ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ

Στον διορισμό των ελληνορθόδοξων ιερέων προχωράει η Τουρκία

fonirodopis.gr

ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΤο δρόμο της Ελλάδας, για τους ιμάμηδες στη Θράκη, ακολουθεί και το αντίστοιχο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων της Τουρκίας στο θέμα των εκεί ελληνορθόδοξων ιερέων.

Σύμφωνα, λοιπόν με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, η οποία κοινοποιήθηκε και στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και θα έχει ισχύ από την 1η Μαρτίου, οι χριστιανοί ιερείς της Τουρκίας θα συνεχίζουν να ανήκουν πνευματικά στο Οικουμενικό Πατριαρχείο όμως θα είναι οικονομικά εξαρτημένοι από το τουρκικό κράτος.

Στα πλαίσια της νέας αυτής νομοθεσίας, όλοι οι διορισμοί ιερέων στις Ελληνορθόδοξες εκκλησίες θα γίνονται από το Διευθυντή Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας μετά από τη σύμφωνη γνώμη μιας πενταμελούς επιτροπής που θα αποτελείται από έναν εκπρόσωπο του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, έναν εκπρόσωπο του τουρκικού Υπουργείου Εσωτερικών και τρεις Ελληνορθόδοξους θεολόγους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, αίσθηση προκάλεσε στην τουρκική κοινή γνώμη το συγχαρητήριο τηλεγράφημα που απέστειλαν προς το τουρκικό κράτος τα ελληνικά κόμματα της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής για την απόφαση αυτή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ