ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΚΕ : Καμία ανοχή στην παρουσία και δράση της Χρυσής Αυγής

FoniRodopis

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ - ΕΓΚΑΙΝΙΑΗ Τομεακή Οργάνωση Ν. Ροδόπης του ΚΚΕ καταγγέλλει την Περιφέρεια ΑΝ. ΜΑΚ-ΘΡΑΚΗΣ που είχε και την ευθύνη της παρέλασης της 14ης  Μαίου 2013, επέτειο της ενσωμάτωσης της Δυτ. Θράκης στην Ελλάδα ,να δείξει ανοχή στην παρουσία βουλευτή της Χ. Α στο χώρο των επισήμων.

«Κάποιοι στην  Περιφέρεια ΑΝ.ΜΑΚ-ΘΡΑΚΗΣ κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν τί κόμμα είναι η Χ.Α,  ότι δηλαδή είναι ναζιστικό κόμμα, υποστηρικτές του Χίτλερ, του Μεταξά,της δικτατορίας του ’67, των ταγμάτων εφόδου και πολιτικοί απόγονοι των ταγματασφαλιτών, με γνωστή εγκληματική ρατσιστική δράση ενάντια στους μετανάστες  με εθνικιστική, σοβινιστική δράση στο Ν. Ροδόπης.

Δεν είναι τυχαίο γεγονός η συγκεκριμένη ανοχή που έδειξαν από τη Περιφέρεια, αφού στην Αλέξ/πολη έστειλαν πρόσκληση στη

Χ. Α. να παραστεί στις εκδηλώσεις της αντιφασιστικής νίκης στις 9/5/13.Δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία το γεγονός ότι είναι κόμμα της Ελληνικής βουλής.

Από την άλλη μεριά ο διακαής πόθος της Χ.Α να βρεθεί εκπρόσωπός της στην παρέλαση στο χώρο των επισήμων , και σαν συμβολισμός,αποδεικνύει πόσο «αντισυστημικό» κόμμα είναι, όπως θέλει να αυτοπροσδιορίζεται. Βέβαια δεν περιμέναμε από αυτή τους τη στάση για να βγάλουμε συμπέρασμα. Όχι μόνο η ιστορία αλλά και οι τοποθετήσεις της σε προβλήματα γενικά και τοπικά στη χώρα μας ,αποδεικνύουν ότι τα ναζιστικά κόμματα είναι κόμματα του πολιτικού συστήματος στο καπιταλισμό.

Έτσι και  ναζιστική Χρυσή Αυγή αποτελεί τμήμα και κόμμα του αστικού πολιτικού συστήματος, είναι οργάνωση της αστικής τάξης, του κεφαλαίου. Αποτελεί όχημα για να διεισδύσουν στα εργατικά λαϊκά στρώματα αντιδραστικές ιδέες περιτυλιγμένες με δήθεν αντιπλουτοκρατική γραμμή και φασιστική δημαγωγία σε συνθήκες οικονομικής κρίσης. Η Χρυσή Αυγή ήρθε για να χτυπήσει το λαϊκό κίνημα, για να τσακίσει κάθε φωνή αντίστασης.

Η Χρυσή Αυγή πρέπει να καταδικαστεί σε κάθε λαϊκή συνείδηση, να βρίσκει μονίμως απέναντί της λαϊκό τοίχο αδιαπέραστο, να απομονωθεί. Λαός και νεολαία μπορούν να τους αποκαλύψουν παραπέρα, να τους αντιμετωπίσουν, να τους απομονώσουν. Πολιτικά, μέσα από το ίδιο το εργατικό, λαϊκό κίνημα και τους φορείς του, στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές.

Αποκάλυψή της Χ. Α παντού και ταξική απομόνωσή της» αναφέρει το ΚΚΕ Ροδόπης στην ανακοίνωσή του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2019 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ