ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΡΟΔΟΠΗ

Απεγνωσμένες προσπάθειες και καραμπινάτες απάτες με τα καταστήματα του ΟΕΚ

fonirodopis.gr

ΟΕΚ - ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΔεν μπορούμε να καταλάβουμε ακόμη ποιο ήταν το νόημα της προσπάθειας που κατέβαλε ο άφαντος κατά τα αλλά πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής και έστειλε σε όλα τα ΜΜΕ μια κατάπτυστη ανακοίνωση  την οποία χαρακτήρισε απάντηση του Εργατικού Κέντρου στην εφημερίδα μας. Ψάξαμε να βρούμε μέσα από τις σειρές του υβρεολόγιου ποια ήταν η αιτία της απάντησης που μάλιστα ήταν χωρίς υπογραφή και τη σφραγίδα της Οργάνωσης αλλά μόνο με τον τίτλο Γραφείο Τύπου και δημοσιών σχέσεων ανακαλύφθηκε για τις ανάγκες να εκφραστεί ο πρόεδρος. Ωραία κόλπα  και αθλιότητες που μόνο ο  άφαντος ξέρει να μεθοδεύει.

Θα απαντήσουμε με αδιάψευστα στοιχεία για τα θέματα που αναφέρονται στην απάντηση για να φανεί το τεράστιο θράσος των ανθρώπων του συνδικαλιστικού φορέα που εφαρμόζουν τη λαϊκή φράση «φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης».

Η υπόθεση του διοικητή του ΟΕΚ ηταν ένα τεράστιο σκάνδαλο που ταλαιπώρησε δεκάδες οικογένειες εργαζομένων δικαιούχων εργατικών κατοίκων στους τρεις συνοικισμούς της Κομοτηνής και φυσικά δεν θα μπορούσαμε να αποκρύψουμε.

Το έτος 2003 με μια προκλητική απόφαση του διοικητή του ΟΕΚ δόθηκαν στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής για εκμετάλλευση τα 15 καταστήματα που υπήρχαν στους συνοικισμούς αυτούς. Η πράξη αυτή ηταν μια  καραμπινάτη απάτη από τον διοικητή του ΟΕΚ αφού στη Κομοτηνή υπήρχε Υπηρεσία του Οργανισμού που θα μπορούσε να έχει την ευθύνη της εκμετάλλευσης  τους, τα χρήματα να ωφελούν τον Οργανισμό και όχι κάποια τρωκτικά.

Μεταξύ των καταστημάτων υπήρχαν και τρεις χώροι προοριζόμενοι για τις κοινωνικές ανάγκες των κατοίκων      τους οποίους ο αχόρταγος πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου αποφάσισε να τους καταργήσει και να τους νοικιάσει προκειμένου να ικανοποιήσει φίλους τους και να έχει μεγαλύτερα έσοδα.

Τα καταστήματα άρχισαν να λειτουργούν αλλά όταν η δημοτική αρχή της Κομοτηνής διαπίστωσε ότι τα καταστήματα προορίζονταν για τις κοινωνικές ανάγκες  των κατοίκων ακύρωσε τις άδειες λειτουργίας και διέταξε το κλείσιμο των καταστημάτων. Σε μια απέλπιδα προσπάθεια των εμπνευστών της απάτης να ξεπεραστεί το πρόβλημα απέστειλαν στο Δήμο Κομοτηνής έγγραφο  με ψεύτικο και πλαστό περιεχόμενο ότι τάχα κινήθηκαν οι διαδικασίες για την αλλαγή χρήσης οπότε στην υπόθεση μπήκε και το Τμήμα Πολεοδομίας που με την σειρά του αποκάλυψε ότι δεν υπήρχε καμία προσπάθεια  για αλλαγή χρήσης αφού το Εργατικό Κέντρο δεν είχε τη δυνατότητα να ζητήσει κάτι τέτοιο και ότι τα έγγραφα που υπέγραφε ο Μαγαλιός ήταν ψεύτικα.

Και τότε συνέβη το απαράδεκτο γεγονός και συγχρόνως προκλητικό αφού ο πρόεδρος του ΟΕΚ προκειμένου να καλύψει τα συντροφάκια του που όδευαν προς το δικαστήριο εισηγήθηκε στο Δ.Σ. την κατάργηση της πολιτικής του Οργανισμού, δηλαδή την αλλαγή χρήσης των καταστημάτων που κατασκευάστηκαν για τις ανάγκες των κατοίκων παρά την άποψη και εισήγηση της Διεύθυνσης Στεγαστικής Πολιτικής ότι η ενέργεια αλλαγής της χρήσης  δεν είναι ΣΥΝΝΟΜΗ που όμως δεν έγινε αποδεκτή από τον θεματοφύλακα της πολιτικής. Ωραίος πρόεδρος. Την υπόθεση κατήγγειλε τότε το σύνολο των εργαζομένων ιδιοκτητών των εργατικών κατοικιών και φυσικά πήραν θέση στο πρόβλημα ο βουλευτής ΝΔ Στυλιανίδης και το ΚΚΕ ενώ θέση πήρε και το γραφείο του τότε Υπουργού Ρέππα.

Η εμπάθεια των διοικούντων το Εργατικό Κέντρο και η διάθεση του Ασημακόπουλου για ανάλογη τιμωρία οδήγησαν την υπόθεση στα δικαστήρια και την ημέρα της δίκης παρόντες βρέθηκαν όλοι οι έξυπνοι  διαχειριστές των καταστημάτων και ο ίδιος ο Ασμακόπουλος που συνοδευόταν από αρκετούς δικηγόρους έμμισθους του δημοσίου (σιγά να μην πλήρωναν από τη τσέπη τους) προκειμένου να δικάσουν τον άνθρωπο που τόλμησε να τους καταγγείλει.

Την άνιση δικαστική διαμάχη διαπίστωσε και ο Πρόεδρος του δικαστηρίου που ζήτησε να αποσυρθεί η δικογραφία με κοινή συναινέσει πράγμα που έγινε. Σήμερα, 10 χρόνια μετά τα γεγονότα οι έξυπνοι  εξακολουθούν να εχουν το ίδιο θράσος αφού ξέχασαν τα πλαστά έγγραφα που έστειλαν σε όλες τις Υπηρεσίες και συνεχίζουν το ροκάνισμα του δημοσίου χρήματος για τα οποία θα μιλήσουμε σε άλλη έκδοση με περισσότερα στοιχεία.

Σε ένα συνδικαλιστικό φορέα που παραπαίει, είναι ανύπαρκτος τον περισσότερο χρόνο, παραιτήθηκαν αρκετοί σύμβουλοι, ο μόνος που κρατάει τη σφραγίδα είναι ο ένας και μοναδικός που θέλει με τον τρόπο αυτό να ωφελείται προσωπικά.

Ξέρει αυτός μαθαίνουμε κι εμείς και σύντομα θα μάθει και ο κάθε πολίτης τις εξυπνάδες του ικανότατου προέδρου του Εργατικού Κέντρου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ