ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Παντελεήμων : Να θέσουμε όλοι μαζί υψηλούς στόχους για την πρόοδο και ευημερία του τόπου

fonirodopis.gr

Την ανάγκη να θέσουμε όλοι μαζί υψηλούς στόχους για την πρόοδο και την ευημερία του τόπου εξέφρασε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του κατά τη διάρκεια της ετήσιας καθιερωμένης εκδήλωσης της Ιεράς Μητρόπολης.

Ο κ.κ. Παντελεήμων, εμφανώς συγκινημένος τόνισε την ευγνωμοσύνη του απέναντι στον Θεό για το γεγονός ότι του παρέδωσε μια ιστορική Μητρόπολη με ευγενικούς ανθρώπους που ζουν σε αυτήν ενώ στο μήνυμα του σημείωσε πως «πρέπει να θέτουμε υψηλούς στόχους για την πρόοδο και την ευημερία του τόπου. Ο λαός αγκομαχά μέσα από αυτά που ζει και βιώνει και εμείς θα πρέπει να δώσουμε στο λαό και στους νέους μας ότι τίποτα δεν χάθηκε και ότι όλοι μαζί καλούμαστε να πορευτούμε για να επανέλθουμε όπου ήμασταν πριν, μέσα από την παράδοση μας και τα ευγενικά αισθήματα, όπως το ελληνικό φιλότιμο που διακρίνει εμάς τους Έλληνες.

Ο χρόνος αυτός είναι ένας χρόνος, τον οποίο πρέπει να εξαγοράσουμε. Πρέπει να τον εξαγοράσουμε με έργα προόδου και με έργα, τα οποία αντέχουν στο φως».

Ενίσχυση της Μητρόπολης με 7 νέους ιερείς

Παράλληλα, ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κάνοντας έναν μίνι απολογισμό της μέχρι τώρα παρουσίας του σημείωσε ότι οι ενορίες της Μητρόπολης ενισχύθηκαν με εφτά νέους ιερείς, την ίδια ώρα που άλλες Μητροπόλεις της Βορείου Ελλάδος ενισχύθηκαν μόνο με δύο. Εκτός αυτών, αναμένεται να χειροτονηθούν άλλοι τέσσερις νέοι ιερείς, αρχής γενομένης από τις αρχές Ιανουαρίου όπου και θα γίνει η πρώτη χειροτόνηση.

Ευχαριστίες προς τους τοπικούς άρχοντες

Ο κ.κ. Παντελεήμων δεν παρέλειψε, παράλληλα, να εκφράσει τις ευχαριστίες του προς τους τοπικούς άρχοντες της περιοχής και ιδιαίτερα προς τον βουλευτή Ροδόπης, Ευριπίδη Στυλιανίδη, τον Δήμαρχο Κομοτηνής, Γιώργο Πετρίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, Παύλο Δαμιανίδη, αλλά και τον Περιφερειάρχη, Άρη Γιαννακίδη, που ήταν απών, για την καθοριστική συμβολή τους το περασμένο έτος στη ένταξη των κατασκηνώσεων της Μητρόπολης σε Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, από το οποίο και θα διατεθεί το ποσό των 3,5 εκ. ευρώ.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι στην εκδήλωση της Μητρόπολης το παρών έδωσαν εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, του Στρατού, ο Αντιδήμαρχος Κομοτηνής, Γιώργος Ζηλούδης, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Σοφία Μενεσελίδου, καθώς και πλήθος πιστών που κατέκλυσαν το κτίριο το Μητροπολιτικό Μέγαρο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ