ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Οικονομική ανάσα σε υπερχρεωμένη οικογένεια πολύτεκνων συνταξιούχων

fonirodopis.gr

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΟικονομική ανάσα έδωσε η απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων, στα πλαίσια των ασφαλιστικών μέτρων, σε υπερχρεωμένη οικογένεια πολύτεκνων συνταξιούχων γήρατος (ο σύζυγος ασφαλισμένος του ΙΚΑ, η σύζυγος ευρισκόμενη σε προσυνταξιοδοτικό στάδιο του δημοσίου).

Το σημαντικό σε αυτή την απόφαση, σύμφωνα με την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης είναι ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο του παρακρατούσε μηνιαίως κατευθείαν από την σύνταξή του συζύγου, η οποία έχει μειωθεί φθάνοντας σήμερα στο ποσό των 1.368.97 ευρώ το μήνα, 370,22 ευρώ, δεν θα μπορεί πλέον να κάνει μηνιαία κράτηση παραπάνω από 60 ευρώ έως το 2018 που έχει οριστεί η εκδίκαση της κυρίας αίτησης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, και οι δύο σύζυγοι τυγχάνουν υπερχρεωμένοι είτε ως οφειλέτες, είτε ως εγγυητές άλλων, σε πέντε τράπεζες και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο σε διάφορα τραπεζικά προϊόντα. Το συνολικό χρέος του συζύγου είναι 85.119,02 ευρώ και της συζύγου 106.907,66 ευρώ.

Το εισόδημά τους κυρίως προέρχεται από την σύνταξη του συζύγου η οποία έχει μειωθεί φθάνοντας σήμερα στο ποσό των 1.368.97 ευρώ/μήνα, για την βιοτική ύπαρξη του ίδιου της συζύγου και ενός ανήλικου εκ των τεσσάρων τέκνων που υποχρεούται να συντηρεί, ενώ έχει και ένα ποσό των 50 ευρώ/μηνιαίως από γεωργικά εισοδήματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ