ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κλειστά κράτησαν την Κυριακή τα καταστήματα τους οι Κομοτηναίοι επαγγελματίες

fonirodopis.gr

ΒΕΝΙΖΕΛΟΥΚλειστά προτίμησαν να κρατήσουν τα καταστήματα τους οι περισσότεροι Κομοτηναίοι επαγγελματίες την Κυριακή 3 Νοεμβρίου υιοθετώντας με αυτόν τον τρόπο την απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής αλλά και τις αποφάσεις 140 και πλέον Εμπορικών Συλλόγων σε όλη την Ελλάδα.

Για το γεγονός αυτό, ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής εκφράζει τις ευχαριστίες τους προς τα μέλη του «για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στις αποφάσεις της Διοίκησης του Συλλόγου όλα αυτά τα χρόνια» ενώ επισημαίνει πως «αποδείξαμε, όλοι μαζί, ότι εμείς είμαστε η αγορά και γνωρίζουμε καλύτερα από τον κάθε καρεκλογραφειοκράτη των Αθηνών τα ουσιαστικά προβλήματα των επιχειρήσεών μας.  Και όλα αυτά, παρά την έντονη προπαγάνδα και την παραπληροφόρηση των μέσων μαζικής ενημέρωσης του κράτους των Αθηνών και του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκη».

Παράλληλα, όμως, εκφράζει και τη λύπη του για το γεγονός ότι υπήρξαν μεμονωμένες εξαιρέσεις στην Κομοτηνή, όπου επαγγελματίες προτίμησαν να ανοίξουν τα καταστήματά τους την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013. «Ευτυχώς ήταν ελάχιστοι και κυρίως  λυπούμαστε γιατί προφανώς δεν αντιλαμβάνονται ότι με την απόφασή τους αυτή ουσιαστικά «στρώνουν το χαλί» στις πολυεθνικές και τα πολυκαταστήματα για άνοιγμα 52 Κυριακών το χρόνο» σημειώνει ο Εμπορικός Σύλλογος.

Ιδιαίτερη μνεία γίνεται, επίσης, και στους καταναλωτές οι οποίοι αν και είχαν τη δυνατότητα, τελικώς προτίμησαν να στηρίξουν τον αγώνα των επαγγελματιών και να περιορίσουν τις αγορές τους τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας και όχι την Κυριακή.

Επιπλέον, Εμπορικός Σύλλογος ασκεί έντονη κριτική στον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκη, τον οποίον κατηγορεί ότι εξυπηρετεί ξένα συμφέροντα πολυεθνικών εταιρειών και όχι τις μικρές επιχειρήσεις.

«Όλοι οι έμποροι και επιχειρηματίες της Ελλάδος, ακολουθώντας τις αποφάσεις των 140 και πλέον Εμπορικών Συλλόγων, παρέμειναν πιστοί στις παραδόσεις του τόπου μας, δεν υπέκυψαν στις πιέσεις , υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντά τους και τις επιχειρήσεις τους.

Απέδειξαν ότι η Κυβερνητική απόφαση για λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές εξυπηρετούσε μόνο τους πολυχώρους και 2 δρόμους των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης οι  οποίοι ανήκουν σε ξένα συμφέροντα – πολυεθνικές, και όχι τις μικρές επιχειρήσεις που προσπαθούν με «νύχια και με δόντια» να αντέξουν στην κρίση και να διατηρήσουν τις επιχειρήσεις τους, τη δουλειά τους για την οικογένειά τους. Τελικώς ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκης απέδειξε ποιους ουσιαστικά εκπροσωπεί» τονίζει ο Εμπορικός Σύλλογος.

Τέλος, ο Εμπορικός Σύλλογος στέλνει το μήνυμα ότι «θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τις μικρές εμπορικές επιχειρήσεις και πάντα στο πλευρό των συναδέλφων μας θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τη διατήρηση των επιχειρήσεών μας και να φωνάζουμε προς κάθε κατεύθυνση : είμαστε άνθρωποι και θέλουμε να συνεχίσουμε να ζούμε αξιοπρεπώς, έχοντας την οικογένειά μας και τις δουλειές μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ