ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ιερές αντιδράσεις για την εμφάνιση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ως «παπά Σούρα»

fonirodopis.gr

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣΤην αντίδραση του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Ανθιμου, και του μητροπολίτη Σιατίστης, Παύλου,  προκάλεσε η μεταμφίεση του βουλευτή Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Διαμαντόπουλου σε παπά στο πρωτοχρονιάτικο καρναβάλι του Άργους Ορεστικού.

Ο κ. Διαμαντόπουλος εμφανίστηκε στο καρναβάλι ως «παπά Σούρας», που κοινωνούσε τους περαστικούς έτοιμος να «θάψει» το μνημόνιο.

Ο μητροπολίτης Άνθιμος ζήτησε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, να διαγράψει τον βουλευτή, ενώ ο μητροπολίτης Σιατίστης Παύλος τον χαρακτήρισε επικίνδυνο και ανόητο.

O ίδιος ο βουλευτής με ανακοίνωσή του επισημαίνει, μεταξύ άλλων: «Ο σεβασμός στη διαφορετικότητα ενυπάρχει στον πυρήνα τόσο της χριστιανικής πίστης, όσο και των αξιών της αριστεράς. Με αυτή την πεποίθηση και την επίκληση θα ήθελα να κλείσει το θέμα αυτό, που έλαβε δυστυχώς διαστάσεις καταρχήν διαφορετικές και κατά δεύτερον μεγαλύτερες, από εκείνες που του αναλογούσαν.

Προσωπικά δεν είμαι διατεθειμένος να επανέλθω στο ζήτημα του καρναβαλιού τη στιγμή που ένα μεγάλο τμήμα του λαού μας αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης οξύ και  παρατεταμένο όσο το ‘μνημονιακό άρμα’ της κυβέρνησης Σαμαρά συνεχίζει να επελαύνει πάνω σε μισθούς, συντάξεις, εργασιακά δικαιώματα και κοινωνικά αγαθά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ