμετοχικό, δημοκρατικό
  • Θέλουμε ένα Εργατικό Κέντρο:  αγωνιστικό, αξιόπιστο  και «πανταχού παρόν» σε όλες τις  διεργασίες και εξελίξεις τόσο της τοπικής κοινωνίας, όσο και του συνδικαλιστικού κινήματος συνολικά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ