ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

OΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συστήνεται εταιρεία για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας

fonirodopis.gr

ΑΣΤΕΡΑΣΤις αμέσως επόμενες ημέρες ξεκινά η οξοποίηση και εκμετάλλευση της εκκλησιαστικής περιουσίας, με τη σύσταση της «Εταιρείας Αξιοποίησης Ακίνητης Εκκλησιαστικής Περιουσίας ΑΕ», μέτοχοι της οποίας θα είναι το Ελληνικό Δημόσιο κατά 50% και η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών με επίσης 50%.

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, το πρώτο ακίνητο που θα διαχειριστεί η εταιρεία είναι η έκταση των 83 στρεμμάτων στη Βουλιαγμένη, η οποία εφάπτεται με το ξενοδοχειακό συγκρότημα «Αστέρας».

Εφόσον υπάρξουν ικανοποιητικά αποτελέσματα, θα εισφερθεί στην εταιρεία το δικαίωμα εκμετάλλευσης και άλλων εκτάσεων, όπως τα 1.200 στρέμματα της περιοχής Φασκομηλίας, στην παραθαλάσσια περιοχή από τη λίμνη της Βουλιαγμένης έως τη Βάρκιζα, καθώς και τα 25.000 στρέμματα στην Πεντέλη.

«Είναι ένα σχέδιο που ξεκινά από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών σε συνεργασία με την Πολιτεία και δίνει τη δυνατότητα και άλλους εκκλησιαστικούς φορείς να πράξουν αναλόγως. Έχουν γίνει συζητήσεις μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου και αναζητούμε τους τρόπους της καλύτερης δυνατής συνεργασίας και τον προγραμματισμό των κινήσεών μας» δηλώνει σχετικά στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ