ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ευτυχώς υπάρχουν και αξιόπιστοι δικαστές

fonirodopis.gr

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΠολλές φορές κατά τη διάρκεια των τελευταίων επτά ετών ασχοληθήκαμε με τη   συμπεριφορά δικαστών που απομένουν δικαιοσύνη που χαρακτηρίζεται από τους αντίδικους ιδιαίτερα μεροληπτική, γεγονός που σημαίνει ότι υπάρχει επηρεασμός των δικαστών από διάφορες καταστάσεις. Υπάρχουν όμως ΕΥΤΥΧΩΣ και δικαστές που χαρακτηρίζονται αξιόπιστοι και τυγχάνουν της εμπιστοσύνης των πολιτών. Πρόσφατα διεξήχθη μια δίκη για πολλοστή φορά μετά από μήνυση κάποιων  επιτήδειων που ροκάνισαν το δημόσιο χρήμα και κατηγορούμενο τον άνθρωπο που κατήγγειλε τη καραμπινάτη κομπίνα.

Στην έδρα (για την ιστορία) πρόεδρος του Εφετείου ήταν ο Εφέτης κ. Φωτόπουλος και Εισαγγελέας ο Αντ/λέας Εφετών κ. Σκιαδαρέσης, οι οποίοι έδειξαν ότι σέβονται τη Δικαιοσύνη και έβγαλαν τη σχετική απόφαση κατά του κατηγορουμένου σύμφωνα με τις διατάξεις της ποινικής δικονομίας. Η πρωτόδικη κατηγορία με την οποία παραπέμφθηκε ο συμπολίτης μας ανασκευάστηκε όποτε αυτός τιμωρήθηκε μετά από  τεκμηριωμένη εισήγηση του εισαγγελέα σε μικρότερη ποινή. Οι δικαστές  αναφέρθηκαν στο δεδικασμένο της υπόθεσης που δεν επέτρεπε τη νέα τιμωρία για υπόθεση που εκδικάστηκε σε παλιότερες δίκες σε μια από τις οποίες αθωώθηκε ο καταγγέλλων την κομπίνα.

Φάνηκε ότι  οι πολίτες μπορούν να αισθάνονται ήσυχοι όταν στην έδρα του Εφετείου υπάρχουν παρόμοιοι δικαστές που τιμούν και σέβονται το θεσμό της Δικαιοσύνης. Δεν είναι εξάλλου μικρή υπόθεση να αποχωρεί ο πολίτης με τη σκέψη ότι αποδόθηκε σωστά η δικαιοσύνη έστω και αν τιμωρήθηκε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ