ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αγωνία στο κατακόρυφο για την κομπίνα εκατομμυρίων στο Εργατικό Κέντρο

fonirodopis.gr

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟΚάθε μέρα τραγουδούν το γνωστό τραγούδι του Βοσκόπουλου που λέει τις φράσεις “Αγωνία με λαχτάρα να σε νοιάζομαι αγωνία δυστυχώς να τα μοιράζουμε” αφού το Συμβούλιο της Επικρατείας δίκασε την υπόθεση της  απάτης που έγινε πριν μερικά χρόνια από τα σαΐνια του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής.

Για να θυμίσουμε στους αναγνώστες μας την υπόθεση το θέμα ήταν η χρησιμοποίηση πλαστών και εικονικών τιμολογίων με ποσά εκατομμύρια δραχμές, τα οποία κατά παράξενο τρόπο πήγαν στις τσέπες κάποιων επιτήδειων με πρωταγωνιστή στην υπόθεση κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ της Αθήνας, πρώην Υπουργού και σημαντικού στελέχους του κομματικού μηχανισμού που ακόμη και σήμερα παίζει σημαντικό ρόλο και σε μεγάλο Οργανισμό.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών τα χρήματα που έπρεπε να επιστραφούν στο δημόσιο ήταν περίπου 100 εκ. δρχ όμως κατά παράξενο τρόπο τα χρήματα αυτά δεν επεστράφησαν ποτέ.

Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί μετά από σχετικό έλεγχο επέβαλαν στο συνδικαλιστικό φορέα πρόστιμα ύψους 300.000 ευρώ και η υπόθεση πήρε το δρόμο των δικαστηρίων αφού οι υπεύθυνοι ήθελαν με το τρόπο αυτό να κερδίσουν χρόνο προκειμένου στη συνέχεια να αποποιηθούν τις ευθύνες τους. Η υπόθεση εκδικάστηκε πρωτόδικα στο Τριμελές Φορολογικό Δικαστήριο που εξέδωσε απορριπτική απόφαση με αποτέλεσμα να οδηγηθεί η υπόθεση στο Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Ροδόπης το οποίο επίσης απέρριψε την έφεση με αποτέλεσμα η υπόθεση να οδηγηθεί στο ΣτΕ.

Η υπόθεση χρονολογείται από το 2006 και το παράξενο ήταν ότι η συζήτηση της κάθε τρεις μήνες έπαιρνε αναβολή οπότε μετά από επτά χρόνια αναγκαστικά η υπόθεση συζητήθηκε τον Ιούνιο του 2013. Τώρα υπάρχει η αγωνία για το αποτέλεσμα αφού σε περίπτωση νέας απόρριψης κάποιοι θα κληθούν να πληρώσουν τα παραπάνω ποσά με τους ανάλογους φυσικά τόκους. Μαθαίνουμε ότι κάποιοι από τους υπαιτίους ήδη προχώρησαν σε μεταβίβαση των περιουσιακών τους στοιχείων επειδή φοβούνται  κατασχέσεις από την εφορία όμως στη περίπτωση αυτή υπάρχει και η περίπτωση να κατηγορηθούν για δόλια μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων πράγμα που σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσουν και τις συνέπειες του  νόμου. Υπομονή μέχρι την επόμενη έκδοση μας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ