ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Επιχείρησε να κάνει εκλογές με ανύπαρκτους εργαζομένους και «μαϊμού» μέλη Σωματείου

fonirodopis.gr

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟΓράψαμε στο προηγούμενο φύλλο μας την μεθοδευμένη και τακτικίστικη συμπεριφορά του Μαγαλιού που προκειμένου να πετύχει των σκοπών του μεταχειρίζεται κάθε αθέμιτο τρόπο. Θεωρώντας ότι θα ήταν δύσκολο να ελέγξει τις εκλογές του «μαϊμού» – σωματείου από το οποίο παράνομα εκλέγεται ο ίδιος αφού σε αυτό ήταν οι συνδικαλιστικοί αντίπαλοι του αφαίρεσε παράνομα από τη Γραμματέα του Σωματείου τη σφραγίδα του και στη συνέχεια με μεθοδευμένες κινήσεις (άρνηση συνεδρίασης συμβουλίου, καβγάδες κλπ) κατόρθωσε να λήξει η θητεία του Δ.Σ. και των λοιπών οργάνων.

Πρωτοφανές γεγονός για πρόεδρο και μάλιστα του Εργατικού Κέντρου να λήγει η θητεία του Σωματείου του και αυτό δημιουργεί εύλογες απορίες και μεγάλα ερωτήματα. Στη συνέχεια απευθύνθηκε στο Πρωτοδικείο και μεθόδευσε διορισμό προσωρινής διοίκησης προκειμένου να πραγματοποιηθούν νέες εκλογές φυσικά με νέο πλαστό μητρώο μελών και με αποκλεισμένους τους πραγματικούς εργαζομένους  που δεν συμφωνούσαν με τις μεθοδεύσεις του. Άραγε ποιος γνωρίζει αν τα ονόματα που χρησιμοποιήθηκαν στην προσωρινή διοίκηση είναι εργαζόμενοι του κλάδου;

Πάλι με μυστικό τρόπο προγραμμάτισε τις εκλογές και κάλεσε για το σκοπό αυτό και μια δικαστική αντιπρόσωπο προκειμένου να φανεί ότι γίνονται εκλογές σύμφωνα με το νόμο 1264//82.

Όμως η τύχη δεν στάθηκε αυτή τη φορά συμπαραστάτης του Μαγαλιού αφού κάποιοι άνεργοι και ηλικιωμένοι παλιννοστούντες από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης που δεν είχαν ιδέα από σωματεία αναρωτήθηκαν αν με τις εκλογές θα βρουν εργασία  οπότε το μυστικό για την εκλογική διαδικασία διέρρευσε με αποτέλεσμα να γίνουν κωμικοτραγικά επεισόδια πριν από την έναρξη της ψηφοφορίας.

Όσοι προσήλθαν για να ψηφίσουν φυσικά δεν είχαν καμία απολύτως σχέση με το σωματείο «Λογιστών και Υπαλλήλων Γραφείων» όπως καμία απολύτως σχέση δεν έχει και ο ίδιος ο Μαγαλιός που δεν εργάζεται σε υπηρεσία που βρίσκεται στην Κομοτηνή όπως διαπιστώθηκε μετά τη δήλωση του τότε υφυπουργού Δικαιοσύνης Πεταλωτή.

Ο πονηρός αποδεδειγμένα δεν εργάζεται σε υπηρεσία του νομού Ροδόπης και φυσικά δεν εργάζεται σε άλλη εργασία ώστε να έχει το δικαίωμα να είναι μέλος ενός Σωματείου αλλά μεταχειρίζεται αυτές τις μεθοδεύσεις ώστε να πετυχαίνει των σκοπών του και να έχει την εύνοια ακόμη και των δικαστικών αρχών όπως φάνηκε σε πολλές περιπτώσεις.

Τελικά οι εκλογές δεν πραγματοποιήθηκαν αφού και η δικαστική αντιπρόσωπος αρνήθηκε να συμμετάσχει σε ένα νέο εκλογικό πραξικόπημα εννοώντας συγχρόνως ότι οι αρχαιρεσίες θα πραγματοποιηθούν αφού τηρηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες με σωστά μητρώα μελών στο οποίο υποχρεωτικά θα ενταθούν όσοι είναι πραγματικοί εργαζόμενοι, οικονομικά ταχτοποιημένοι, με γενικές συνελεύσεις  σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό.

Όπως φαίνεται η εύνοια της τύχης παράτησε τον Μαγαλιό που τώρα έξαλλος απειλεί τους πάντες και τα πάντα πιστεύοντας ότι ακόμη μια φορά θα πετύχει των σκοπών του και θα συνεχίσει να ενεργεί με αποκλειστικό σκοπό την εξυπηρέτηση των πολυποίκιλων συμφερόντων του.

Κάθε φορά που αναγκάζεται να καταθέσει σε δικαστικές διαδικασίες λέει απερίγραπτα ψέματα με τα οποία δυστυχώς επηρεάζονται και κάποιοι δικαστές που  μερικές φορές πλανώνται και προσφέρουν ατιμωρησία. Για το συγκεκριμένο γεγονός, της παράβασης του νόμου 1264/82 και των μεθοδεύσεων ενάντια στις διατάξεις του πρόσφατα διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση αλλά δεν υπήρχε συνέχεια από τη πλευρά των δικαστών.

Στα προηγούμενα χρόνια εντύπωση προκάλεσε η συμπεριφορά του Μαγαλιού στο θέμα της ενοικίασης δημόσιων χώρων χωρίς να έχει το δικαίωμα αυτό αφού με το χρησιδάνειο προβλέπονται κάποιες προϋποθέσεις τις οποίες δεν εφαρμόζει.

Τέλος, όλοι οι ενδιαφερόμενοι είναι σε αναμονή έκδοσης τελεσίδικης δικαστικής απόφασης από το Συμβούλιο της Επικρατείας, στο οποίο  προσέφυγε ο Μαγαλιός  μετά τις καταδικαστικές αποφάσεις τόσο του Διοικητικού Πρωτοδικείου αλλά και του Διοικητικού Εφετείου για υπόθεση κατάχρησης ποσού και την επιβολή προστίμου από το ΣΔΟΕ ύψους 300.000 ευρώ. Η υπόθεση χρονολογείται από το 2006

και δημιουργεί πολλά ερωτήματα αφού επί 5 χρόνια η εκδίκαση της αναβάλλεται κάθε 3 μήνες και η έκδοση της οριστικής απόφασης καθυστέρει μετά την εκδίκαση της που έγινε στις 12 Ιουνίου 2013.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ