ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δικαστές της Ροδόπης επιδεικνύουν μεροληπτική συμπεριφορά !

fonirodopis.gr

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΗ κατάσταση μερικές φορές φαίνεται απίστευτη όμως σε πολλές περιπτώσεις η συμπεριφορά μερικών δικαστών είναι τέτοια που προσβάλει όλο το δικαστικό σώμα. Ασφαλώς υπάρχουν αξιόλογοι δικαστές που τιμούν τη Δικαιοσύνη και οι πολίτες  νοιώθουν ότι έχουν τη προστασία που πρέπει να παρέχεται με αντικειμενικό τρόπο όμως σε πολλές περιπτώσεις η απονομή της Δικαιοσύνης ειδικά από μικρούς δικαστές αφήνει πολλά ερωτηματικά.

Πολλές φορές ειπώθηκε ότι Δικαιοσύνη που εκδικείται δεν τιμά τον θεσμό της όμως  σε πολλές υποθέσεις το πράγμα είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα μεροληπτικής συμπεριφοράς δικαστών και μάλιστα σε υποθέσεις κατάχρησης και υπεξαίρεσης χρημάτων. Μια περίπτωση είναι και η παρακάτω.

Δικάζεται κάποιος συμπολίτης μας που τόλμησε να καταγγείλει υπεξαίρεση χρημάτων μετά από μήνυση του καταχραστή που προχώρησε σε παράνομες πράξεις καταργώντας ομόφωνες αποφάσεις των οργάνων στα οποία συμμετείχε. Στην αρχή της εκδίκασης ο συνήγορος υπεράσπισης ρώτησε τον μηνυτή γιατί προχώρησε στις παράνομες πράξεις και κατάργησε τις ομόφωνες αποφάσεις του ΔΣ και εκείνος απάντησε ότι δεν υπήρχαν οι αποφάσεις αυτές ενώ σε δεύτερη ερώτηση απάντησε ότι  υπήρχαν οι αποφάσεις διαψεύδοντας τον εαυτό του.

Σε ερώτηση του συνηγόρου για ποιο λόγο έστειλε τεράστια ποσά σε ανύπαρκτους  επαγγελματίες τους οποίους δεν μπόρεσαν οι ελεγκτικές αρχές να εντοπίσουν  απάντησε ότι δεν θυμάται, δεν γνωρίζει, δεν καταλαβαίνει και άλλα πολλά.

Και όμως οι δικαστές της έδρας δεν προβληματίστηκαν για τα ψέματα που έλεγε και τιμώρησαν τον κατηγορούμενο που μάταια κατέθεσε δεκάδες έγγραφα που έδειχναν το δίκαιο των ισχυρισμών του και της σοβαρότητας των καταγγελιών που νόμιμα υπέβαλε στη Δικαιοσύνη. Τα παραδείγματα πολλά και τα στοιχεία σοβαρά, τα οποία θα τεθούν υπόψη των ανωτέρων δικαστικών οργάνων όταν θα έρθει η ώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ