ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τσίπρας: Όποιος έκλεψε δημόσιο χρήμα να το επιστρέψει

fonirodopis.gr

ΡΙΖΟΣ - ΤΣΙΠΡΑΣ«Όποιος έκλεψε δημόσιο χρήμα να το επιστρέψει» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας λίγο μετά τη συνάντηση που είχε με την εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς, Ελένη Ράικου και με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Μανώλη Ρασιδάκη.

Ο κ. Τσίπρας ενημερώθηκε για τα προβλήματα και τις λειτουργικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι δικαστικές αρχές στη διερεύνηση υποθέσεων.

Παρόντες στη συνάντηση του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την κ. Ράικου, ήταν και οι επίκουροι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς.

«Η προσπάθεια των εισαγγελέων είναι προσπάθεια εξυγίανσης του δημόσιου βίου. Κάθαρση και τιμωρία» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Νωρίτερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκέφθηκε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη αποτελεί βασικό πυλώνα της Δημοκρατίας και μάλιστα σε μια περίοδο κρίσης και ειδικά των θεσμών. Επίσης, ανέφερε ότι σκοπός του ΣτΕ είναι ο έλεγχος της συνταγματικής νομιμότητας και της τήρησης της προστασίας των πολιτών.

Σε άλλο σημείο, ο κ. Τσίπρας σημείωσε: «Πρέπει να συμβάλουμε στην αποκατάσταση του θεσμού του δημοκρατικού πολιτεύματος, αλλά και για να λειτουργήσει το ΣτΕ απερίσπαστα, χωρίς πολιτικές παρεμβάσεις».

Υποστήριξε ότι «εδώ και τρία χρόνια παραβιάζεται το Σύνταγμα και οι διαδικασίες, που ορίζει, κάτι που γίνεται κατ΄εντολή των δανειστών μας. […]. Όμως, έτσι παραβιάζεται ο σκληρός πυρήνας της Δημοκρατίας».

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο πρόεδρος του ΣτΕ, Σ.Ρίζος, χαρακτήρισε χρήσιμη και δημιουργική την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα.

ΠΑΣΟΚ: Θεσμικά περίεργες οι συναντήσεις Τσίπρα

«Περίεργη θεσμικά» χαρακτηρίζει το ΠΑΣΟΚ τη συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ.Τσίπρα, με τον πρόεδρο του ΣτΕ, Σ.Ρίζο και κατά μείζονα λόγο τη συνάντηση με την εισαγγελέα Ελ. Ράϊκου.

«Οι δικαστικοί λειτουργοί δεν μπορούν να αρνηθούν μία συνάντηση που ζητείται. Το θέμα είναι γιατί επιδιώκεται από τον κ. Τσίπρα η δημιουργία εντυπώσεων που δυσκολεύουν το έργο της Δικαιοσύνης».

«Οι θεσμικοί παράγοντες της Πολιτείας είθισται να συναντώνται με τους προέδρους των ανώτερων δικαστηρίων και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου εν σώματι καθώς και με τις διοικήσεις των δικαστικών ενώσεων» προστίθεται στην ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ