ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Προστατεύουν τους χρυσοθήρες και αφήνουν στο έλεος των κακοποιών τους πολίτες !!!

fonirodopis.gr

ΣΑΠΕΣΕπιστολή – διαμαρτυρία στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης, Νίκο Δένδια, στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., Νίκο Παπαγιαννόπουλο, καθώς και στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Ροδόπης, Γιώργο Σαλαμάγκα, απέστειλε η Ένωση Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Σαπών με αφορμή απόφαση του Υπουργείου για 24ωρη αστυνόμευση των δύο δομών της εταιρείας «Μεταλλευτική Θράκης» Α.Ε. στις Σάπες.

Σύμφωνα με την επιστολή διαμαρτυρίας πρόσφατα έφτασε εντολή στο Αστυνομικό Τμήμα Σαπών, ένα τμήμα που πλήττεται από μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και εξοπλισμού να υπάρχει 24ωρη αστυνόμευση των δομών της εταιρείας στην περιοχή, την ίδια ώρα που οι κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής μένουν στην κυριολεξία απροστάτευτοι λόγω της έλλειψης προσωπικού.

Η επιστολή διαμαρτυρία της Ένωσης Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Σαπών, η οποία κοινοποιήθηκε στους βουλευτές Ροδόπης, στον Περιφερειάρχη και στον Δήμαρχο Μαρώνειας – Σαπών, έχει ως εξής :

«Αξιότιμε κύριε,

Με έκπληξη και κυρίως οργή ενημερωθήκαμε για το περιεχόμενο ενός υπηρεσιακού σήματος προς το Αστυνομικό Τμήμα Σαπών, σύμφωνα με το οποίο επιβάλλεται η 24ωρη αστυνόμευση των δύο δομών που διατηρεί η εταιρεία χρυσού Μεταλλευτική Θράκης Α.Ε. στις Σάπες, ενός γραφείου στην κεντρική οδό Παπαδήμα και μίας αποθήκης στη δυτική είσοδο του οικισμού. Η εντολή αυτή έφτασε προ ολίγων ημερών στο τμήμα των Σαπών, ένα τμήμα που πλήττεται από τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού και εξοπλισμού, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες φύλαξης της περιοχής.

Την ίδια στιγμή διαπιστώνουμε ότι επιχειρείται μία άνιση μεταχείριση υπέρ μίας ξενόφερτης εταιρείας, η οποία σημειωτέον  δεν έχει προσφέρει τίποτα στην περιοχή. Αντίθετα έχει προκαλέσει μόνο αντιδράσεις εκ μέρους της τοπικής αυτοδιοίκησης, των φορέων, και της κοινωνίας, την οποία και εσείς με την εντολή σας αυτή αγνοείται.

Το δικαίωμα της ασφάλειας του πολίτη, ένα δικαίωμα συνταγματικά κατοχυρωμένο, σε καμία περίπτωση δε διασφαλίζεται στις Σάπες, όπου επιχειρήσεις, καταστήματα και σπίτια έχουν αφεθεί στο έλεος των κακοποιών. Συνέπεια αυτής της κατάστασης είναι τα κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων να είναι καθημερινό φαινόμενο και μάλιστα να παρουσιάζουν αυξητικές τάσεις μέρα με την ημέρα. Την ίδια στιγμή η αστυνόμευση των Σαπών και των οικισμών της είναι πλέον είδος πολυτέλειας για πολίτες και επαγγελματίες, που διαπιστώνουν οι περιουσίες τους και οι κόποι μιας ζωής να γίνονται βορά στις ορέξεις επιτήδειων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που σαν Ένωση Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Σαπών αναδεικνύουμε το ζήτημα της ασφάλειας και της ελλιπούς αστυνόμευσης στις Σάπες. Είχαμε προκαλέσει προ καιρού συνάντηση φορέων με τη συμμετοχή κυβερνητικών στελεχών, όπου είχε παρουσιαστεί εκτενώς το πρόβλημα της εγκληματικότητας και είχαν αποσταλεί τα δίκαια αιτήματά μας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Σήμερα όμως επανερχόμαστε ακριβώς με τα ίδια αιτήματα, αφού διαπιστώνουμε με θλίψη ότι όχι μόνο καμία ενέργεια δεν έγινε για να ενισχυθεί το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα. Αντίθετα ζητείται από τη διοίκηση του τμήματος να διαθέσει το μοναδικό περιπολικό του και τους λιγοστούς άνδρες του για την 24ωρη φύλαξη της εταιρείας χρυσού, αφήνοντας έτσι τους υπόλοιπους πολίτες των Σαπών στο έλεος της εγκληματικότητας.

Παρακαλούμε να προβείτε στην ανάκληση της άδικης αυτής εντολής, που σε καμία περίπτωση δε αποτελεί δείγμα δημοκρατικότητας και ίσης μεταχείρισης προς επαγγελματίες και πολίτες, οι οποίοι πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους στο κράτος ακριβώς για να απολαμβάνουν στοιχειώδεις υπηρεσίες.

Παρακαλούμε να ανταποκριθείτε στο αίτημά μας για επάνδρωση του Αστυνομικού Τμήματος Σαπών, ώστε αυτό να μπορέσει να αντεπεξέλθει στις ανάγκες αστυνόμευσης όλης της περιοχής, ισότιμα και χωρίς διακρίσεις».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ