ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΕΠΙ και Δικαιοσύνη

fonirodopis.gr

ΑΕΠΙΚανένας επαγγελματίας που καλείται σε δίκη στα δικαστήρια μετά από καταγγελία της Ανώνυμης Εταιρείας Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΑΕΠΙ) δεν μπορεί να καταλάβει γιατί γίνεται η δίκη, γιατί πρέπει να υποστεί τεράστια ταλαιπωρία περιμένοντας τη σειρά της εκδίκασης, να δέχεται τις καταγγελίες του εκπροσώπου της εταιρείας, να ξοδεύει αρκετά χρήματα για τη  πρόσληψη δικηγόρου, να προσπαθεί να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας και τέλος μετά από όλα τα παραπάνω  να ακούει τους παράγοντες της δίκης (Εισαγγελέα και Δικαστές) να απαγγέλλουν την απόφαση τους που είναι αποτέλεσμα μιας συζήτησης που όμως δεν είναι καθόλου  αμερόληπτη και αντικειμενική.

Μερικές φορές και οι δυο αρχίζουν την πρακτική των εκπτώσεων όπως αυτό που συνέβη πρόσφατα όταν η Εισαγγελέας πρότεινε να επιβληθεί στον φτωχό επαγγελματία πρόστιμο 3.000 ευρώ και η Πρόεδρος μετά από κοινή διαβούλευση με τα δυο υπόλοιπα μέλη της έδρας επέβαλε πρόστιμο 2.900 ευρώ !!! Θαυμαστή μεγαλοψυχία αφού είναι και εποχή εκπτώσεων.

Πρέπει το Υπουργείο Δικαιοσύνης να αλλάξει το νόμο  που αναφέρεται στις εγκληματικές ενέργειες των επαγγελματιών που τολμούν να έχουν ένα τρανζιστοράκι στο μαγαζί τους για να περνούν τις δυστυχισμένες ώρες τους αφού δεν μπαίνει πελάτης για τον παραμικρό τζίρο   και να μην παραπέμπει τους φτωχούς πλέον επαγγελματίες στα δικαστήρια.

Ούτως ή άλλως αφού είναι σίγουρη η τιμωρία και καταδίκη του αφού κανείς δεν δικαιώθηκε μέχρι σήμερα  θα είναι καλύτερα να ανακοινώνεται η κάθε ποινή με  έγγραφο που θα παραλαμβάνει ο εγκληματίας κατά των συμφερόντων της ΑΕΠΙ με το ταχυδρομείο. Σίγουρα θα αποσυμφορηθούν τα δικαστήρια από πολλές υποθέσεις  και δεν θα ταλαιπωρείται ο κάθε δυστυχής επαγγελματίας.

Εν τω μεταξύ σε όλη την Ελλάδα οι διαμαρτυρίες κατά της πολιτικής της ΑΕΠΙ είναι πολλές και δυναμικές. Πρόσφατα, στην Έδεσσα εκδικάστηκαν αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων για την πολιτική της ΑΕΠΙ, την οποία κατέθεσαν όλοι οι εστιάτορες του νομού με τη συμπαράσταση των σχετικών φορέων. Στην περιοχή μας  ενδιαφέρεται κάποιος να ηγηθεί του αγώνα των επαγγελματιών;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ