ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Ως πότε θα απολαμβάνει την εύνοια των Αρχών και θα χαίρεται την ατιμωρησία του;

fonirodopis.gr

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟΟι αυθαιρεσίες Μαγαλιού συνεχίζονται :

  1. Υπεξαίρεση χρημάτων από το  ταμείο του Ε.Κ. που προκάλεσαν «μαύρη» τρύπα 72.000.000 δρχ
  2. Κατάργηση κοινωνικών χώρων στους τρεις οικισμούς, αποστολή εγγράφων για παραπλάνηση δημοσίων υπηρεσιών σε συνεργασία με άλλον ψευδομάρτυρα συνεργάτη του.
  3. Ενοικίαση περιουσίας του δημοσίου
  4. Διαλύθηκαν τα πάντα στο συνδικαλιστικό φορέα. Δεν υπάρχει διοίκηση μετά την παραίτηση πολλών μελών, δεν υπάρχει επικοινωνία αφού δεν υπάρχουν τηλεφωνά και fax !!!
  5. Απλήρωτες οι εργαζόμενες (τριμερής συνάντηση).
  6. Προσπάθεια για νόθες εκλογές με ψεύτικους αντιπροσώπους.
  7. Έγγραφο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για επιστροφή χρημάτων που αφορούν σεμινάριο.
  8. Εκλογή από εκλογές με πλαστά πρακτικά κατά παράβαση του Ν.1264/82

Έχουμε την εντύπωση ότι θα ηταν ιδιαίτερα χρήσιμο για τις επόμενες γενεές να επιχειρηθεί η συγγραφή κάποιου βιβλίου που να καταγράφει όλη τη συνδικαλιστική και άλλη δραστηριότητα του Παντελή Μαγαλιού, του ανθρώπου που βρίσκεται στην ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος στο νομό Ροδόπης ώστε να αποτελέσει παράδειγμα προς αποφυγή.

Με την ανάληψη των καθηκόντων του ως ταμίας του Δ.Σ. προχώρησε στην κατάργηση όλων των ομόφωνων αποφάσεων του Δ.Σ. και απέστειλε χρήματα σε ανύπαρκτους παραλήπτες, τους οποίους δεν μπόρεσε να βρει το ΣΔΟΕ ενώ κατέθεσε ψευδώς ότι πλήρωσε 27  εκδότες ψεύτικων τιμολογίων για τους οποίους το ΣΔΟΕ καταλόγισε τεράστια πρόστιμα.

Η ΔΟΥ καταλόγισε στο Εργατικό Κέντρο πρόστιμα ύψους 298.000 ευρώ ενώ ο Μαγαλιός προσέφυγε στα φορολογικά δικαστήρια για τη διαγραφή τους αλλά  έχασε τις υποθέσεις τόσο στο Πρωτοδικείο όσο και στο Εφετείο ενώ εκκρεμεί η υπόθεση στο ΣτΕ με την απόφαση να συζητείται οριστικά σε λίγο καιρό.

ΜΑΓΑΛΙΟΣΤον Οκτώβριο του 2001 παρόλο που υπήρχε γραφείο του ΟΕΚ στην Κομοτηνή που θα μπορούσε να εκμεταλλεύεται προς όφελος του δημοσίου τα 12 καταστήματα στους εργατικούς οικισμούς η κεντρική διοίκηση του ΟΕΚ στην Αθήνα παραχώρησε κατά χρήση την εκμετάλλευση στη διοίκηση του Ε.Κ. με τη δέσμευση να δώσει τα μισά ενοίκια στο τοπικό γραφείο  του ΟΕΚ πράγμα που δεν έγινε ποτέ όπως καταθέτει η πρώην προϊσταμένη του ΟΕΚ κ. Λ.Λ. Όπως φαίνεται στις απολογιστικές καταστάσεις κανένα ποσό δεν δόθηκε στον ΟΕΚ. Αυτό είναι υπεξαίρεση χρημάτων του δημοσίου ή όχι;

Παράλληλα, νοικιάζει και τις εγκαταστάσεις του  κινηματοθεάτρου χωρίς να δίνει θεωρημένες από την εφορία αποδείξεις αφού δεν μπορεί να προμηθευτεί πιστοποιητικό φορολογικής ενημερότητας εξαιτίας του προστίμου που επιβλήθηκε.

Το πλέον επιλήψιμο και κατακριτέο όμως είναι ότι κατάργησε τους κοινωνικούς χώρους των τριών οικισμών που προορίζονταν για τις πολιτιστικές και άλλες ανάγκες των κατοίκων και τις ενοικίασε ως καταστήματα προκειμένου να έχει μεγαλύτερα έσοδα, αλλά όταν αποκαλύφθηκε η διοικητική απάτη έστειλε στο Δήμο Κομοτηνής έγγραφο με ψεύτικο περιεχόμενο ότι κατατέθηκε στη Πολεοδομία σχετικός φάκελος για αλλαγή της χρήσης των τριών καταστημάτων.

Η Πολεοδομία ενημέρωσε τον Δήμο Κομοτηνής ότι όλα ηταν ψέματα οπότε για να γλιτώσει τους φίλους του  που εν τω μεταξύ λειτουργούσαν τα καταστήματα αλλά και ο ίδιος από τη τσιμπίδα της Δικαιοσύνης προκάλεσε την παρέμβαση του προέδρου του ΟΕΚ, Ασημακόπουλου, που παρά τις αρνητικές εισηγήσεις του Τομέα Κοινωνικής Πολιτικής ότι η αλλαγή της χρήσης δεν είναι σύννομη αυτός προχώρησε στην αλλαγή χρήσης παρά τις διαφωνίες των εκπροσώπων των συνδικαλιστικών παρατάξεων που διαφώνησαν.

Σήμερα, στην Κομοτηνή δεν υφίσταται στην ουσία Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής αφού πολλοί σύμβουλοι  παραιτήθηκαν ενώ και οι Υπηρεσίες του φορέα δεν λειτουργούν αφού διέκοψε αυθαίρετα και την τηλεφωνική επικοινωνία προφασιζόμενος ότι έπεσε κεραυνός και διέλυσε το τηλεφωνικό σύστημα. Σχετικός έλεγχος στον ΟΤΕ απέδειξε  την ψεύτικη δικαιολογία.

Οι εργαζόμενες στο Εργατικό Κέντρο ήταν απλήρωτες για μεγάλο χρονικό διάστημα και η μόνη δικαιολογία που έλεγε ο Μαγαλιός ήταν ότι κόπηκε η επιχορήγηση της Εργατικής Εστίας και δεν υπήρχαν χρήματα όμως μετά την καταγγελία που υπέβαλαν οι εργαζόμενες στην Επιθεώρηση Εργασίας και ενόψει του συνεδρίου της ΓΣΕΕ πληρώθηκαν ένα μέρος από τα δεδουλευμένα  όμως το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει.

Το αποκορύφωμα της παράνομης συνδικαλιστικής λειτουργίας όμως φαίνεται στην μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει να ελέγχει τις εκλογές του Σωματείου από το οποίο εκλέγεται ο ίδιος και φυσικά να ελέγχει τις εκλογές για εκλογή αντιπροσώπων για το συνέδριο της ΓΣΕΕ. Ο νομος1264/82 αναφέρει ότι μέλη ενός Σωματείου δικαιούνται να εγγραφούν οσοι είναι εργαζόμενοι σε Υπηρεσίες η επιχειρήσεις που έχουν έδρα τον νομό Ροδόπης ενώ ο ίδιος δεν είναι εργαζόμενος σε καμία επιχείρηση του νομού αλλά φαίνεται ότι εργάζεται σε άλλο νομό και εκλέγεται από εκλογές που πραγματοποιούνται με πλαστά μητρώα μελών και με την παρουσία του ιδίου.

Οι μέχρι τώρα εκλογές γίνονταν φυσικά και με τη παθητική παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου και δεν τηρούνταν οι προϋποθέσεις για νόμιμες εκλογές.

Στις πρόσφατες εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων για το συνέδριο της ΓΣΕΕ επιχειρήθηκε η αντικατάσταση αντιπροσώπων με διάφορους τρόπους. Διέγραψε αυθαίρετα αντιπρόσωπο του Σωματείου με τη  ψεύτικη δικαιολογία ότι παραιτήθηκε αλλά αποδείχτηκε ότι η κ. Κ.Π. όχι μόνο δεν παραιτήθηκε αλλά κατήγγειλε και  πλαστογραφία της υπογραφής της.

Εν τω μεταξύ επιχειρήθηκε να ψηφίσουν άλλοι αντί άλλων προκειμένου να βγει ένα θετικό αποτέλεσμα για τον ίδιο με την εκλογή και δεύτερου αντιπροσώπου όμως και αυτή η κομπίνα αποκαλύφθηκε έγκαιρα. Τελικά, όλες οι παράτυπες και παράνομες πράξεις καταγγέλθηκαν σε όλες τις συνδικαλιστικές παρατάξεις της χώρας και άρχισαν οι πρώτες αντιδράσεις από Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα.

Πρόσφατα, ενημερωθήκαμε οτι Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζητάει από τον Μαγαλιό ως εκπρόσωπο του Εργατικού Κέντρου το ποσο των 11.000 ευρώ επειδή δεν εφάρμοσε σωστά το πρόγραμμα για το οποίο επιχορηγήθηκε και μάλιστα ήταν απαιτητή μέχρι την 28-2-2013. Όμως τα χρήματα αυτά δεν φαίνονται σε  καμία απολογιστική κατάσταση ως έσοδο του φορέα. Αυτό θυμίζει παλιότερη κατάσταση σύμφωνα με την οποία έστειλε σε κάποιον συνεργάτη του εννέα εκατομμύρια (9.000.000) δραχμές χωρίς ποτέ να παρουσιάσει σε ποιον τα έστειλε χωρίς αποδείξεις και αλλά παραστατικά και δικαιολογητικά.

Το πλέον παράξενο από όλες τις παραβατικές ενέργειες του Μαγαλιού είναι η συμπεριφορά των δικαστικών Αρχών που παρέχουν στον ίδιο μια χαρακτηριστική  εύνοια και ατιμωρησία.

Εν τω μεταξύ για τα σοβαρά θέματα που προκύπτουν πολύ σύντομα θα ενημερωθεί ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Ε.Ε. προκειμένου να διερευνηθεί  το ροκάνισμα των χρημάτων σεμιναρίου του Εργατικού Κέντρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ