ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δικαστικές αρρυθμίες και παράξενες συμπεριφορές !

fonirodopis.gr

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΈγινε πρόσφατα μια δίκη στην Κομοτηνή με κατηγορούμενους δυο συνδικαλιστές που  παραπέμφθηκαν για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης, της ψευδορκίας και της ψευδομαρτυρίας. Η εισαγγελική πρόταση βάσει του κλητήριου θεσπίσματος ήταν καταπέλτης και ανέφερε ότι οι κατηγορούμενοι  προχώρησαν στις αξιόποινες πράξεις κατά τη διάρκεια  εκδίκασης υποθέσεων στο Τριμελές και στη συνέχεια στο Πενταμελές Εφετείο Θράκης.

Από την αρχή φάνηκε η διάθεση της προέδρου του δικαστηρίου να εκδοθεί απαλλακτική απόφαση για τους δυο κατηγορουμένους και έφτασε στο απαράδεκτο για δικαστικό λειτουργό να αμφισβητεί στην ουσία τις  αποφάσεις των Εφετών και των Εισαγγελέων των δυο ανώτερων δικαστικών σωμάτων.

Η πρόεδρος της έδρας στην κυριολεξία ανέτρεψε την ιδιότητα των κατηγορουμένων και του μάρτυρα  κατηγορίας με αποτέλεσμα σε κάποια στιγμή να απολογείται ο μάρτυρας κατηγορίας για την υπόθεση  και τους κατηγορούμενους να ισχυρίζονται τα ίδια που  κατέθεσαν και στις προηγούμενες δίκες.

Μάταια ο εισαγγελέας της έδρας προσπαθούσε να πει ότι  η υπόθεση εκδικάστηκε με τα γνωστά αποτελέσματα  αφού η απόφαση είχε ήδη παρθεί. Όμως εκείνο που δείχνει την απόλυτη ταύτιση της προέδρου με την πλευρά των κατηγορουμένων ήταν η προκλητική συμπεριφορά του συνηγόρου υπεράσπισης που  χτυπούσε με τις γροθιές του την έδρα μπροστά στους δικαστές χωρίς να ανακαλείται στη τάξη αλλά και η υβριστική αγόρευση του, την οποία ανέχτηκε η πρόεδρος του δικαστηρίου !!!

Μάταια προσπαθούσε ο Εισαγγελέας της έδρας να πείσει ότι τα οσα ειπώθηκαν εχουν εκδικαστεί και υπάρχει ένα δεδικασμένο ενώ στο τέλος πρότεινε την καταδίκη των κατηγορουμένων με την Πρόεδρο του δικαστηρίου να ανακοινώνει την απαλλαγή τους. Η υπόθεση καταγγέλθηκε αρμοδίως.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ