ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

Τακτικισμός και τερτίπια από τον Παντελή Μαγαλιό

fonirodopis.gr

ΜΑΓΑΛΙΟΣΠόσο παράλογο ακούγεται ο πρόεδρος μιας συνδικαλιστικής οργάνωσης να μην ενδιαφέρεται για τη λειτουργία του σωματείου από το οποίο εκλέγεται έστω κι αν επί χρόνια παρανομούσε προκειμένου να εκλέγεται; Το σχόλιο αφορά τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής που όπως φαίνεται ο τακτικισμός είναι μια συνηθισμένη κατάσταση αφού ανάλογα με τις φιλοδοξίες του και τα ανάλογα σχέδια  ενεργεί και ανάλογα.

Νιώθοντας ότι κινδυνεύει από την μεγάλη αγανάκτηση των εργαζομένων που φάνηκε στις τελευταίες εκλογές για τη ΓΣΕΕ αποφάσισε να διαλύσει το σωματείο από το οποίο εκλέγεται η δυναμική συνδικαλίστρια που μπήκε φραγμός στα σχέδια του. Οικειοποιήθηκε παράνομα τη σφραγίδα του σωματείου, άφησε να τελειώσει η   θητεία του Δ.Σ. και στη συνέχεια προσέφυγε στο Πρωτοδικείο για διορισμό νέας διοίκησης που θα πραγματοποιήσει εκλογές για νέο Δ.Σ. και για αντιπροσώπους  πιστεύοντας ότι με το τρόπο αυτό  θα αποκλειστούν οι αντίπαλοι του.

Ο τακτικισμός του Μαγαλιού δεν έχει προηγούμενο αφού ενεργεί όπως αυτός θέλει ανάλογα με τα συμφέροντα του και τις επιδιώξεις του και όχι ανάλογα με τα συμφέροντα των εργαζομένων. Αρκεί να σκεφτεί ο κάθε εργαζόμενος ότι επί χρόνια παραβιάζει το νόμο 1264, εκλέγεται από ένα σωματείο χωρίς να είναι εργαζόμενος στο νομό Ροδόπης, πραγματοποιεί εκλογές με ψεύτικα μητρώα και εκλέγει ανάλογο αριθμό αντιπροσώπων μαζί με τον εαυτό του. Τα τερτίπια του πολύ σύντομα θα  γίνουν αντικείμενο διερεύνησης από τη Δικαιοσύνη στην οποία θα προσφύγουν  κάποιοι ευαίσθητοι εργαζόμενοι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ