ΜΕΙΝΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Απλήρωτοι οι υπάλληλοι στον φορέα που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων !

fonirodopis.gr

Θέση στο βιβλίο Γκίνες διεκδικεί το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής !!!

Άγριος καυγάς, για τις οφειλές δεδουλευμένων 11 μηνών, μεταξύ του Προέδρου και των εργαζομένων, που απειλούν με προσφυγή στη Δικαιοσύνη και κατάθεση διαδικασίας επίσχεσης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟΗ συνδικαλιστική οργάνωση των εργαζομένων που υποτίθεται ότι πασχίζει για την ικανοποίηση έστω και των ελάχιστων δικαιωμάτων που έχουν απομείνει δεν σέβεται ούτε τους εργαζομένους στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής.

Ο πρόεδρος που επιτέλους μάθαμε από πού εκλέγεται, χωρίς να εργάζεται σε οποιαδήποτε εργασία, ωφελείται από τις συνεχείς συνδικαλιστικές άδειες, όμως οι εργαζόμενοι υπάλληλοι του δεν έχουν την ανάλογη  ικανοποίηση και τον μισθό που προβλέπει ο νόμος.

Οι εργαζόμενοι ήδη ανακοίνωσαν ότι θα προχωρήσουν  σε επίσχεση εργασίας αν δεν πληρωθούν μέχρι την 29η Ιανουαρίου.

Πρέπει να πούμε ότι η μισθοδοσία των υπαλλήλων είναι αποκλειστική ευθύνη και υποχρέωση της διοίκησης, ο πρόεδρος της οποίας δικαιολογείται ότι επειδή σταμάτησε η επιχορήγηση από την Εργατική Εστία υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας και αδυναμία πληρωμής  των δαπανών. Το ίδιο βέβαια επικαλέστηκε και όταν  έκλεισε το καλοκαίρι τις Υπηρεσίες του Εργατικού Κέντρου για να μην… καταναλώνεται ρεύμα για τα κλιματιστικά όμως θα πρέπει να σκεφτούμε ότι στη δύναμη του φορέα ανήκουν 130 αντιπρόσωποι που εκλέγονται υποτίθεται από 3.000 εργάτες μέλη των Σωματείων.

Όμως η υποβάθμιση του Εργατικού Κέντρου και η απομάκρυνση των εργαζομένων απ’ αυτό δεν δίνει τη δυνατότητα είσπραξης των εισφορών που θα βοηθούσαν τη λειτουργία του όπως θα ξεπερνούσε το πρόβλημα της  μισθοδοσίας απο τα άλλα έσοδα που υπάρχουν.

Η Επιθεώρηση Εργασίας  που ενημερώθηκε για το απαράδεκτο αυτό γεγονός σε ποιες ενέργειες προχώρησε; Ενώ δεν γνωρίζουμε αν για το πρόβλημα έκανε το σχετικό έλεγχο και το ΙΚΑ για να διαπιστωθεί αν πληρώθηκαν τα ένσημα τόσων μηνών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Copyright © 2020 - ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ